10 must-do's in de Zillertal Arena

gesponsord op 19 januari 2022· geen reacties

Avontuurlijk skiën bij het maanlicht
Avontuurlijk skiën bij het maanlicht

Veel ruimte op de pistes, een fantastisch panorama en geen wachttijden bij de liften. De winter in de Zillertal Arena is puur en authentiek, gevoelig en romantisch, maar ook zonnig en sneeuwzeker. De perfecte skivakantie in de Alpen. En met deze 10 must-do’s wordt deze nog perfecter!

1. Skiën en dineren bij maanlicht

Op 16 februari en 17 maart kun je de bijzondere magie beleven van een sundowner met live dj en aansluitend een gezellig diner op de berg tijdens het ‘Moonlight Skiing & Dinner’. Het hoogtepunt van de avond is de afdaling over mysterieus glinsterende hellingen in het maanlicht. Na voorafgaande aanmelding kunnen alle nachtbrakers het onmiddellijke effect van het mystieke hoogtepunt op hun skivaardigheden zelf testen.

2. Een smulsessie bij oma Liesl’s pop-up fornuis

Vanaf dit winterseizoen wacht je een bijzondere culinaire highlight in de Zillertal Arena. Het fornuis van oma Liesl is namelijk een ‘pop-up fornuis’ die dus op verschillende plekken in het skigebied opduikt. Hier worden diverse lokale specialiteiten tevoorschijn getoverd die je ter plekke kan nuttigen. En dit is zeker geen alledaagse kost, maar zeldzame lekkernijen zoals bijvoorbeeld een traditionele Melchermuas. Laat je verrassen door oma Liesl’s kookkunst!

Mascotte Funty heeft nu zijn eigen speelpiste.
Mascotte Funty heeft nu zijn eigen speelpiste.

3. Een rondje over de nieuwe Funty speelpiste

Funty, de vrolijke gele olifant in de Zillertal Arena, heeft een nieuwe attractie die zijn naam draagt. Op de speelse Funty-afdaling die van het bergstation naar het middelstation van de Rosenalmbahn in Zell am Ziller loopt, kunnen de kleintjes op een speelse manier hun eerste ‘echte’ meters in de sneeuw maken. Op de brede en vlakke skipiste verlaat Funty de kinderen nooit: door middel van high-fives en geluidselementen wacht de mascotte met veel verrassingen op de piste van de Rosenalm naar de Wiesenalm in Zell am Ziller.

4. Als eerste de piste op

Laat je betoveren door de rust en kalmte van een winterochtend tijdens ‘Good Morning Skiing’. Wie altijd al eens als eerste de vers geprepareerde pistes op wilde, kan dit speciale gevoel in maart beleven. Het skiplezier begint elke donderdag en zondag om 6.55 uur bij de Karspitzbahn I+II in Zell, de Isskogelbahn in Gerlos of de Dorfbahn I+II in Königsleiten. Skiërs en snowboarders kunnen daarna nieuwe energie tanken met een stevig huttenontbijt in een van de talrijke hutten en sneeuwbars.

De nieuwe Wiesenalm opende deze winter haar deuren.
De nieuwe Wiesenalm opende deze winter haar deuren.

5. Een lunchbreak bij de nieuwe Wiesenalm

Berghut Wiesenalm opent deze winter voor het eerst haar deuren. Met een ruim zonneterras en een fantastisch uitzicht over het Zillertal maakt het tafelservicerestaurant in alpine stijl aan de voet van de ‘Sportabfahrt’ gelijk indruk. Gelegen in de directe omgeving van de middenstations van de Rosenalmbahn en Karspitzbahn is de Wiesenalm niet alleen te bereiken per ski of snowboard, maar ook gewoon per auto of skibus. Regionale specialiteiten nodigen uit voor een ontspannen pauze in een van de vele eetzalen. Ook gaan er geruchten dat in de Wiesenalm de langste tegelkachel ter wereld wordt gebouwd.

6. In klederdracht skiën tijdens de Lederhosen Wedelweek

Aangename temperaturen, langere dagen en de eerste lentelucht in combinatie met perfecte sparrensneeuw nodigen uit tot zonnig skiën in de Zillertal Arena. April staat in de Zillertal Arena traditioneel in het teken van lederhosen en dirndl! Wie een 3-daagse skipas koopt tijdens de Lederhosen Wedel Woche van 04 to 10 april 2022 krijgt voor de 4e skidag binnen de genoemde periode een gratis skipas. Enige vereiste: skiën in klederdracht. Diverse acties en hoogtepunten maken de Lederhosen Wedel Woche tot een heel bijzondere belevenis.

Meet je snelheid en word kampioen van de Arena.
Meet je snelheid en word kampioen van de Arena.

7. Kampioen van de Arena worden

In de Zillertal Arena vindt je niet alleen perfecte pistes, maar ook een uitgebreid programma met extra aanbiedingen die bij de skipas zijn inbegrepen. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens willen zien hoe stijlvol en dynamisch je eruitziet als je bergafwaarts gaat? Geniet je van de wind in je gezicht en wil je weten hoe snel je gaat op ski’s? Dan passen de gratis extra aanbiedingen in het grootste skigebied van het Zillertal perfect bij je. De 5 SkiMovie-routes & 4 Speed Check-routes, evenals de 5 Photopoints in de Zillertal Arena worden gecombineerd in één uitdaging: de Arena Champions. Iedereen die ten minste 6 van de 14 Arena Champions-stations voltooit, ontvangt automatisch het gratis ‘Champions Book’ – een digitaal persoonlijk fotoalbum.

8. Driedubbel parkplezier beleven

Wie van freestyle houdt, zit in de Zillertal Arena goed. Want je vindt hier maar liefst drie parken om in te shredden. De grootste is het Snowpark Gerlos, een hotspot voor parkprofessionals bij de Vorkogellift. Het actiepark Kreuzwiese in Zell am Ziller herbergt funruns, een bag jump en een beginnerslijn voor het hele gezin. Het Funpark Hochkrimml is juist weer een ideale instapplaats voor jonge freestylers.

Gerlosstein beschikt over de langste rodelbaan van het Zillertal.
Gerlosstein beschikt over de langste rodelbaan van het Zillertal.

9. Ritje op de langste rodelbaan van het Zillertal

Naast skiën en snowboarden zijn er nog tal van alternatieve activiteiten te beleven in de Zillertal Arena. Bij een echte wintervakantie in Tirol hoort bijvoorbeeld ook een stevige rodelpartij met een tussenstop in een berghut! De rit omhoog met de Gerlosstein-kabelbaan naar de start op 1.650 m hoogte is comfortabel en snel – en je kunt meteen door naar de 7 km lange rodelbaan van Gerlosstein: de langste van het Zillertal! De rodelbaan is ‘s nachts verlicht – je kunt dus ook even stoppen in een van de rustieke herbergen om op te warmen met een drankje. Sinds deze winter wordt er speciaal voor rodelliefhebbers een bon aangeboden voor gratis vervoer naar de Gerlossteinbahn. Dit geldt alleen voor lijn 4094 en tijdens de openingstijden van de Gerlossteinbahn overdag. De gasten ontvangen de voucher op vertoon van hun gastenkaart (Zell-Gerlos) bij het toeristenbureau in Zell of Gerlos.

10. Winterwandelen op de nieuwe route rondom de Fichtensee

Avonturenberg Gerlosstein is niet alleen zomers een wandelbestemming, ook ’s winters kun je er op de Almpromenade terecht. De route gaat langs liefelijke bergstationnetjes met wetenswaardigheden over de geschiedenis en cultuur van het Zillertal. Het startpunt van de circa 1 uur durende hike is het bergstation van de Gerlossteinbahn op 1.700 m boven zeeniveau en het doel is het Zillertal Almtribüne waar een fantastisch uitzicht op de Zillertaler bergen wacht. Nieuw deze winter is de gezinsvriendelijke wandeling naar en
rond de Fichtensee op de Rosenalm in Zell am Ziller. De circa 1 uur durende, gemakkelijke wandeling begint en eindigt bij het bergstation van de Rosenalmbahn.

Benieuwd geworden naar een skiavontuur in de Zillertal Arena? Check hier de liftpasprijzen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie