Sam Vermaat wint brons op slopestyle bij JWK snowboard freestyle

MarkVermeulen op 19 maart 2021· geen reacties

Aoto Kawakami (links), Rikuto Watanabe (midden) en Sam Vermaat (rechts) op het podium van de slopestyle op het JWK in Krasnoyarsk
Sam Vermaat heeft op vrijdag brons gewonnen op het onderdeel slopestyle bij het junioren wereldkampioenschap snowboard freestyle in het Siberische Kransnoyarsk.

Brons voor Sam Vermaat op de slopestyle

Op donderdag toonde Vermaat reeds zijn potentie met een eerste plek in zijn kwalificatieheat. In dezelfde heat werd Kai Groeneveld twaalfde. Uit beide kwalificatieheats plaatsten de zes snowboarders met de beste scores zich voor de finale op vrijdag. In de finale op vrijdag zette Vermaat, die afgelopen week zijn zestiende verjaardag vierde, twee solide runs neer. De Japanners Aoto Kawakami en Rikuto Watanabe wisten een hogere score dan Vermaat neer te zetten, maar de Nederlander bleef nog wel nipt Shuzaburo Otsubo, tevens uit Japan, voor.

Positie Atleet Score
1 Rikuto Watanabe 92.75
2 Aoto Kawakami 89.00
3 Sam Vermaat 86.50

Met zijn bronzen medaille bevestigt Vermaat nog maar eens dat hij grote stappen in de juiste richting zet. Afgelopen januari debuteerde Vermaat in Laax, op vijftienjarige leeftijd, op de World Cup. Als onderdeel van de nationale selectie traint Vermaat gedurende het hele seizoen met Niek van der Velden, Casper Wolf en Melissa Peperkamp onder leiding van coach Niels Oostendorp.

Grote Nederlandse afvaardiging in Krasnoyarsk

Nederland wordt deze week goed vertegenwoordigd op het evenement in Rusland. Snowboarders Sam Vermaat en Kai Groeneveld komen uit op de slopestyle en de Big Air. Youri Zorge komt volgende week uit op de paralleldisciplines, Nienke Poll staat aan de start van de snowboardcross, terwijl de zussen Janneke en Laura Berghuis uitkomen bij het mogulskiën.

Wil jij ook snowboarder worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Sam Vermaat en Kai Groeneveld actief wil worden als alpineskiër? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Sam en Kai ooit uit op (jeugd)wereldkampioenschappen of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.