Doneeractie na brand op de skibaan De Schans

MarkVermeulen op 19 april 2021· 7 reacties

Foto: De Schans Ski & Snowboardclub Uden
Op vrijdag 16 april is er een grote brand uitgebroken op de skibaan van De Schans. De brand heeft een groot gedeelte van de baan, welke is gemaakt van kunststof matten, verwoest.

Trieste inluiding van jubilieumjaar van De Schans

Op 21 juli 1981 werd de ski- en snowboardclub opgericht en daarom viert de vereniging komende juli haar 40-jarige bestaan. De vereniging was reeds begonnen met de voorbereidingen van de festiviteiten rond het jubileum, maar de brand is logischerwijs een domper op die feestelijke vooruitzichten. De Schans is met meer dan 700 leden één van de grotere verenigingen van Nederland en was de afgelopen maanden ook één van de weinige plekken in Nederland waar nog geskied en gesnowboard kon worden met inachtneming van de coronamaatregelen. De Schans is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging en organiseert jaarlijks meerdere opleidingen, wedstrijden en evenementen.

De vereniging heeft zelf een actie op poten gezet onder het mom van: ‘Doneer een matje!’. De vereniging heeft in een toelichting aangegeven dat de huidige reserves niet toereikend zijn om de baan mee te herstellen.

Via de website van De Schans is het mogelijk om een bijdrage te leveren aan het herstel van de skibaan. Iedereen kan één of meerdere producten doneren aan de vereniging.

Politie onderzoekt de brand

De politie heeft laten weten de brand te onderzoeken en rekening te houden met brandstichting. Daarom roept het getuigen op om zich te melden bij de politie. Getuigen of mensen met informatie kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook kan er gebruik worden gemaakt van het tipformulier. Alle tips en informatie zijn zeer welkom.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Bart1419 april 2021 · 21:30

Hatseflats, gedoneerd!!!

Hopelijk volgen er nog vele donaties zodat we onze mooie club weer van een prachtige baan kunnen voorzien waarop weer zoveel kinderen/mensen kunnen leren skiën

nickcolaris20 april 2021 · 21:42

Done!

Pray for Snow!
JeroenFrissen21 april 2021 · 08:26

Altijd met veel plezier naartoe gegaan toen we nog in de buurt woonden… leuke club !
Mentale support en matjes donatie… done

Pirmin23 april 2021 · 03:59

Nog nooit geweest, maar het zou zijn als zo’n mooie club zou ophouden te bestaan. Donatie gedaan, check.

Pirmin24 april 2021 · 19:26

Edit: zou zonde zijn als

Pirmin24 april 2021 · 19:29

Wat verdomd weinig reacties op dit forum trouwens. Niet alleen op dit topic, maar überhaupt. Heeft het coronavirus onze gemeenschappelijke interesse in de wintersport weggevaagd ofzo ?

TheoDingemans4 mei 2021 · 13:49

Verschrikkelijk wat De Schans is overkomen. Vereniging Outdoor Ski Racing (OSR) heeft op 20 april jl. reeds 100 matjes gedoneerd. Een spontane actie vanuit de leden en bestuur die door iedereen volop gesteund werd. Onze wedstrijdkinderen zijn ook een actie via Instagram etc. gestart. Wij hopen dat De Schans er snel weer helemaal bovenop komt.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.