Dat een skihelm dragen een goed idee is, daar is iedereen het wel over eens. Toch worden er nog wel eens excuses gevonden voor het niet dragen van een helm. Daar heeft Bollé nu het antwoord op want deze helm heeft een specs-lijst die geen vakje ongemoeid laat. Met Active Panel Ventilation, een innovatieve ventilatieconstructie die voor meer ventilatie zorgt dan ooit mogelijk was, en zonder aan veiligheid in te boeten is de Bollé RYFT MIPS een bijzondere helm.

RYFT in een notendop

De RYFT MIPS met zijn state-of-the-art ontwerp verlegt de grenzen in skihelmenland. Een uniek en gepatenteerd Active Panel Ventilation systeem zorgt voor een ongekende luchtstroom, waardoor de RYFT MIPS de meest geventileerde helm is die ooit door Bollé is ontworpen. Uitgerust met MIPS en AViD progressief EPS voldoet deze helm aan de hoogste normen voor impactbescherming en een veilige wintersportdag in alle omstandigheden. Verder is de helm uitgerust met een BOA Fit System voor precieze afstelling en pasvorm. De Fidlock magnetische gesp zorgt voor gemakkelijke bevestiging met één hand, hij heeft een afneembare goggle clip, earpads en padding. En FlowTech Vents en Air Extractor zorgen voor nog meer luchtstroom.

null

Maximale ventilatie met zeer hoge bescherming

Om helmen te maken die tegen alle soorten schokken bestand zijn, zijn de details van essentieel belang. EPS met een hoge dichtheid zorgt ervoor dat hevige schokken effectief worden geabsorbeerd. EPS met een lage dichtheid daarentegen biedt superieure prestaties bij minder zware schokken. Bollé helmen met AViD liner technologie maken gebruik van een combinatie van verschillende EPS dichtheden. Daarnaast worden de ventilatiekanalen helemaal geoptimaliseerd. Het resultaat is een lichtere, beter geventileerde helm met progressieve schokabsorptie die een betere bescherming biedt bij een breder scala aan impacts.

MIPS biedt meer bescherming tegen draaiende bewegingen.

De Bollé RYFT is natuurlijk uitgerust met MIPS. MIPS is een revolutionaire technologie die de helm ten opzichte van het hoofd laat draaien, waardoor er meer bescherming wordt geboden tegen rotatiebewegingen. Hierdoor worden je hersenen beter beschermd bij schuine impacts. Omdat jouw veiligheid onder alle omstandigheden de prioriteit van Bollé is, heeft Bollé een serie helmen gelanceerd die is uitgerust met MIPS technologie.

null

Al met al heb je met de Bollé RYFT MIPS een helm die je goed beschermt, mooi is, nooit te warm zit en waarbij je dus geen enkel excuus hebt om geen helm meer te dragen. En als je wilt kunt je ook een audiokit installeren en lekker naar muziek luisteren terwijl je afdaalt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie