Maarten Meiners weet geen goede uitslag neer te zetten op het WK

MarkVermeulen op 20 februari 2021

Archieffoto: Maarten Meiners op het NK

Afgelopen vrijdag is Maarten Meiners er niet in geslaagd om zijn goede vorm te verzilveren met een mooie uitslag op de reuzenslalom bij het wereldkampioenschap alpineskiën. In het Italiaanse Cortina d’Ampezzo kwam Maarten Meiners eerder in de week tot een 29e plek bij de kwalificatie voor de parallelslalom.

Goede resultaten op de Europa Cup krijgen geen vervolg

Meiners was de afgelopen tijd goed op dreef bij verschillende Europa Cup-wedstrijden. Hij streed daar continu om de eerste paar plaatsen. Zijn goede uitslagen daar gaven hem vertrouwen in een mooie uitslag op het WK. De Nederlander kwam echter in de eerste run van de reuzenslalom op vrijdag ten val en wist dus geen tijd neer te zetten. De winst ging uiteindelijk verassend Mathieu Faivre. Na de eerst run stond een langenoot van Faivre, Alelxis Pinturault, aan de leiding. Pinturault kwam echter ten val in de tweede run.

Positie Atleet Run 1 Run 2 Totaal
1 Mathieu Faivre 1:18.13 1:19.12 2:37.25
2 Luca de Aliprandini 1:17.95 1:19.93 2:37.88 (+0.63)
3 Marco Schwarz 1:19.11 1:19.01 2:38.12 (+0.87)
DNF Maarten Meiners DNF - -

Wil jij ook alpineskiër worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Maarten Meiners actief wil worden als alpineskiër? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als skiër. Misschien kom jij dan net als Maarten ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.