Coronaproof op wintersport in de Pays des Ecrins

gesponsord op 20 oktober 2020

Pays des Ecrins Pendine Puy Saint Vincent
Je hebt in Pelvoux en Puy Saint Vincent de pistes voor jezelf alleen, zoals hier op de Pendine

Natuurlijk willen wij op wintersport, ook in deze spannende coronatijden. Je kunt door de keuze van je skigebied je reis zo veilig mogelijk maken. Zo kan een vakantie naar de Pays des Ecrins met de skigebieden van Puy Saint Vincent en Pelvoux een heel goed en veilig idee zijn!

Gecertificeerde coronamaatregelen

Puy Saint Vincent was dit jaar het eerste skigebied in Frankrijk dat het officiële AFNOR Corona certificaat mocht gebruiken. Dit houdt in dat dit skigebied er alles aan doet om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen. Denk aan een goed uitgewerkt desinfectieplan (liften en openbare ruimtes), aan mondkapjesplicht voor alle werknemers die met klanten in aanraking komen, duidelijke afstandsregels en aan voldoende desinfectiemiddel dat door het gehele gebied ter beschikking wordt gesteld.

Ski familie pelvoux pays des ecrins
Pays des Ecrins ideaal voor families met kinderen

Van nature al erg coronaproof

Naast deze certificatie, die aangeeft dat men in de Pays des Ecrins heel serieus omspringt met corona, is de Pays des Ecrins een perfecte plek om momenteel veilig om wintersport te gaan. We zetten de redenen voor je op een rij:

 • Rustige gebieden
  Pelvoux en puy Saint Vincent zijn beide kleinschalige gebieden waar je zelden in de rij staat. In de vakantieperiodes is het vrij rustig, maar buiten de drukste weken ben je echt helemaal alleen op de pistes. Zo is afstand houden geen enkel probleem.
 • Geen gondels
  Beide gebieden hebben alleen stoeltjesliften en sleepliften. Geen enkele gondel hier. Dat maakt de reis naar boven coronaproof. Ook zijn de meeste stoeltjesliften hier moderne 4-zitters (twee hypermoderne 6-zitters) zo is het eenvoudig om alleen met je familie in de lift te zitten.
 • Genoeg keuze in accommodaties
  In beide gebieden heb je veel keuze in appartementen en chalets. Je kunt je eigen accommodatie regelen. Je hoeft de gehele wintersport niet in de buurt te komen met mensen van buiten je bubbel.
 • Goed en zonnig weer
  Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar kun je er in de Pays des Ecrins zeker van zijn dat het vaak goed weer is. Wees trouwens niet bang, als het hier sneeuwt sneeuwt het keihard. Dus met de sneeuwval zit het wel goed, daar zijn hier gewoon niet zoveel dagen voor nodig. Maar met dit mooie weer ben je er vrij zeker van dat je bijna elke dag lekker buiten op het terras kunt eten. Wel zo prettig. Mocht dat niet kunnen, dan zijn bijna alle restaurants hier sowieso al erg ruim van opzet.
 • Ruimte
  Het Pays des Ecrins ligt eigenlijk midden het natuurgebied van het Parc National des Ecrins. Dat betekent dat er overal meer dan genoeg ruimte is. Zoals je hierboven kunt lezen, op en rondom de pistes. Maar evengoed op rustige wandelpaden rondom het gebied, in het mooie dorpje Vallouise tussen de skigebieden en overal in de buurt. Je moet hier moeite doen om bij iemand binnen de 1,5 meter te staan…

Narreyroux winter
Van nature coronaproof!

Genoeg andere coronaproof activiteiten

Coronaproof skiën en snowboarden kan dus bijna niet veiliger dan in Puy Saint Vincent en Pelvoux. Mocht je het zelf nog veiliger willen, dan zijn hier genoeg activiteiten te doen waar je echt helemaal alleen bent. Zo is de Pays des Ecrins een echt toerski-mekka. Je kunt hier de meest geweldige toerskitochten maken, waar je zo goed als niemand anders tegen zult komen. En dat op perfecte sneeuw: poeder in de noordhellingen en firn op de zuidhellingen. Of wat te denken van ijsklimmen? De Pays des Ecrins is internationaal bekend als ijsklimgebied. Ook hier hoef je niet bang te zijn dat je te dicht bij andere zult komen. En misschien is dit wel de winter om een ‘andere’ wintersport te proberen.

Kortom als je coronaproof op wintersport wilt, dan zit je in de Franse Pays des Ecrins op de juiste plek!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.