Ontdek met één liftpas de acht skigebieden van Skirama Dolomiti

gesponsord op 20 oktober 2020

Skirama Dolomiti
Madonna di Campiglio - ©Bisti
8 skigebieden, 150 liften en 380 kilometer piste: Skirama Dolomiti biedt dit allemaal aan binnen één liftpas! Deze acht prachtige Italiaanse skigebieden liggen in Trentino bij het Brenta Dolomieten Unesco Werelderfgoed. Waanzinnig uitzicht gegarandeerd! Maar ben jij nog niet overtuigd waarom die extra uurtjes in de auto het waard zijn om te wintersporten in Italië? Lees dan vooral verder, want we nemen je mee in de Italiaanse sferen van Skirama Dolomiti en vertellen je gelijk welke afdalingen je absoluut niet mag missen!

Rust en ruimte

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk willen we helemaal niets schrijven over Italiaanse skigebieden, want wie er geweest is zal het zeker bevestigen; het is er heerlijk rustig en ruim. Je hebt de brede pistes vaak voor jezelf en lange rijen bij de lift komen hier zelden voor. Dit willen we natuurlijk niet te hard promoten, maar psss onder ons; het is absoluut aan te raden!

Veel zon & heerlijk eten

Wie dacht dat Italië alleen in de zomer bekend staat om zon en heerlijk eten heeft het mis. De Italiaanse bergen krijgen ongelofelijk veel zonuren en de restaurants met grote panoramaterrassen zijn daar perfect op ingericht. De zeer goed betaalbare en sfeervolle berghutten serveren daarnaast echt heerlijk Italiaans eten! Dus ruil je schnitzel dit jaar maar in voor een pizza of pasta caprese!

Skirama Dolomiti
Brede en rustige pistes ©Marco Corriero


1. Madonna di Campiglio

In het mondaine dorp Madonna di Campiglio zal je eerder wijnbarren vinden dan platte après-ski met veel bier. Het sfeervolle dorp is vooral populair onder welgestelde Italianen. Het is een gezellig en levendig dorp met een typische Italiaanse sfeer. Het dorp ligt heel centraal en vanuit ieder deel van het dorp gaan er skiliften omhoog. Ideaal is ook dat het kinderland bij het dorp ligt, zo hoef je als ouders niet perse mee de berg op. Het skigebied beschikt over perfect geprepareerde pistes en is ook ideaal voor beginners en halfgevorderden.

Favoriete piste: 3tre - Canalone Miramonti
Deze piste is al meer dan een halve eeuw het decor voor wereldbekerwedstrijden en zeer geliefd bij de grote namen uit het internationale wedstrijdskiën. Maar ook zeker voor (half)gevorderden skiërs goed te doen! Tip: op 22 december 2020 kun je de topsporters in actie zien tijdens de World Cup night slalom.

Madonna Di Campiglio
Geniet van heerlijke wijn en Italiaanse eten in Madonna di Campiglio


2. Pinzolo

Dit dorp is een tikkeltje rustiger en goedkoper dan Madonna di Campiglio, maar je kunt vanuit Pinzolo ook het skigebied van Madonna di Campiglio bereiken. Het dorp ligt relatief laag (770 meter) waardoor het vaak sneeuwvrij is. Je kunt niet naar het dorp terug skiën. Het is een sfeervol Italiaans bergdorp waar je na een dag op de berg heerlijk van de rust kunt genieten.

Favoriete piste: Tulot Audi Quattro
Dit is één van de meest uitdagende pistes in de Alpen. Met een lengte van 2.600 meter, 900 meter hoogteverschil, een maximale hellingsgraad van 69% en gemiddeld 35% is deze piste niet voor beginners weggelegd, maar voor gevorderden een absolute must do!

Pinzolo
Pinzolo ©Bisti


3. Folgarida Marilleva

De dorpen Folgarida en Marilleva delen een skigebied en het is ook aangesloten op Pinzolo en Madonna di Campiglio. Beide dorpen zijn functioneel en hebben betaalbare accommodaties dicht bij de pistes en liften. Ook het kinderland is makkelijk te bereiken, ideaal voor families!

Favoriete piste: Nera di Folgarida
Deze piste is best ruig met een hoogteverschil van 600 meter. Hij slingert door het bos en wordt ‘s avonds verlicht. Een uitdagende piste voor zowel overdag als tijdens het avondskiën!

Marilleva
Marilleva ©Marco Corriero


4. Pejo

In het hart van het Nationale park Stelvio ligt het plasticvrije Pejo. Met de cabinelift ben je in no time op 3.000 meter, hiervandaan kun je een waanzinnige afdaling naar het dal maken. Pejo is een compact en rustig skigebied met uitdagende pistes en vooral een waanzinnig uitzicht.

Favoriete piste: Val Della Mite
Dit is zonder twijfel de 8 kilometer lange afdaling vanaf 3.000 meter bovenaan de cabinebaan. Dit is één van de langste afdalingen in de Alpen en je legt een hoogteverschil van 1.600 meter af. Hierna ben je in een paar minuten weer met de lift op 3.000 meter.

Pejo
Pejo ©Prugnola


5. Ponte di Legno - Tonale

Dit is een sportief skigebied met veel rode pistes waar je bovendien vanaf de herfst tot laat in het voorjaar kunt skiën op de Presena gletsjer. Ideaal voor gevorderden om de hele dag lekker door te gaan. Snowboarders zijn hier ook op hun plek, want er zijn geen vlakke verbindingspistes. Buiten de pistes kunnen freeriders hun hart ophalen. Direct op de pas van Passo Tonale, bij de vele accommodaties, zijn er volop faciliteiten voor beginners met een kinderland en blauwe oefenpistes. Ponte di Legno is daarentegen een sfeervol en typisch Italiaans bergdorp.

Favoriete piste: Pista Paradiso
Deze piste is ieder jaar weer goed bedolven onder natuursneeuw. Er komt weinig zon op deze helling en daardoor is de sneeuw hier vaak goed. Combineer je deze drie kilometer lange afdaling met de Presena-Tonale-Pontedilegno dan geniet je 11 kilometer lang van een fantastische piste.

Ponte di Legno - Tonale
Ponte di Legno - Tonale

6. Paganella Ski

Dit skigebied ligt op een zeer zonnig rotsplateau. Hierdoor heeft het niet alleen veel zonuren en hele brede pistes, maar ook een heel mooi uitzicht! Vanaf vrijwel iedere piste heb je uitzicht op de Brenta Dolomieten en vanaf de top van de Paganella, zie je zelfs het Gardameer liggen. Wanneer het hier sneeuwt, valt er ook vaak veel. Maar in een slecht seizoen hoef je je geen zorgen te maken, want kunstsneeuw maken kunnen ze erg goed in Italië!

Favoriete piste: Olympionica
Dit is een vijf kilometer lange afdaling met een hoogteverschil van 1.000 meter. Een pittige afdaling dus, maar zeker de moeite waard voor gevorderden skiërs!

Paganella Ski
Paganella Ski ©Frizzera


7. Monte Bondone

Monte Bondone is een fantastische bestemming voor een wintersportvakantie met de hele familie. Veel accommodaties liggen direct aan de pistes, er zijn tal van activiteiten en een leuk kinderland. Freestylers kunnen hun energie kwijt in één van de beste snowparks van de Alpen en voor wie het liever iets rustiger aan doet, zijn er tal van langlaufloipes en wandelroutes te vinden. Tip: combineer dit kleine skigebied met een dagje Trento. Ideale city & ski bestemming!

Favoriete piste: Rocce Rosse
Met grote bochten, een hellingshoek van 30% en vooral adembenemend uitzicht over Brenta is deze piste een absoluut hoogtepunt in het skigebied.

Monte Bondone
Monte Bondone ©Raffaele Merler


8. Alpe Cimbra: Folgaria, Lavarone, Lusérn

Met moderne liften en de vele sneeuwkanonnen kun je hier zeker zijn van veel goede ski-afdalingen. Het skigebied telt 104 kilometers aan piste en is biedt naast de vele prachtige pistes ook een snowpark, langlaufloipes en wandelpaden aan!

Favoriete piste: Salizzona Piste
Op deze piste worden regelmatig alpine skiwedstrijden gehouden, maar laat je daardoor niet weerhouden. Voor (half)gevorderden is deze afdaling absoluut goed te doen. De afdaling begint op 1.650 meter en brengt je naar 1.343 meter.

Alpe Cimbra Folgaria Lavarone
Alpe Cimbra Folgaria Lavarone ©Raffaele Merler


En…? Ben je al overtuigd van die paar uurtjes extra in de auto naar je wintersportbestemming? Wij in ieder geval zeker wel! Wil je meer weten over deze regio en op de hoogte blijven van aanbiedingen, lees dan verder op de website van Skirama Dolomiti.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.