Nederlandse skiërs ondergaan fysieke test tijdens internationaal Lowlanders camp

MarkVermeulen op 21 september 2020

Ties de Jonge (links) tijdens de 3000 m loop

Op het schitterende complex van Sportstichting Sittard-Geleen vonden afgelopen zaterdag de eerste fysieke testen van het Lowlanders Ski Racing team plaats. Alpine skiërs Ties de Jonge en Jurre Jeurissen werden op de laatste dag van hun zomertrainingscamp in SnowWorld Landgraaf onderworpen aan zware tests. Ze volgde het Ironman testprotocol, zoals dat ook op alle niveau’s door de Noorse skibond ingezet wordt.

Lowlanders Ski Racing

Na een lange voorbereiding afgelopen jaar is dit seizoen het Lowlanders Ski Racing team van start gegaan. Het doel is om, middels een samenwerking van lage landen, in de toekomst met een internationaal team tegenwicht te bieden tegen de grote Alpenlanden. Op initiatief van Denemarken en België is dit bijzondere opleidingstraject ontstaan en ondertussen hebben IJsland, Luxemburg, Ierland en Nederland zich aangesloten. De toegang op het programma wordt aangestuurd door de bonden.

Introductie Ironman test van Robert Walsh

Testprotocol Ironman

De tests stonden onder leiding van ‘strength & conditioning’ coach Robert Walsh, die toekeek op exacte uitvoering van beweging en scores. Samen Erik Stappers, hoofdtrainer van Lowlanders Ski Racing, ondergingen de atleten het loodzware Ironman testprotocol. De sporters zijn op de volgende onderdelen getest:

Onderdelen
3000 meter loop
Hexagon sprongtest (16 sprongen)
Maximale squat 1 herhaling
Maximaal aantal squats van 1,5 keer jouw lichaamsgewicht (heren)
Maximaal bankdrukken 1 herhaling
Chins max aantal (optrekken)
Buikspieren hangend
90 seconden boxjump sprongtest

Zowel Ties als Jurre hebben de tests goed afgelegd. Ties behaalde knap de benodigde scores na een blessure. Jurre kwam onder andere tot 99 sprongen in de ‘90 seconden boxjump sprongtest’.

Wil jij meer weten over onze programma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie! Voor vragen kun je contact opnemen met Pepijn van Schijndel.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.