De inspiratiesessies komen terug! Wat wil jij horen of leren?

Rogier op 21 september 2021· 11 reacties

null

Na het succes van vorig jaar gaan we dit jaar door met onze live-inspiratiesessies voor Club Wintersporters. Natuurlijk hebben we zelf al een programma maar graag horen we ook waar jullie meer over willen horen.

Onderwerpen

Net als vorig jaar willen we verschillende onderwerpen aansnijden:

  • Het weer in de Alpen
  • Kies het juiste skigebied
  • Fotografie in de sneeuw
  • En natuurlijk weer een Wintersport Pubquiz!

Graag willen we alvast weten wat jullie graag terugzien in de clinic ‘Kies het juiste skigebied’. Naar wat voor soort skigebieden zijn jullie op zoek?
Verder horen we graag onderwerpen voor nieuwe clinics waar jullie iets over willen weten. Ons redactieteam heeft op verschillende vlakken een brok aan ervaring, dus kom maar op met wintersportgerelateerde onderwerpen! Dan kunnen wij ons daarop gaan voorbereiden.

Interactief

Het idee achter deze live-clinics is dat ze interactief zijn en je gedurende de hele sessie vragen kunt stellen stellen. Wij zullen de tijd nemen om deze te beantwoorden.
Mocht je er echter niet bij kunnen zijn, dan kun je als Clublid al deze clinics ook achteraf terugkijken. Kijk op je eigen Clubpagina om de clinics van vorig jaar terug te kijken.

Hoe aanmelden?

Ben je nog geen lid van Club Wintersporters? Klik dan hier en meld je voor 9 euro aan. Ben je lid van de Nederlandse Ski Vereniging? Dan kun je de inspiratiesessies ook gratis bijwonen. Klik dan hier, volg de stappen en klik bij stap 2 op de knop dat je je wilt aanmelden als NSkiV-lid! De rest volgt vanzelf.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Een item over kleding en de opbouw van lagen lijkt me interessant.

Sportieve groet, Luuk

Een item over voeding, drank en persoonlijke bescherming. Ik zie namelijk uitdroging heel vaak voorkomen door de droge lucht. Verbranding door de hoge zonkracht en veel vermoeidheidsklachten door te weinig en slechte voeding. Regelmatig een energiereep en een halve liter drinken in de lift consumeren kan een skidag al zoveel makkelijker en leuker maken. Je spieren protesteren veel minder en je voelt je veel minder snel moe.

Born to Ride

Item over het kiezen van de juiste ski, ook voor (goed skiënde) kinderen/ jongeren, zou ik interessant vinden. En over het onderhoud ervan. Ik zit hier nog steeds aan te hikken tegen wel/ niet zelf doen.

Misschien iets over toerskiën, zonder het offpiste element?

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Misschien iets over voorbereiding qua fitness wat je eenvoudig thuis kunt doen (het deel ‘discipline’ laten we dan maar even buiten beschouwing… 🙄)

Omdat het nog vroeg in het jaar is misschien iets over in ‘wintersport shape’ komen. Welke lage landen sporten zijn daar goed voor. Waar moet je op letten? Core training, cardio, benen? Hoe begin je soepel en krachtig aan je wintersport week (ook als je geen topsporter bent)? Met als doel lange ski dagen, minder pijntjes en blessures.

sneeuw witje en de 7 bergen

Voor de inspiratiesessie rond het kiezen van skigebieden misschien eens wat stilstaan bij skigebieden die een totaal pakket aanbieden.
Skigebieden die niet enkel oog hebben voor de skiërs of snowboarders maar ook voor wandelingen, langlaufen, culinaire belevingen etc.
Ook de keuze van een skigebied in functie van ervaring zou boeiend zijn.

Misschien een leuk idee om eens een fysieke les zelf waxen en slijpen te doen! Zit al een tijdje te overwegen om hier aan te beginnen.

Jarred.

Misschien iets over voorbereiding qua fitness wat je eenvoudig thuis kunt doen (het deel ‘discipline’ laten we dan maar even buiten beschouwing… 🙄)

robertski op 21 sep 2021 22:13

Die staat al online ;-) https://www.wintersport.nl/academy/sneeuwfit

Sportieve groet, Luuk

Uhh, een sessie hoe overtuig je je echtgenote dat we toch écht op wintersport moeten gaan?

Liefhebber van sneeuw, bergen en extreem weer.

een duiding van de historie, ontwikkelingen en een blik in de toekomst in de breedste zin van het woord, van bijvoorbeeld: pistes, materiaal, verblijf, gewoontes, technieken etc.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie