Ik was verliefd!

ChristopheJ op 21 oktober 2021· 9 reacties

Foto: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Foto: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Zonet de skischool geboekt voor zowel de kinderen als mezelf. En zo kan het aftellen nu echt beginnen, en ben ik als ‘gewoontemens’ alweer gerust. Want wat wordt mijn hoofd rustig bij de gedachte dat alles geregeld is, en ik thuiskom in een skigebied dat ik ondertussen ken.

Het skigebied

Zoals je eerder al kon lezen zijn wij Oostenrijkskiërs. Mijn echtgenote en onze dochter staan al van kleinsaf op de ski’s en we bezochten als gezin samen met onze vrienden onder andere Lermoos, Bramberg en Mittelberg (Vorarlberg). In al deze gebieden hebben we het reuze naar onze zin gehad. De skischolen waren allemaal zeer vakkundig en het niveau van de kids steeg jaar na jaar.

In 2017 contacteerde ik een oude schoolkameraad Kristof met de vraag of hij geen goede tips had als Belgische Oostenrijker. En zo landden we in Leogang. Leogang is een zijtak van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Door de kleinschaligheid van het dorp en het feit dat het een zijtak is, vonden we hier net wat we zochten: een aangenaam en rustig dal met fijne speelmogelijkheden voor de kids, moderne gondels naar de top van de berg en een mooie mix van verschillende moeilijkheidsgraden op de piste. Extra troef is de mooie aansluiting met alle andere deelgebieden van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Ik was verliefd!

Het hotel

Ook het familiehotel bleek een gouden tip. Fijne en vriendelijke mensen. Een heerlijke keuken met zeer verse bereidingen. Getuige hiervan: elke ochtend het ‘geklop’ in de keuken om het vlees van de schnitzel mooi dun te krijgen. Leuke en zeer nette kamers. Goed uitgerust wat betreft skikelder en gelegen op amper 250 meter van de gondel.

Nog een extra troef, zeker voor de kids: een zwembad op het dak van het hotel met zicht op de (zwarte) dalafdaling. Al uren genoten we in het zwembad van de laatste afdalers en vervolgens van de pistenbully’s die tot voor het hotel reden om alles terug te effenen voor de volgende ochtend. En ook aan de ouders werd gedacht: de (kleinschalige maar gezellige) après-ski ligt ook net voor het hotel. Ik was verliefd!

De skischool

Na enkele jaren in de klasjes in de skischool, besloten we in 2017 om in Leogang op zoek te gaan naar een privéskileraar voor onze dochter en de twee zoontjes van onze vrienden. Budgettair kwam een voormiddag privéles overeen met een ganse dag in groep. De kinderen haalden toen al een redelijk niveau zodat we het fijn vonden om in de namiddag met ons allen op stap te gaan.

Onze dochter en skileraar Jozef
Onze dochter en skileraar Jozef

En zo werd ons de afgelopen jaren telkens een enthousiaste en bekwame skilera(a)r(es) toebedeeld door de lokale skischool. Jozef (een Nederlander) was zelfs al tweemaal onze skileraar. Ik neem er zelf regelmatig enkele earlybird lessen bij en we waren blij te vernemen dat hij ook in 2022 van de partij zal zijn. Onze lessen zijn in elk geval al geboekt en je raadt het al … ik was verliefd!

En met al deze boekingen is de ‘gewoontemens’ in mij ook weer gerust. Al ben ik ervan overtuigd dat we, net zoals in het verleden, nog veel meer te ontdekken hebben in de Alpen. Zo gaan we regelmatig op shortski met een groep volwassenen. Ook hier bezochten we al vele gebieden in Oostenrijk. Dit jaar brengt de trip ons (en dit kwam niet van mezelf) naar… Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Bestaat toeval?

Hebben jullie ook een vaste en favoriete bestemming? Of wisselt dit elk jaar? Alles al geboekt, of toch maar ter plaatse? Laat de voorpret maar komen.

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Plaats een reactie

Je verliefdheid werkt aanstekelijk!
Wij wisselen vaste en favoriete bestemmingen af met nieuwe locaties. Onze planning is al een aantal jaren per winter: 2x een bekende favoriet en 1x iets nieuws.
(we gaan in de zomer niet weg en we zijn niet gebonden aan schoolvakanties).
De vaste lijst met favorieten:

  • Montgenevre (via Lattea) met kerst
  • Vallorcine (Chamonix) met kerst
  • Lanslebourg (Val Cenis) in januari of maart
  • Champagny (La Plagne) in januari of maart
sneeuw witje en de 7 bergen

LA NORMA😍☃️

LA NORMA😍☃️

LA NORMA😍☃️

Piefke op 21 okt 2021 19:37

Snap ik! Staat ook nog steeds op mijn lijstje.

Mijn favoriete bestemming pas 1x geweest, moet ik nog maar weer eens heen: Monte Rosa.

Verder kom ik in verschillende gebieden. Kom o.a. graag in PDS, Tignes en Ischgl. Alles buiten het hoogseizoen.

In mijn ogen is de wereld veel te mooi om altijd hetzelfde te bezoeken. Het is altijd zo heerlijk om weer nieuwe gebieden te ontdekken. In de Alpen is er maar 1 gebied wat ik 3x een week heb bezocht, de overige gebieden altijd minder. Juist de spanning af het nieuwe ontdekken is zo heerlijk. Nieuwe pistes, nieuwe dorpjes, nieuwe uitzichten, nieuwe natuur, nieuwe omgeving. En buitenom de wintersport heb ik dat nog sterker. Alleen in de ardennen kom ik buiten de winter regelmatig voor een short trip, puur omdat het maar 2 uur rijden is en dus ideaal voor 2 of 3 dagen.

Born to Ride

Hier hetzelfde gevoel , als sinds januari geboekt , 4 december is het eindelijk zover! (Val Thorens)
Wij wisselen met onze vaste vriendenkring steeds 2 jaarlijks af.
Om het jaar naar “mijn thuisgebied” L3V, het andere jaar proberen we steeds iets nieuws te zoeken.
Al heeft Les Gets en PDS zo een indruk nagelaten dat we volgend jaar toch misschien die kant weer optrekken.

Op verschillende plaatsen op wintersport geweest, begonnen met een lift vakantie in Reith bei Brixlegg, toen naar Fieberbrunn en vandaar belandde wij met 17 in Mayerhofen, uiteindelijk zijn we daar 13 jaar geweest dat was ivm de kids ook makkelijk, gingen toen der tijd van 9 u tot 16 u op skiles bij Ulli Spiess op de Ahorn. Daarna ieder jaar naar wat anders, soms nog eens voor een tweede keer. Sinds 2009 hebben wij onze vaste stek in Dienten am Hochkönig, en het verveelt nooit, en regelmatig even een dagje naar Gasteiner tal, Alpendorf/Wagrain/Flachau. Van de winter wil ik een dagje Radstadt doen. In Januari ook nog altijd even op kamp naar Obertauern ;)

Dienten Die Alte schule

De laatste tien jaren regelmatig in La Plagne geweest, maar ook wat afgewisseld: eens Alpe D’Huez, Serre Chevalier, Les Sybelles, Les Arcs, …
Combinatie van een leuk vast gebied met goede accomodatie die je kent is best fijn.
Zoals La Plagne voor mij is het dan een beetje thuiskomen, geen stress over waar je zou kunnen parkeren, hoe vlot je aan de eerste lift geraakt, waar een goede bakker te vinden is …

Ik ben vrijwel steeds tot in de puntjes voorbereid en wordt blij van de voorpret die dit met zich meebrengt!

Het is o zo hard genieten.

Als je eenmaal op een gebied verliefd bent blijf je zo steeds terug komen, ik/wij gaan inmiddels voor de 15de keer naar Les Menuires. 3V is oneindig in zijn mogelijkheden, super pistes. Gezien onze leeftijd (65+) vallen we niet voor de apres-ski, dat kan in ons heerlijke appartement (nu voor de tiende keer) ook. Direct vanuit het ski-hok de piste opstappen, heerlijk, na het einde middag drankje de sauna in. Dan lekker koken met zijn allen.
Ooit begonnen met de kinderen in Montafon, ook Fieberbrunn, Zell am Ziller en Hinterglemm gehad maar dat gesjouw met skies en die lange rijen voor de eerste lift. Dat hebben we nooit meer in Frankrijk. Nu maar hopen, dat we in januari weer kunnen afreizen.

Pas op met blauwe pistes

Ik ben nooit verliefd geweest op een gebied, maar had ooit, lang geleden wel een ‘liefde op het eerste gezicht’-ervaring met het skiën zélf. Ik was geen kind meer maar student en ging met een grote groep vrienden voor het eerst naar de Alpen. Ik wist niet wat ik moest verwachten en vond aankomstdag verwarrend, moest van alles regelen zoals les (toen was het gewoon om een hele week te lessen als beginner) een skipas, spullen huren, enfin…
De volgende dag met de cabine lift naar boven en klik-klik in de ski’s op een plat stukje. De vonk sloeg direct over, ik wist direct ‘dit is het leukste wat er is’, de rest is geschiedenis, de afgelopen winter was een ware crime, en de gedachte aan nog een skiloze winter maakt me bijna misselijk. Veel meer dan ‘zomaar’ een vakantie dus. Een eeuwig durende verliefdheid.

Life is what happens while you were checking your phone
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie