Tweede inspiratiesessie: kies het juiste skigebied!

Arjen op 21 november 2020· 15 reacties

Welk skigebied past het beste bij jou?
Welk skigebied past het beste bij jou?

Aanstaande dinsdag is de tweede inspiratiesessie voor de leden van Club Wintersporters. Via een livestream kunnen leden van ons nieuwe platform de sessie ‘Kies het juiste skigebied’ bijwonen. Tijdens deze interactieve sessie zullen Kristy en ik onze favoriete skigebieden met je delen en is er ruimte voor persoonlijk advies!

Honderden skigebieden

In de inmiddels bijna 25 jaar die ik er op professionele basis in de wintersport op heb zitten, heb ik gigantisch veel skigebieden mogen bezoeken. Zowel in de Alpen als daarbuiten. Kristy heeft enkele seizoenen in Tirol en Zuid-Tirol doorgebracht en reist voor de SnowShow de Alpen door. Aanstaande dinsdag 24 november om 19.00 uur delen we onze ervaringen.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Wat zijn de criteria voor het kiezen van het juiste skigebied?
  • De persoonlijke top 5 per criterium van Kristy en mij
  • Maar vooral heel veel interactie

Er is dus meer dan voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen! Weet je niet precies naar welk skigebied je heen wilt? Of wil je meer weten over een bepaalde bestemming? Dit is je kans!

Hoe aanmelden?

Ben je nog geen lid van de Club Wintersporters? Meld je dan vóór dinsdag 19.00 uur aan (slechts 9 euro voor dit hele seizoen) en je kunt meteen de sessie bijwonen. Ben je al clublid, dan hoef je je niet meer in te schrijven. Op je eigen clubpagina komt kort voor aanvang de link naar de livestream te staan.

Ben je lid van de Nederlandse Ski Vereniging? Dan kun je de inspiratiesessies gratis bijwonen. Klik dan hier, volg de stappen en druk bij stap 2 op de knop dat je je wilt aanmelden als NSkiV lid! De rest wijst zich vanzelf.

Lukt het niet er live bij te zijn, dan kun je als lid de sessie later als video terugkijken. Naast meerdere online inspiratiesessies ontvang je als lid de derde uitgave van het Wintersport Magazine en profiteer je van voordelen bij partners (bekijk alle voordelen op wintersport.nl/club).

null

Meer inspiratiesessies

Meer inspiratiesessies staan al gepland met de volgende redacteuren:

  • 1 december 2020, 19.00 uur - Veilig buiten de piste (Arjen)
  • 8 december 2020, 19.00 uur - Fotografie en video in de sneeuw (Rogier, Edo en Rene)
  • 15 december 2020, 19.00 uur - Kies het juiste skigebied / Q&A (Edo en Roel)
Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Arjen,

is het een idee om indien mogelijk al vooraf je vragen in te sturen zodat jullie iets van voorbereiding kunnen doen?

Bijv:

Wij, gezin van 4, ik snowboard (liefst blauw en relaxed, rood is ok, zwart niet), vrouw ski (sinds 3 jaar, wel via Club Snowworld elke week les en zelfvertrouwen wordt steeds beter), liefst blauw nog, dochter 1, 9 jaar, gevorderden les bij Snowworld en is de beste van ons allemaal, dus blauw en rood is makkelijk, dochter 2, 6 jaar, ook gevorderden les bij snowworld, geen enkele vorm van angst, dus eerder een gevaar voor zichzelf.

wij zoeken na 3 jaar (ok, eigenlijk 2, want afgelopen februari moesten we na 2 dagen naar huis ivm oorontsteking van de oudste) in See, Oostenrijk een nieuwe bestemming.

See voldeed aan alles behalve de “makkelijke” pistes… de sfeer is wat we zoeken, het feit dat je de kids er zelf op uit kunt sturen omdat ze altijd bij het middenstation uit komen en niet kunnen verdwalen, de bereikbaarheid qua auto en de kosten (gratis skipas voor de jongste).

Wij kunnen buiten het seizoen op vakantie en hebben al vanalles gezien. Obertaurn ziet er leuk uit, maar zelfs buiten het seizoen kon ik alleen dure appartementen vinden (1330 euro voor een week waarbij 2 personen op een slaapbank liggen). In See zaten we voor 600 euro per week zo goed als aan de piste…

Brandnertal en dan het Landal park is ook interessant, maar daar zijn de skipassen weer enorm duur…

Ik heb hier eerder een topic over geopend en toen was skiles (halve dagen) nog belangrijk. Inmiddels hebben we 3 cursussen geboekt in Landgraaf omdat we inschatten dat er geen vakantie wenselijk/mogelijk is voor ons aankomend seizoen, dus die is een stuk minder belangrijk. We huren wel 2 of 3 dagen een prive leraar zodat de kids samen kunnen racen en genieten…

Ik bel dinsdag in voor de sessie, maar misschien willen/kunnen jullie alvast vragen om voor te bereiden. Tot dinsdag!

@Miel Bedankt voor de input, ik ga ermee aan de slag. En uiteraard, wanneer er al vragen zijn dan kunnen ze zeker hier alvast gesteld worden.

Goed idee @Miel

Ik zelf snowboard al een aantal jaren maar mijn vriendin nog niet zo lang, ze komt nu veilig de blauwe piste af maar bochtjes maken is nog wel wat ze echt moet oefenen. Hiervoor zoeken wij dus ook een gebied die voor een beginnende snowboarder goed te doen is. Dus zowel veel blauwe pistes, maar ook geen vlakke stukken. Daarnaast vermijden wij graag sleepliftjes ;-)

Het idee was om rond 12 December richting Les Orres te gaan aangezien we hier zeer goedkoop een weekje heen kunnen om flink te oefenen. Maar heb zo mijn twijfels of dit wel door kan gaan. Daarnaast ben ik tot nu toe zo goed als altijd in Oostenrijk geweest, dus ook geen idee wat ik echt kan verwachten hier.

Jarred.

Ik heb wel een paar waar in interesse in heb:
-Italiaanse parels. Ik heb zelf nog nooit in Italië geskied maar ik stel me zo voor: fantastisch eten, rustige en goed geprepareerde pistes, alles net een tandje langzamer.

  • Gebieden waar ook enkele dagen na de laatste dump nog poeder te scoren valt zonder al te veel moeite (dus: noord hellingen en rustig of in ieder geval weinig poederstress). Deze gebieden worden erg zeldzaam zo langzamerhand.
to ski or not to ski, thats no question

Ik zou graag willen weten wat de moeilijkste gebieden van de Alpen zijn. Waar hebben ze de lastigste pistes en vind je de meeste moeilijke pistes. Veel steil rood en zwart dus.

FULL SEND

@Zimoski kijk eens naar Pila, Monte Rosa. Ponte di Legno-Tonale in de andere hoek is ook vaak vrij rustig. Net als Pejo. En Carezza is vaak ook rustig. Vigo di Fassa en Pozza di Fassa zijn ook goed te doen qua drukte.

Mr. Slow

Voor alle clubleden is de sessie van gisteren avond hier terug te kijken.

Hopelijk vonden jullie het weer tof en tot volgende week! Mocht je zelf nog een idee hebben voor een sessie, laat het ons dan ook zeker weten!

*bericht bewerkt door moderator (Rene) op 25 nov 2020 12:05

Het was een leuke sessie! Wanneer komt de materiaal onderhoud sessie?

Het was een leuke sessie! Wanneer komt de materiaal onderhoud sessie?

Miel op 25 nov 2020 12:17

Dat is een goed idee! Die zou ik ook graag willen volgen. Inclusief instructie hoe je moet waxen etc, welke materialen je daarvoor nodig hebt, welke merken wel/ niet, wat past goed bij een druk gezin met veel ski’s die wel zelf willen waxen maar die daar niet veel tijd voor hebben/ willen nemen versus iemand die daar wel ruim de tijd voor heeft/ neemt.

Hoi Kristy en Arjen, ik heb gisteren ook gekeken en vond het leuk, maar soms ook algemeen en soms juist heel specifiek. Als ik de chat bekijk dan zie ik heel veel expertise voorbij komen met specifieke tips en details voor bepaalde gebieden. Ik denk dat de meeste Club Wintersporters over een behoorlijke rugzak met wintersport kennis beschikken. Deze leden zijn opzoek naar diepgang. Je zou zo 1 uur kunnen volpraten over BV Trois Vallee, waar moet je zitten, op welk uur van de dag ben je waar ik het gebied, is de ski route links boven op de Mont Vallon te doen voor iemand die toch meest rood piste neemt, is er ergens ook een budget aansluiting te vinden in Trois Vallee? ect. Dan zul je zien hoeveel geweldige tips van kenners er te delen zijn.

Ik zou het volgende willen voorstellen:

  • BV een generieke sessie over Oostenrijk.
  • In de vervolgsessie over Oostenrijk maak je bv een downtuning naar de regio’s Voralberg - Tirol en Salzburgerland
  • In daarop volgende expert sessies (iedereen welkom natuurlijk) zoem je in 1 uur in op de in en outs van bv 3 top bestemmingen in Salzburgerland

Je kunt ook de keuze maken om generieke info sessies juist buiten Club Wintersport te houden en Club Wintersport meer te gebruiken voor de expertise sessies.

Gr Peter Frauenfelder

@Kristy ,ik las dat je een tijd in Zuid Tirol (IT) doorgebracht had en nu zijn wij van plan de gebieden te bezoeken die bij de Ortler regiopas horen.

Tijdens de sessie kwam Merano 2000 en Watles al naar voren maar zijn de volgende gebieden de moeite waard als je van een rustig niet te groot skigebied houdt? Rosskopf, Schwemalm, Ladurns, Reinswald, Pfelders en Schnalstal?

Wij willen naar Merano in combi met deze gebieden een dagje bezoeken als dat geschikt is.

@Arjen1 Hoewel Kristy je er veel meer over kan vertellen omdat ze er een lange tijd heeft gezeten, is deze aflevering misschien ook wel de moeite . Ze had het hier gisteren al even over.

*bericht bewerkt door moderator (Rene) op 25 nov 2020 19:47

Net "even " :) teruggekeken, leuk om zoveel te horen over verschillende gebieden. Wij zijn jaren terug naar Grachen CH geweest ook niet duur, appartement met de kids vlakbij de piste, daar aten we dan tussen de middag ook, scheelt weer $$$.
Familie prijs voor de skipassen. Kind vriendelijk en overzichtelijk, kids gingen met zijn drieën nog even verder skiën en kwamen dan alleen thuis. 10,10 en 12 jaar.

Dienten Die Alte schule

@Arjen1 Wat mij betreft een leuk gedeelte van Zuid Tirol. De gebieden zijn niet heel groot maar zeker de moeite waard om een aantal dagen te gaan skiën. Deze gebieden vind ik zelf erg leuk:
-Ratschings
-Schöneben
-Solda
-Schnalstal is altijd een goed idee. Tip: de Bella vista Hütte.

En zoals al eerder besproken:
-Meran 2000
-Watles
@Peter63 Bedankt voor je feedback, hier kunnen we wat mee!

@Rene Die aflevering is zeker erg mooi met gebieden erin vanuit die regio. (Alle andere snow shows zijn overigens ook altijd erg leuk om te zien)
@Kristy Dank voor je reactie. We gaan de gebieden eens bekijken en hopelijk spoedig ook bezoeken.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie