Net geen World Cup-punten voor Meiners, winst voor Pinturault

MarkVermeulen op 21 december 2020

Alexis Pinturault

Alexis Pinturault hield de Noorse skiër Atle Lie McGrath met een minimaal verschil achter zich, om zo de klassieke reuzenslalom van de wereldbeker op de Gran Risa-baan in Alta Badia op zondag te winnen. Maarten Meiners, sinds twee weken de enige Nederlander die World Cup-punten op de reuzenslalom behaalde, kwam net tekort om wederom punten te behalen. Meiners werd 34e.

Na de eerste run stond de Fransman op een eerste plaats. Met startnummer 29 verraste de 20-jarige McGrath door de vierde tijd neer te zetten in de eerste run. Hij wist dat nog verder te verbeteren door de leiding te nemen in de tweede run. Uiteindelijk bleek de Fransman de beste op het veeleisende parcours in de Italiaanse Alpen en versloeg hij McGrath met zevenhonderdste. Pinturault begon zijn laatste run met een buffer van 0,46 seconden op de Noor, maar verloor tijd op bijna elk controlepunt, waardoor hij zijn voorsprong uiteindelijk maar nipt vasthield.

Justin Murisier eindigde op 0,24 seconden achterstand als derde. Dit is het eerste podiumresultaat van de Zwitserse skiër.

Pinturault behaalde 15 van zijn 31 wereldbekeroverwinningen op de reuzenslalom, maar het resultaat van zondag markeerde zijn eerste podium in de discipline dit seizoen.

De vier races hadden tot nu toe vier verschillende winnaars, waarbij Lucas Braathen, Zubcic en Odermatt zegevierden in de vorige races.

Meiners opnieuw dichtbij World Cup-punten

Maarten Meiners wist afgelopen keer in het Italiaanse Santa Catarina Valfurva een historische prestatie neer te zetten door als eerste Nederlander World Cup-punten te behalen. Dat deed hij met een 26e plaats.

Nu was zijn eerste run, met een 34e tijd, net niet snel genoeg om zich te kwalificeren voor een tweede run. Hij kwam maar 0.13 seconde tekort om om een plek bij de snelste 30 skiërs te bemachtigen.

Balen, het was net niet snel genoeg. In het onderste gedeelte van de piste had ik ook iets meer kunnen bewegen. Toch ben ik wel tevreden met hoe ik momenteel aan het skiën ben. Volgende keer beter!” aldus Maarten Meiners.

Positie Atleet Run 1 Run 2 Totaal
1 Alexis Pinturault 1:13.27 1:13.92 2:27.19
2 Atle Lie McGrath 1:13.73 1:13.53 2:27.26 (+0.07)
3 Justin Murisier 1:14.06 1:13.37 2:27.43 (+0.24)
34 Maarten Meiners 1:15.68 DNQ -

Lees de volledige uitslagen van de World Cup op de FIS-website of bekijk alle FIS-wedstrijdresultaten van Maarten Meiners.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.