Voorjaarsvakantie: normaal waren we weg

Roel op 22 februari 2021· 11 reacties

Hochkönig
Hochkönig
“Normaal waren we weg en hadden we in de sneeuw gezeten”, is een gedachte die vaak in me opkomt de laatste dagen. Het is voorjaarsvakantie, het jaarlijkse wintersportmoment met de familie en de laatste jaren waren we in Hochkönig in Ski amadé. Terwijl de temperatuur mogelijk de 20 graden aan zal tikken, realiseer ik me dat de winter dit jaar als een nachtkaars uitgaat. De herinneringen gaan terug naar vorig jaar.

Vaak geweest

Je zou kunnen zeggen dat ik sinds een jaar of tien redelijk kind aan huis ben in Ski amadé. Dat begon in 2011 toen ik op doorreis was en twee dagen Hochkönig meepikte. De ligging en rust van het skigebied spraken me direct aan. Twee jaar later leerde ik Ski amadé van een heel andere kant kennen. Ik was met vrienden in Flachau waar ik een van mijn leukste (après-)skitrips heb beleefd. Met goeie vrienden en gelijkgestemde Duitsers en Nederlanders ging het dak eraf in de Hofstadl, ik mag wel zeggen een van mijn favoriete après-skihutten. Skiën deden we hoofdzakelijk in Zauchensee, een rustige oase in dit populaire skigebied en natuurlijk maakten we een keer de oversteek naar Wagrain en Alpendorf. Volgend jaar, als we weer mogen, komt daar de nieuwe verbinding naar Kleinarl bij, de Panorama Link.

Zauchensee
Zauchensee

Andere skigebieden verkennen

Terug naar de voorjaarsvakantie. Na de kennismaking in 2011 ben ik met mijn kinderen regelmatig teruggegaan naar Hochkönig. Als zij op skiles zaten maakten wij soms van de gelegenheid gebruik om een ander skigebied te verkennen. Zo leerde ik het Gasteinertal kennen, dat op nog geen half uur rijden van ons appartement in Dienten am Hochkönig ligt. Een heel andere omgeving met de Skischaukel Dorfgastein Großarltal vooraan in het dal. Iets verderop ligt Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel dat ik daags erna bezocht, het grootste skigebied van Gastein met enkele lange afdalingen.

Schlossalm, Gasteinertal
Schlossalm, Gasteinertal

Dagdromen

En zo liggen er meer skigebieden vlakbij die ik nog wil verkennen, zoals Eben (monte popolo) of Filzmoos. Gebieden die je als gevorderde normaal misschien zou overslaan, maar omdat ze in dezelfde skipas zitten een leuke afwisseling vormen. Dat was het plan maar het blijft nog even bij dagdromen. Zoals gezegd, normaal gesproken was ik deze voorjaarsvakantie weggeweest. De 20 graden op de thermometer verzacht de pijn de komende dagen wel enigszins want de lente is ook fijn, zeker nu. Gelukkig hebben we toch onze portie kou en sneeuw gehad.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Schei maar uit, fietsen is ook best leuk, maar toch…

Edwin van Riel

Hoi Roel,

Heel mooi stuk en ook herkenbaar alleen mijn startpunt is altijd Muhlbach am hochkonig. Het is toch een prachtige gelegenheid om zoveel mooie gebieden op 1 kaart (ski amade) te hebben. Ik vind persoonlijk ook Schlmadming skigebied ook erg leuk!

Groet,

Tim

Mooi geschreven.

Dagelijks denk ik even aan de wintersport. Ook omdat de piste naar de Idalp(Ischgl) op de achtergrond van mijn laptop staat, En dan kan je maar een ding, hopen dat het volgend jaar weer mag:)

Elke dag even op de webcams kijken en deze week maar mountainbiken in eigen land. Gelukkig twee weken terug goed kunnen schaatsen. Toch nog een beetje wintersportgevoel gehad.

We zouden volgend jaar overslaan omdat onze schoolvakantie dan gelijk met carnaval valt. Zit onze favoriete vakantiestek helemaal vol met stamgasten. Nu toch maar proberen om er ergens tussen te komen. Vorig jaar viel het ook al met carnaval samen. Een keertje overslaan vind ik niet erg, maar drie jaar op een rij…

Het is in Oostenrijk net zo warm als hier trouwens, zie ik net op de webcams.

*bericht bewerkt door @Marinus op 22 feb 2021 11:38

Hey Roel! Heel herkenbaar ;) Ski Amade heeft voor iedere wintersporter wel iets te bieden. Niet zo hoog als andere gebieden, maar niet minder sneeuwzeker.

Hup Willem II

Hai Roel, wat een leuke blog! Tot een maand of 14 terug had ik nog nooit van Hochkonig gehoord en heb er inmiddels zelf een appartementje. Leuk om dan zo’n enthousiast verhaal te lezen. Ik hoop er de komende jaren ook mooie herinneringen te maken zoals jij die hebt beleefd.

Ja, meer dan dromen zit er momenteel niet in. We zouden deze week in Brandnertal zitten. Kijk ik vanochtend even op de webcam, en wat zie ik? Verrek, dat lijk ik wel… :-). Blijven dromen en op naar volgend seizoen.

null

Ja Roel,

Zo mijmeren we momenteel allemaal ondanks dat ik op moment van dit schrijven al weer thuis zou zijn na een weekje Ski Circus.
Waar het overgrote deel van de bevolking in onze omgeving vorige week treurde omdat het Carnaval niet kon doorgaan waren wij verdrietig dat onze wintersport vakantie in rook op ging.
Zowel wijzelf als onze meiden missen Hinterglemm waar we al sinds jaar en dag in de krokus vakantie verblijven en het elk jaar opnieuw weer voelt als “thuiskomen”.
Maar hopen dat we in februari 2022 weer die kant op mogen en niet klagen maar dragen.
We zijn iig allemaal nog gezond en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

**AvdB**

Ik word er af en toe wel wat melancholisch van. Normaal 4x per jaar op het snowboard. Nu helemaal niks. Wintersport is voor mij echt een van de weinige sporten en vakanties waar ik echt even helemaal tot rust kom.

Volgende jaar maar dubbel zo vaak gaan om het in te halen.

Heel herkenbaar Roel, zo ook heb ik heel vaak afgelopen week aan onze ski vakantie met het gezin in Les Arcs 2000 gedacht. De plek waar wij altijd met Carnaval naar toe gaan en die wij helemaal te gek vinden: zoveel uitdagend (offpiste) ski terrein bij elkaar! Ik zei nog tegen mijn zoon wat ligt de Aguille Grive er mooi bij op de webcam. Wat een zin hadden we om daar weer omhoog te klimmen en in de serene rust off piste naar het verlaten dal naar Nancroix te skiën…En als beloning bij terugkomst een heerlijke pizza scoren bij het Boule café😃

null
null

zo herkenbaar … al gans deze periode zeggen we meerdere keren per dag … ‘normaal waren we nu …’
Maar kom, het einde is in zicht. Nog even doorbijten en toch maar genieten van de zon hier. Al verkies ik toch het sneeuwdek van vorige week in de Lage Landen boven de zon in februari :-)

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie