Overzicht: Bédier de Prairie, De Blois, Dekker, Hanssen, Peperkamp en Wolf in actie op World Cups

MarkVermeulen op 22 maart 2021· geen reacties

Kiki Bédier de Prairie, Glenn de Blois, Michelle Dekker, Isabelle Hanssen, Melissa Peperkamp, Casper Wolf
Afgelopen weekend kwamen veel Nederlanders in actie op de verschillende World Cups. We zetten hun prestaties op een rijtje. De snowboardsters Kiki Bédier de Prairie en Michelle Dekker namen deel aan de World Cup parallelslalom in het Duitse Berchtesgaden, terwijl Isabelle Hanssen (freeski halfpipe), Melissa Peperkamp en Casper Wolf (snowboard slopestyle) in het Amerikaanse Aspen hun trucs mochten laten zien. In het Zwitserse Veysonnaz kwam een einde het succesvolle World Cup-seizoen van snowboardcrosser Glenn de Blois.

Glenn de Blois vierde in World Cup-klassement

In Veysonnaz stond de laatste World Cup snowboardcross van het seizoen op het programma. Het dorp Veysonnaz ligt op 1350 meter in Wallis (Valais) en is onderdeel van het skigebied Les Quatre Vallées. Het is van oorsprong een klein gehucht in de bergen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een skidorp met voornamelijk appartementen. Aan de rand van het dorp ligt de gondel die je het skigebied in brengt.

De Nederlander Glenn de Blois kan terugkijken op een succesvol seizoen waarin hij zijn eerste World Cup won en zich plaatste voor de Olympische Spelen. De Blois stond voorafgaand aan de laatste World Cup nog derde in het klassement, maar zakte door zijn dertiende plaats in Veysonnaz naar de vierde plaats. De winst in Veysnonnaz, alsmede de klassementsoverwinning, ging naar de Oostenrijker Alessandro Haemmerle.

Positie Atleet
1 Alessandro Haemmerle
2 Kearney Hagen
3 Merlin Surget
13 Glenn de Blois

World Cup Aspen: Hanssen, Peperkamp en Wolf

In het Amerikaanse Aspen namen Isabelle Hanssen, Melissa Peperkamp en Casper Wolf deel aan de Wolrd Cup. Aspen is misschien wel een van de bekendste skigebieden ter wereld en eigenlijk staat dit bij vrijwel iedere wintersporter wel op de bucketlist. Het skigebied van Aspen strekt zich uit over vier adembenemende gebieden.

Isabelle Hanssen nam deel aan de World Cup op het onderdeel freeski halfpipe. Voor de Nederlandse was het haar eerste en enige World Cup van het seizoen. Na een lastige voorbereiding werd ze uiteindelijk veertiende. “Nadat ik al een hersenschudding had opgelopen en ik dat aan moest kijken, ben ik ziek geworden en het was zo slecht dat ik eigenlijk pas vlak voor de wedstrijd heb besloten om toch deel te nemen. Het is eigenlijk een wonder dat ik vandaag geskied heb en als ik zie hoe ik me vandaag voel, is dit gewoon een topprestatie.”, aldus Isabelle Hanssen in een reactie op haar eigen website.

Positie Atleet Score
1 Rachael Karker 93.25
2 Zoe Atkin 91.50
3 Brita Sigourney 89.00
14 Isabelle Hanssen 60.75

Melissa Peperkamp en Casper Wolf namen in de week voorafgaand aan de World Cup in hetzelfde Aspen al deel aan het WK op de onderdelen slopestyle en Big Air. Op dat WK wist Casper Wolf te verrassen met een finaleplek op de slopestyle. Op de World Cup mochten Peperkamp en Wolf wederom hun kunsten laten zien op de slopestyle. Melissa Peperkamp werd veertiende, terwijl Casper Wolf dertigste werd. Peperkamp en Wolf komen komende week (27-28 maart) nog in actie bij de laatste World Cup van het seizoen in Silvaplana.

Vrouwen

Positie Atleet Score
1 Anna Gasser 81.90
2 Hailey Langland 72.30
3 Enni Rukajarvi 71.91
14 Melissa Peperkamp 63.70

Mannen

Positie Atleet Score
1 Marcus Kleveland 87.58
2 Redmond Gerard 82.16
3 Mark McMorris 81.90
30 Casper Wolf 65.00

Bédier de Prairie en Dekker sluiten seizoen af met World Cup in Berchtesgaden

In het Duitse Berchtesgaden sloten Kiki Bédier de Prairie en Michelle Dekker hun World Cup-seizoen af. Berchtesgaden is een authentiek bergstadje dat natuurlijk vooral bekendheid geniet door haar verleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zeker in de zomer trekt Berchtesgaden veel toeristen. Er zijn in de oorlog veel grote Nazi-gebouwen neergezet en die staan er voor een groot deel nog steeds. Je kunt je dus voorstellen dat dit niet de meest typische wintersportbestemming is.

Het seizoen 2020/2021 was het eerste seizoen op World Cup-niveau voor Bédier de Prairie. Haar beste prestatie behaalde ze in Moskou, waar ze 22e werd. Bij de laatste World Cup van het seizoen in Berchtesgaden werd ze 36e. Michelle Dekker, hoewel pas 25 jaar, is al een ervaringsdeskundige met betrekking tot World Cups. Al in 2012 debuteerde zij op het allerhoogste podium met voorlopig een tweede plek in 2017 als beste resultaat. In het huidige seizoen was de zesde plek in Bad Gastein haar beste prestatie. In Berchtesgaden sloot ze het seizoen af met een negentiende plaats.

Positie Atleet
1 Julie Zogg
2 Selina Joerg
3 Carolin Langenhorst
19 Michelle Dekker
36 Kiki Bédier de Prairie

Wil jij actief worden in de wedstrijdsport?

Ben jij of ken jij iemand die later net als bovenstaande toppers actief wil worden in de wedstrijdsport? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder of skiër. Misschien kom jij dan net als Glenn, Isabelle, Melissa, Casper, Kiki en Michelle ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.