In deze Wintersport Resort Podcast bespreek ik samen met Arjen het skigebied Serre Chevalier. Wat mij betreft een van de gaafste skigebieden van de Alpen! Het enige echte nadeel is misschien dat dit skigebied een col te ver ligt. Maar voor sportieve skiërs is dit gebied de lange reis zeker waard! Meer informatie? Check onze gebiedspagina van Serre Chevalier. Nooit meer iets missen? Abonneer je op ons kanaal

In deze podcast

0:00 ChaletsPlus
0:35 Intro Serre Chevalier
1:00 Overzicht van het skigebied
2:26 Wat maakt het gebied bijzonder?
4:05 Tips voor gevorderde skiërs
5:06 Tips voor gezinnen met kinderen
7:30 Hoe ervaar je het skigebied?
8:25 Pisterestaurants in Serre Chevalier
11:00 Verschillen tussen de dorpen
14:42 Avondskiën in Briançon
15:40 Voor wie is het skigebied geschikt?

Heb je zelf nu een onderwerp wat je besproken wil hebben in de wintersport podcast? Laat het ons weten in de comments! Meer weten over deze podcast?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Zou er heel graag nog een keer terug komen, waanzinnig gebied en zo te horen is een van de voornaamste nadelen die ik destijds ervaarde, het verouderde liftennetwerk, voor een groot deel opgelost. Blijft enkel de afstand vanaf NL over, maar daar kun je je op voorbereiden.

Shhhht, niet te veel reclame maken aub, straks zit elke Belg en Nederlander nog in Serre Che. Ik zou nog twee toevoegingen willen maken: waar je in de vallei ook zit, neem niet de wagen, de busverbinding is super vlot, zelfs de avond ski wordt met voldoende shuttle bussen bediend. De skipass is misschien niet het allergoedkoopste, maar het feit dat het een grote vallei is met grote supermarkten maakt de rest van de vakantie even duur als boodschappen thuis doen, dus uiteindelijk kan je redelijk goedkoop er een week skiën. Nog een laatste tip: het kleine tankstation wanneer je de col de lautaret af rijdt is het goedkoopste van de vallei, zeker de moeite daar te stoppen als je via de col komt.

Een van de beste gebieden die ik ken met een enorme variatie in pistes. Ideaal voor een skitrip met gevorderde wintersporters die graag kilometers vreten en uitdagende pistes zoeken. Het is wel een gebied waar relatief goede condities nodig zijn om de kilometers en de geweldige pistes tot hun recht te laten komen. Veel van de beste pistes zijn dal afdalingen of lager gelegen onder de boomgrens. Als de temperatuur en sneeuw niet mee willen, vroeg in het seizoen bijvoorbeeld, is het vooral op 2000m te doen waardoor het in vakanties veel te druk wordt op de wat kortere pistes bovenin.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie