Twee vliegtuigen storten neer bij skigebied Vars

Rogier op 22 augustus 2021· 4 reacties

null

Vanmiddag, zondag 22 augustus, is een sportvliegtuig neergestort in het skigebied van Vars. Het vliegtuig is op de skipiste van Sibières neergestort, tussen Les Claux en de bergkam van de Eyssina. Talrijke hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder de brandweer, de eerste hulpdiensten van het skigebied, de mountainbike patrouilleurs en de bergredding.

Update 18:00: nog een vliegtuig neergestort

De lokale krant Le Dauphine meldt dat er vanmiddag een tweede sportvliegtuig, ditmaal met drie inzittenden is neergestort nabij Vars Sainte Catherine. Twee personen zijn zeer ernstig gewond geraakt bij dit ongeluk, een derde persoon is met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Inzittenden zwaar gewond

Volgens verschillende bronnen die bij de reddingsoperaties betrokken waren, heeft het ongeval geen gewonden op de grond veroorzaakt, maar zijn de twee inzittenden wel gewond geraakt. Zij werden geëvacueerd door de reddingswerkers van de CRS Alpes (bergredding). De twee slachtoffers, twee mannen met de Duitse nationaliteit, zijn in levensgevaar per helikopter naar het ziekenhuis van Briançon gebracht. Een van hen is zo ernstig gewond dat hij naar het ziekenhuis van Grenoble moest worden overgebracht.

Bomen omver getrokken

Toen de reddingsdiensten werden gealarmeerd, bleek een van de slachtoffers bekneld te zitten in het vliegtuig. Het vliegtuig trok verschillende bomen omver voordat het aan de rand van een bos tot stilstand kwam.

Dit jaar zijn er meerdere helikopter en vliegtuigongelukken te betreuren in de Franse Alpen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Akelig hoe veel ongevallen er dit jaar al voorgekomen zijn.

FULL SEND

Vandaag naar de Col de Vars gefietst en ik kwam deze vliegtuigwrakken tegen

null
null
null
null
null

Click. Click. Peace

Wooow, onze @ Rogier “vliegt” effe de berg op voor een live verslag.😉

Born to run. B.S.

Ik denk dat Rogier beter niet kan gaan vliegen, veel te gevaarlijk… zojuist (weer) een helicopter gecrasht bij Villard de Lans.
Gaat niet echt lekker met het vliegen dit jaar in de Franse Alpen 🙄

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie