Enquête: coronamaatregelen sluiten nog niet aan bij wensen wintersporters

Rogier op 22 september 2020· 49 reacties

24% van de ondervraagden vindt  verplicht dragen van mondkapjes een reden om wel te gaan.
24% van de ondervraagden vindt verplicht dragen van mondkapjes een reden om wel te gaan.

Meer dan 2200 wintersporters hebben onze vragenlijst over hun wintersportplannen naar aanleiding van de mogelijke coronamaatregelen ingevuld. Alhoewel het merendeel van de wintersporters nog steeds op wintersport wil, zijn duidelijk minder mensen er zeker van dat ze gaan. Een groot deel schuift het boekingsmoment nog steeds vooruit en men lijkt niet tevreden als er geen limiet op het aantal wintersporters in een gebied of skilift wordt gezet.

null

Onzekerheid over wintersport

Voor de coronacrisis was 96% van de ondervraagden er absoluut zeker van om op wintersport te gaan. Nu is dat percentage geslonken tot 72%. 8% weet nu al zeker dat men een jaartje overslaat. De coronacrisis maakt dus dat een aanzienlijk deel van de wintersporters de wintersport ter discussie stelt.

null

Veel last-minute boekingen

Normaal gesproken beginnen de boekingen voor de wintersport na de zomervakantie goed op gang te komen. In de enquete van juni had bijna 28% van de ondervraagden de wintersport geboekt. Nu is dat percentage gegroeid naar 40% maar men is veel terughoudender. Van wie nog niet geboekt heeft, verwacht slechts 12% dat voor eind november te doen. 12% wacht het winterseizoen af en niet minder dan 23% kiest ervoor last-minute te boeken. Het is duidelijk dat veel wintersporters de kat uit de boom blijven kijken. Men wil zekerheid en wacht af in deze onzekere tijden.

null

Waarom men met boeken wacht

Een derde van de ondervraagden geeft aan te wachten met boeken. Hiervoor lopen de redenen uiteen. De belangrijkste reden (28%) om niet te boeken is de angst dat een bepaald gebied in een zone oranje of rood komt met alle gevolgen van dien (verplichte quarantaine, reis afbreken etc). Ook spelen voor 26% de coronabeperkingen zelf een rol, zoals een mondkapjesplicht en het feit dat er niet ge-après-skiet kan worden. 16% is bang voor besmettingen tijdens de wintersport en een ongeveer evengrote groep is bang dat ze eventuele (aan)betalingen niet terugkrijgen als hun reis niet doorgaat of afgebroken moet worden. Voor slechts 3% is de persoonlijke financiële situatie een reden om niet te gaan.

null

null

Redenen om wel of juist niet op wintersport te gaan

Over mondkapjes is er discussie, ook op wintersport. Voor 20% zijn verplichte mondkapjes een reden om niet op wintersport te gaan, terwijl 24% van de ondervraagden het verplicht dragen van mondkapjes juist een reden vindt om wél te gaan. Dit verschil is bij de après-ski ook te zien. Voor 17% is een verbod op après-ski een reden om een jaartje niet naar de sneeuw te gaan, maar 25% vindt het ontbreken van apres-ski juist een reden om wél te gaan.

null

Keuze van het skigebied

51% van de wintersporters vindt het kunnen mijden van gondels een belangrijke tot zeer belangrijke reden om voor een bepaald skigebied te kiezen. Ook opvallend is dat maar liefst 71% van de ondervraagden een limiet op het aantal wintersporters in een skigebied of lift een belangrijke tot zeer belangrijke reden vindt om voor dat skigebied te kiezen. Een bijna net zo grote groep (67%) vindt een limiet op het aantal personen in restaurants en hotels op zijn minst belangrijk. Juist dit soort maatregelen worden door veel skigebieden echter nog niet genomen. Ook zouden langere openingstijden van de skiliften worden toegejuicht (72%). Enkele skigebieden hebben aangekondigd dit inderdaad te gaan doen, o.a. Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental, maar velen ook nog niet.

Mondkapjesplicht in Zermatt
Mondkapjesplicht in Zermatt

Conclusie: maatregelen sluiten niet helemaal aan op behoeften

Behoorlijk wat wintersporters zijn nog steeds onzeker over de komende wintersport. Een groot deel van de wintersporters wacht af tot het seizoen begint, en bijna 1 op de 4 verwacht last-minute te boeken. Verder worden eventuele limieten aan het aantal wintersporters eerder toegejuicht dan geschuwd, en zijn gondels geen favoriet deze winter. Vooralsnog lijken de maatregelen die de skigebieden hebben aangekondigd daarmee (nog) niet helemaal aan te sluiten op de behoeften die mensen op dit moment hebben, wat de terughoudendheid met boeken deels zou kunnen verklaren. De coronamaatregelen per skigebied (voor zover nu bekend) zijn weergegeven op de skigebiedspagina’s van deze site. Check ook ons liveblog voor de laatste ontwikkelingen over corona in het seizoen 2020-2021.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Als de ontwikkelingen op deze manier door gaan is maar de vraag of er ubehaubt een wintersport seizoen zal starten, en als het al start is de vraag of het zonder veel gekkigheid de kerstvakantie piek doorkomt.
Als blijkt dat de drukte op wintersport duidelijk invloed heeft (wat lijkt uit Italië van afgelopen jaar), dan hebben we sowieso een probleem, want in plaats van een beperkt en gelimiteerd seizoen hebben we dan een zeer kort en zeer vroeg beëindigd seizoen.

Je hebt hier een groep fanatieke wintersporters zitten die buiten het seizoen kunnen en vooral veel willen skiën. Dan heb totaal geen last van drukteregurelende maatregelen of het gebrek aan apres ski, in tegendeel. Dan heb je de doorsnee wintersporters, die een ochtend in de sneeuw vooral ziet als voorbereiding op de echte reden van de vakantie: lekker de apresski in, schnitzels eten etc. Vaak met de kinderen, dus in het hoogseizoen. En voila, die gaan misschien langer in de rij staan, kunnen niet apresskiën en maar beperkt de wellness in.

Ergens was het dus misschien ook interessant geweest om het type wintersporters en de periode te kunnen onderscheiden…

Mijn grote zorg zit vooral in de reisadviezen. Normaal ga ik na het hoogseizoen, maar ik wil nu ook graag ervoor, omdat ik denk dat het risico op oranje reisadviezen vooral na de krokus groter wordt. Qua liften houdt ik er beperkt rekening mee, hooguit iets minder grote bakken. Ik kan buiten de vakanties, dus zal waarschijnlijk lastminute boeken, wat wel als nadeel heeft dat je iets minder accomodatie keus hebt, maar goed, dat is dan maar zo.

De enige echte maatregel die mij tegen zou kunnen houden is als een buff niet voldoende is, in liften, maar je een ‘echt’ mondkapje op moet. Dat geeft me teveel gedoe.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ik denk dat het een drama seizoen gaat worden. Iedereen ziet nu “opeens” gebieden van geel naar oranje springen met alle gevolgen van dien.

daarnaast lijkt het mij persoonlijk vreselijk irritant om in een bar or restaurant te zitten en een mondkapje op te doen als je naar de wc gaat. dan is de lol er snel vanaf

Misschien een beetje ‘wishful thinking’ maar zou met 10 a 20% minder mensen in de wintersportgebieden juist de piekdrukte er niet af zijn? Zoals je ook in het verkeer ziet dat als 10% van het land op vakantie is er bijna geen files meer zijn.

Onderstaande link vond ik wel mooi beeld geven van hoe de skigebieden Down Under tijdens Corona hebben geopereerd:
https://fd.nl/weekend/1353281/skien-in-coronatijd-wat-europa…

Geniaal! Veel mensen die “gondelgebieden” niet zien zitten, het zal daar dus lekker rustig zijn, zeker buiten het seizoen!
Iemand tips voor gebieden met veel gondels?

Ik mag wel hopen dat er niet te veel gebieden capaciteitsbeperkende maatregelen op de liften gaan invoeren, ik heb echt geen zin om na iedere afdaling een half uur in de rij te staan omdat er minder volk op de lift kan.

@roy83 @dekkie Jullie zien beiden (begrijpelijk) nogal wat beren op de weg mbt verplichte mondkapjes. Hadden wij van de zomer ook voordat we op pad gingen (ruim 3 weken naar Spanje en Frankrijk geweest), maar na een week weet je in feite niet beter. Ook dit went. Ik riep voor de zomervakantie ook “als het zo moet, dan maar niet”, maar voor ons is dit inmiddels geen factor van belang meer.

Edwin van Riel

Ik sta hetzelfde erin als Roy83. Met name de reisadviezen kunnen wat mij betreft roet in het eten gooien. Met afstand houden, mondkapje/buff en gelukkig buiten de echte drukte om kunnen gaan voorzie ik geen echt grote risico’s.

Ow nee hoor @Evr66, het dragen an sich is het probleem niet, ik was deze zomer in Oostenrijk dus heb vaak een mondkapje opgehad (elke lift weer), dat vond ik niet zo’n probleem. Ik ziet er alleen niet op te wachten om elke lift mijn helm af te doen, handschoenen uit te doen, zak open te maken, mondkapje voor te doen, zak weer dicht, helm op, handschoenen aan en dat dan talloze keren op een dag.

Ik ga voor het alternatief waarin ik een buff achtig iets omhoog kan trekken. En in de zomer was dat het verschil tussen Trentino en de rest van de Alpen, overal mocht een buff ook, alleen in Trentino moet je een echt mondkapje dragen.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Het is vooral de onzekerheid die ons doet besluiten om niet te gaan. Mijn vrouw werkt in de zorg (ja ook op de corona afdeling als die weer wordt opgestart) en moet dus op tijd vrij vragen (minimaal vijf maanden van te voren). Wij zijn gebonden aan de vakanties. Nu vrij vragen voor de krokusweek gaat ons in deze onzekere tijden veel te ver. En met een beetje pech wordt het verlof nog ingetrokken ook door alle #ikdoenietmeermee mensen die straks zorg nodig hebben :(.

Kortom geen wintersport voor ons dit jaar. Ontzettend balen, maar de gezondheid van ons (en de patienten) gaat voor.
Ik wens iedereen een fijne wintersport en doe aub voorzichtig.

@roy83 duidelijk, ik vind het nog wel of die maskerplicht alleen op gaat voor cabines of ook voor alle stoeltjesliften. Kan nog wel enigszins zijn op gebiedskeuze. Ik neig er nu toch naar te kiezen voor gebieden waar cabinegebruik beperkt blijft tot bv een keer in de ochtend.

Edwin van Riel

@evr66 en dan zit er voor mij ook wel iets verschil tussen de grote 80 persoonsgondels (die vaak traag zijn en daarmee altijd vol zitten) of de ‘eitjes’, die in het laagseizoen praktisch altijd ook alleen met je eigen gezelschap gevuld worden.

In stoeltjesliften was afgelopen zomer wat onduidelijk. Zolang je niet een soort van ergens binnen bent én je met niemand anders hoefde, dan leek het niet nodig te zijn, maar als het meer binnen was, dan weer wel, maar alleen bij het instappen.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

In die hele grote bakken ben ik echt al jaren niet geweest eigenlijk, niet mijn gebieden over het algemeen ;)

Edwin van Riel

@roy83 die hele grote bakken ben ik eigenlijk nauwelijks tegen gekomen afgelopen jaren gelukkig. Houd toch al niet zo van dat massale, in deze tijd al helemaal niet ;)

Edwin van Riel

Ik denk dat het een drama seizoen gaat worden. Iedereen ziet nu “opeens” gebieden van geel naar oranje springen met alle gevolgen van dien.

daarnaast lijkt het mij persoonlijk vreselijk irritant om in een bar or restaurant te zitten en een mondkapje op te doen als je naar de wc gaat. dan is de lol er snel vanaf

dekkie op 22 sep 2020 11:47

Die lees ik wel vaker. Dat door mondkapjes de lol er snel af is.

Geloof me. Mondkapje went héél snel. Net terug uit Griekenland (vaste land) en daar moest je ook regelmatig mondkapjes dragen. Winkels, bakker, etc.

Het enige wat vervelend was, was de vlucht. Dan op Schiphol is het op, en pas als je het vliegveld van bestemming uit bent gaat die weer af. Ik had eentje die heel fijn is, maar na een uur echt wel irritatie achter de oren gaf (neopreen met iets te scherpe randjes).

Juist kort op en af is geen issue. Eten in restaurants kan je aanpassen. Lekker buiten eten is een oplossing. En savonds gewoon lekker in je appartement koken. Of, zoals wij altijd doen, smiddags warm, en savonds een broodje. 2x warm eten is wat overdreven, en slecht voor de lijn ;-)

Ik ga dit jaar waarschijnlijk niet. Maar dat heeft een andere (leuke) reden. Maar anders was ik zeker gegaan. Wel last minute en voor het eerst weet met de auto ipv bus/vliegen.

Ik snap dat de onzekerheid eerder toe- dan afgenomen is. De eerste enquête werd gehouden toen we nog allemaal dachten dat het ‘straks’ (lees ergens in de herfst) wel weer voorbij zou zijn. Helaas is het niet zo, en blijft de onzekerheid. Normaal gesproken zou ik al geboekt hebben, zou de voorpret al een beetje beginnen, maar wat is nu voorpret? Een collega van me heeft zijn wintersport zien vervallen, en de bestemming voor de zomervakantie heeft hij twee keer moeten wijzigen vanwege veranderde reisadviezen. Uiteindelijk toch maar in Nld gebleven.
Laat boeken of zeker weten dat de voorwaarden soepel zijn lijkt mij de meest verstandige optie, inderdaad dan maar niet in de accommodatie die je voorkeur heeft. Voor besmetting ter plaatse ben ik niet bang: gewoon de adviezen opvolgen en drukke cabineliften vermijden. Makkelijker te doen in het laagseizoen of in de wat kleinere (deel)gebieden. Volgepropte containerbak-liften? Die slaan we over dit jaar.

Life is what happens while you were checking your phone

Wij hebben geannuleerd (week 52) en gaan afwachten, nu kost het ons niks en als we langer wachten wel. Ons hotel wilde eventueel een voucher aanbieden dat 3 jaar geldig is mocht het dicht gaan. Maar alleen volgens Oostenrijkse overheid voorschriften. Dus als NL zegt Oostenrijk is oranje dan zijn we ons geld kwijt en niet verzekerd mochten we wel gaan.

Of een ander hotel zoeken. Wij hebben in nov en dec 2* 4 nachten in AT geboekt, geen vooruitbetaling en kunnen tot 48 uur zonder consequenties annuleren.

Edwin van Riel

Heel vreemd dat de overheden van Alpenlanden niet wat meer druk op de skigebieden zetten om meer ingrijpende maatregelen te nemen.
Niet alleen voor het skiën, maar voor de hele maatschappij ben ik een voorstander van zo veel mogelijk anti-verspreidings maatregelen. Liever skigebieden en de maatschappij open met stevige restricties, dan dat er weer een exponentiële uitbraak komt en de hele maatschappij thuisblijf orders krijgt.

Alle ski gebieden in de VS waar ik het tot nu toe van gehoord heb, gaan het aantal skiers limiteren, geen vreemden in de (meeste) liften, beter gespreide labyrinten voor de lift rijen , en geen binnen restaurants (alleen terras) doen.

Ik vermoed dat ze dit gedeeltelijk doen uit maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook met het idee dat ze anders wellicht van overheidswege gedwongen worden te sluiten.

*bericht bewerkt door Slim op 22 sep 2020 15:24

Over de liften: ik snap dat je moeilijk een grote 100 persoons gondel met alleen bekenden kunt laden, maar voor eitjes en stoeltjes liften is dat toch niet zo’n capaciteits reductie?(zeker niet als je in grote stoeltjes een zitje open laat tussen twee groepen)

Werden stoeltjes liften en eitjes tot nu toe wel volledig bezet? Ik dacht juist hier te lezen dat mensen vaak aan de lift gingen wachten tot ze een stoeltje voor hun groep alleen hadden?(tot ergernis van de mensen er achter😉).
En de singles rij, die we hier in Amerika hebben is toch (bijna) ongekend in de Alpen?

Wij hebben geannuleerd (week 52) en gaan afwachten, nu kost het ons niks en als we langer wachten wel. Ons hotel wilde eventueel een voucher aanbieden dat 3 jaar geldig is mocht het dicht gaan. Maar alleen volgens Oostenrijkse overheid voorschriften. Dus als NL zegt Oostenrijk is oranje dan zijn we ons geld kwijt en niet verzekerd mochten we wel gaan.

karin09 op 22 sep 2020 15:23 Daar zit ‘m nou net de kneep: geen afstemming over ‘codes’ in Europa. Ik zou zó boeken als het risico van een evt.code oranje goed afgedekt zou zijn in Oostenrijk.
Life is what happens while you were checking your phone

Toch wel vreemd: sommigen schreeuwen hier om reductie van het aantal personen dat op een lift wordt toegelaten, maar dat overal ter wereld treinen, bussen, metro’s, trams worden volgepropt met enkel de richtlijn om een mondmasker op te zetten, daar kraait geen haan naar…

Anyway, ik vermoed niet dat drukte een probleem gaat worden: als veel van de fanatieke wintersporters op dit forum al een jaartje gaan overslaan, dan durf ik te vermoeden dat de grote massa dat nog veel meer zal gaan doen.

Reden te meer om niet nu al te boeken en last minute beslissen: aan accomodatiekeuze zal er zeker geen tekort zijn

Toch wel vreemd: sommigen schreeuwen hier om reductie van het aantal personen dat op een lift wordt toegelaten, maar dat overal ter wereld treinen, bussen, metro’s, trams worden volgepropt met enkel de richtlijn om een mondmasker op te zetten, daar kraait geen haan naar…

Skiwi op 22 sep 2020 09:30

@Skiwi, je hebt mij niet met naam genoemd, maar ik ga er maar even vanuit dat ik 1 van die “sommigen” ben 😉

Ik ben het met je eens dat qua transmissie risico, OV ongeveer hetzelfde is als gondels.

Maar…

Ik ben ook niet in het OV geweest sinds Corona uitbrak, en ik vermoed dat de meeste mensen die het OV WEL betreden, dat doen omdat ze geen onderen keus hebben, omdat ze er mee naar hun werk of school moeten.
Dat is heel wat anders dan skiën.

Als ski gebied X het aantal mensen/stoeltje beperkt, dan is het hooguit wat langer wachten, of ze reduceren het aantal skipassen/dag, om dat te vermijden. Daar kan ik als skiër prima mee leven, en desnoods ga ik naar een rustiger gebied, of sla deze winter over.

Als je voor je werk in een volle bus/tram/metro MOET, dan zijn die opties er niet.

*bericht bewerkt door Slim op 22 sep 2020 16:38

Ik ga ervan uit dat de skigebieden (met allerlei maatregelen) deze winter open zullen zijn.

Maar wat ons en vele berg-collega’s ook bezighoudt, is of er deze winter wel of geen Engelsen zullen komen. Ik hoor nu geluiden dat de quarantaine regels behouden zullen blijven en dat zou kunnen betekenen dat er deze winter veel minder Engelsen richting de sneeuw zullen gaan. Gebieden (zoals hier in Samoëns, FR) die veel Engelsen hebben zullen daar dan ‘last’ van krijgen. Voor andere nationaliteiten kan dit betekenen dat het rustiger zal zijn, maar voor Engelse ondernemers in skigebieden (bv chalet uitbaters) zou het een ramp zijn.

Zelf werk ik in de winter als sneeuwschoengids en verwacht ik een dip in mijn (veel) Engelse klanten, maar ook een kans, omdat ik veronderstel dat veel mensen interesse zullen hebben om andere sneeuwactiviteiten te ondernemen; weg van de massa. Mijn vrouw werkt als private chef voor veel lokale chalets. Ook zij zal een flinke knauw krijgen als de Engelsen niet komen, maar ook in haar vakgebied liggen er weer andere kansen. Kortom; boeiend om de ontwikkelingen te volgen, maar nog zeker geen stress…

Ik denk dat het een drama seizoen gaat worden. Iedereen ziet nu “opeens” gebieden van geel naar oranje springen met alle gevolgen van dien.

daarnaast lijkt het mij persoonlijk vreselijk irritant om in een bar or restaurant te zitten en een mondkapje op te doen als je naar de wc gaat. dan is de lol er snel vanaf

dekkie op 22 sep 2020 21:45

Dat mondkapje stoort eigenlijk niet echt. Zijn we hier in Belgie al wel gewoon in de horeca…
Zit er ook niets mee in dat er geen apres-ski is. Zeker voor de gezinsvakantie (kleine kinderen) is dat toch geen meerwaarde.

We hebben tot op heden 2 vakanties geboekt, waarvan de eerste met het gezin in de kerstvakantie… vooral daar heb ik schrik dat die niet zou doorgaan. Fingers crossed.

Mij maakt het niet uit wat voor regels ze gaan hanteren, dat mag streng zijn. Als we maar kunnen skiën :)

Wat mij betreft. Geboekt dit jaar voor 2021 (vastgelegd in hetzelfde hotel waar we dit jaar verbleven).
Geboekt voor 3 families. Wij hebben tot half november om te annuleren. Maar wij zijn overeengekomen dit niet te doen. Wij hebben afgesproken toch te gaan en idd, we moeten niets hebben van overvol in de liften te zitten, in de drukte onze latten en botten gaan afhalen, onze kinderen in massa gaan af te zetten aan de scholen etc… lang aanschuiven aan de liften wegens afstand etc…
Dus wij gaan dit ook allemaal vermijden en maken er gewoon een leuke winter wandeling en/of slee vakantie van met onze kids. Als de omstandigheden het toelaten in alle rust misschien eens een half dagje skipas en latten huren. We zien wel.
Het enige wat ons van de vakantie kan doen afzien is idd als het reisadvies het niet meer toestaat om te vertrekken naar Oostenrijk.
In dat geval hoop ik wel op een voucher van het hotel voor een andere periode.

Aller eerst hoop ik dat het resultaat ook in de enquête ook onder ogen komen van de autoriteiten in de landen met wintersport faciliteiten. Vervolgens hoop ik dat ze er ook wat mee gaan doen…

Er is grote onduidelijkheid en onzekerheid en dit vraag om een integrale aanpak, welke gedragen gaan worden door de autoriteiten (ook internationaal) per land. Zodat er gedegen keuzes kan gaan maken en er geen verschil is in de aanpak en regelgeving per land. Het geknoei per dorp - regio is natuurlijk om jeuk van te krijgen. Denk hierbij in oplossingen en mogelijkheden en kom dan niet enkel met het verruimen van de lift tijden en een mondkapje. Geef hierin een doorkijkje in hoe en wat je kun verwachten en sanctioneer overtredingen en ga dit handhaven. Zet dit niet te licht in ivm het verschil van inzicht binnen de samenleving en creëer de behoefte om binnen de kaders te acteren.

Er is immers een behoefte van een individu, maar een noodzaak voor een grote groep-samenleving.

Zorgen hierbij heb ik m.b.t financiële drift van de uitbaters, verhuurders, exploitanten en dienstverleners en het onvermogen van egoïsme door de klant-gebruiker…

Kortom: alles schiet nog alle kanten op en de omgeving zal de komende periode in beweging zijn, zonder structuur en vooruitzicht.

Persoonlijk voorzie ik wel problemen om van mijn wintersport vakantie te gaan genieten… hierbij zijn mijn zorgen vooral gericht op de horeca en het lunchen op de berg en het gebruik van mondkapjes…

Hoe gaan ze dat lunchen toch klussen in al die vreetschuren, waar het zonder Corona al een zooitje was tijdens de lunchpauzes van de skischolen…

M.b.t. Mondkapjes zou ik in oplossingen denken, welke je verstrekt bij de aanschaf van skipassen. De typische locale oplossing kosten verhalen gaat hier natuurlijk niet in op. Deel de kosten van een beheersmaatregel, stel het verplicht en hiermee kun je direct handhaven. Geef de oplossing een unieke uiterlijke twist mee, zodat het duidelijk te onderscheiden is…

Het moet toch niet zo moeilijk zijn om een nekwarmer te maken die voldoet aan de richtlijnen en van de juiste stof is gemaakt…

Laten we hopen dat er nog wat compacte en verstandige informatie komt, waarover afstemming is bereikt. Dan zou het helpen indien het in alle talen is en overkomsten heeft met het formulier wat ik hier ergens gezien heb op deze site vanuit Frankrijk m.b.t. uitstraling en beeldvorming…

Maar tot dat moment doen wij het hier thuis met de herinnering van afgelopen jaar…

Aan de andere kant, als er nu een piek/2e golf komt (liever niet natuurlijk), kan het daarna alleen maar beter gaan. Dus is de kans groter dat over paar maanden als het seizoen begint het er een stuk beter uit ziet met de besmettingen. Dan ligt er een mooie winter in het verschiet… 😁. #wishfullthinking

Ik zou het handiger vinden als er een eenduidig Europees covid-19 beleid wordt gemaakt.

Stel je wintersport gebied is open, maar je woont in een rood gebied voor dat land. Moet je dan in qaurantaine? Hoe lang enz.
Of het wintersport gebied wordt een rood gebied tijdens je verblijf, mag je dan door het naburige land reizen om thuis te komen, of moet je daar ook in qaurantaine?

Eenmaal thuis gekomen uit een rood gebied, dan moet ik nu in thuis qaurantaine. Ik heb een baan waarbij ik veel op de weg zit. De baas zal niet blij zijn met de verplichte qaurantaine.

Maar als het even kan willen we wel graag gaan.

To ski or not to ski, that 's not a question

Ik zou het handiger vinden als er een eenduidig Europees covid-19 beleid wordt gemaakt.

Stel je wintersport gebied is open, maar je woont in een rood gebied voor dat land. Moet je dan in qaurantaine? Hoe lang enz.
Of het wintersport gebied wordt een rood gebied tijdens je verblijf, mag je dan door het naburige land reizen om thuis te komen, of moet je daar ook in qaurantaine?

Eenmaal thuis gekomen uit een rood gebied, dan moet ik nu in thuis qaurantaine. Ik heb een baan waarbij ik veel op de weg zit. De baas zal niet blij zijn met de verplichte qaurantaine.

Maar als het even kan willen we wel graag gaan.

zeehaasje op 24 sep 2020 07:50

't Wordt vooral tijd dat die onzin met die reisbeperkingen, zeker binnen de EU, eens ophoudt. Zoiets is veel te arbitrair.
Zo is Tirol nu voor België rode zone, terwijl ik daar perfect in een berghutje kan gaan zitten uit de buurt van alles en iedereen.
Langs de andere kant mag ik wel in de massa op trein, tram, bus, metro gaan zitten in Brussel of Antwerpen, daar waar het virus wel welig tiert…

Andere arbitraire onzin maatregelen zoals mondmaskers in open lucht, avondklokken, getalmatige beperking op aantal mensen dat je zou mogen zien, … mogen ook gerust op de schop. Beter gewoon de basisregels blijven benadrukken: zo weinig mogelijk dicht contact met anderen (als het kan 0), afstand houden, mondmasker op als dat niet kan, handen wassen, thuis blijven als je ziek bent en verder zo normaal mogelijk verder leven. Kortom: zoals Zweden al sinds het begin doet.

@zeehaasje
Ik zou het handiger vinden als er een eenduidig Europees covid-19 beleid wordt gemaakt.
Gaat niet snel gebeuren, situaties verschillen ook gewoon te veel per regio lijkt me.

Stel je wintersport gebied is open, maar je woont in een rood gebied voor dat land. Moet je dan in qaurantaine? Hoe lang enz.
Vanzelfsprekend, zal meestal 1-2 weken zijn. Voor een vakantie dus niet echt praktisch ;)

Of het wintersport gebied wordt een rood gebied tijdens je verblijf, mag je dan door het naburige land reizen om thuis te komen, of moet je daar ook in qaurantaine?
Terugreizen wordt volgens mij altijd wel open gelaten, zij het onder wellicht strikte voorwaarden (geen overnachtingen bijvoorbeeld, gewoon tanken en doortuffen)

Eenmaal thuis gekomen uit een rood gebied, dan moet ik nu in thuis qaurantaine. Ik heb een baan waarbij ik veel op de weg zit. De baas zal niet blij zijn met de verplichte qaurantaine.
Tsja, werkgevers zullen coulant zijn wellicht wanneer de situatie verandert terwijl je ergens bent (bv tijdens vakantie van oranje naar rood). Anderzijds, in de huidige tijd een risico dat men bewust neemt, dus de werkgever hoeft hier wat mij betreft niet voor op de te draaien. Onbetaald verlof cq opnemen vakantiedagen lijkt me best redelijk.

Maar als het even kan willen we wel graag gaan.
Haha, wij ook. Had al 2 short ski’s staan naar Stubai in nov&dec, we gaan het zien.

Edwin van Riel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie