Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!

MarkVermeulen op 22 september 2020


Afgelopen zaterdag werd de eerste nationale puntenwedstrijd sneeuw van het seizoen georganiseerd door Ski-Pro. De wedstrijd bestond uit een slalom die twee keer geskied werd in SnowWorld Amsterdam. Het was de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen en dus ook de eerste wedstrijd met in achtneming van de maatregelen met betrekking tot corona.

Corona dwingt tot aanpassingen

Het was volgens Ski-Pro de makkelijkste optie om de wedstrijd af te lassen, maar ze hebben besloten om samen met SnowWorld Amsterdam de wedstrijd door te laten gaan en er een succes van te maken. Hiervoor hebben ze de medewerking van alle deelnemers en supporters nodig gehad. Het was daarom uiterst belangrijk dat een ieder zich strikt aan de volgende richtlijnen hield:

  • Van de deelnemers werd verwacht dat ze aangekleed naar de skihal kwamen. Omkleden was binnen niet mogelijk.
  • De betaling en ophalen startnummers per team werd gedaan door één persoon.
  • Supporters mochten niet mee naar binnen.
  • Voor de supporter werd een live videostream geregeld zodat supporters thuis de wedstrijd konden volgen.
  • Maximaal twee begeleiders/trainer per 10 kinderen werden toegelaten op de piste. De PWS moest vooraf aanmelden wie dit zijn.
  • Individuele skiërs die geen begeleider hadden konden mee verkennen met Ski-Pro.
  • Prijsuitreiking op gepaste afstand
  • Alle gedragingen werden uitgevoerd met inachtname van het coronaprotocol opgesteld vanuit de Nederlandse Ski Vereniging

Uitslagen

We feliciteren Lucy de Niet, Jacky Verweij, Maximilian Eschgfaller, Luna Verwijst, Thijn Prummel, Lara Martens, Mike Kruithof, Noa Selleger, Beau Albers, Britt van Winsen en Dani den Bode met de winst in hun categorie!
Klik hier voor de alle uitslagen!

Vragen?

Wil jij meer weten over het komende seizoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie! Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom.

Download video
Link promovideo op Instagram

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.