Wat betekenen de aanvullende coronamaatrdegelen voor jouw wintersportorganisatie?

MarkVermeulen op 22 september 2020


Afgelopen vrijdag, 18 september 2020, is er door het kabinet een aantal aanvullende maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus verder in te dammen. In zes veiligheidsregio’s (Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden) zijn de richtlijnen voor de horeca en evenementen aangepast.

  • Horecagelegenheden mogen vanaf 00:00 geen nieuwe gasten meer ontvangen. Op dat moment moet ook de muziek uit en de lichten aan. Om 01:00 moet de horecagelegenheid leeg zijn en haar deuren sluiten.
  • Er is een verbod op samenkomsten van 50 personen of meer. Dit geldt zowel voor binnen als buiten. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht bij de betreffende veiligheidsregio of gemeente.
    Daarnaast zijn er door de zes veileigheiddsregio’s aanvullende maatregelen per regio getroffen. Bekijk deze hier.

Inmiddels is er door de Nederlandse Ski Vereniging contact geweest met het NOC*NSF over (on)mogelijkheden binnen de sport. Vooralsnog gelden er geen specifieke uitzonderingen voor sportlocaties/wedstrijden. Mochten er de komende tijd wedstrijden of andere activiteiten op jullie vereniging plaats vinden, denk dan goed na over het aantal personen die daarmee bij elkaar worden gebracht. Het advies is om dit aantal terug te brengen naar minder dan 50 door bijvoorbeeld wedstrijden te verspreiden over de dag of minder sporters/toeschouwers toe te laten. Mocht dit niet haalbaar zijn, denk dan aan de meldplicht die geldt bij de betreffende veiligheidsregio of gemeente.

Blijf in alle gevallen denken aan de de overige maatregelen en protocollen. Zie daarvoor onze website.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.