Jarna Mennens debuteert op WK Junioren

MarkVermeulen op 22 december 2020

Jarna Mennens vlak voor de start

Het WK Junioren van vorig seizoen werd geannuleerd vanwege het opkomende coronavirus, maar het Oostenrijkse resort Lachtal was afgelopen zondag alsnog de locatie voor de WK Junioren. Namens Nederland nam de 16-jarige Jarna Mennens deel. Ze werd uiteindelijk 27e op de parallelslalom en 29e op de parallelreuzenslalom.

Parallelslalom

Op zaterdag was het Sofia Nadyrshina uit Rusland, die erin slaagde de gouden medaille op te eisen, nadat ze Tsubaki Miki uit Japan versloeg in de grote finale. Nadyrshina kwam naar het evenement als een van de favorieten voor de overwinning en ze voldeed aan de verwachtingen, waarmee ze haar tweede medaille op het WK Junioren in haar carrière claimde.

Met de tweede plaats op zaterdag vervolgt Tsubaki Miki haar veelbelovende start in 2020/21, nadat de Japanse nieuwkomer in de top-10 eindigde bij twee eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen in Cortina d’Ampezzo en Carezza.

Kaylie Buck uit Canada complementeerde het podium met een derde plaats nadat ze zegevierde tegen Zuzana Maderova uit Tsjechië in de kleine finale.

Jarna Mennens zette in moeilijke omstandigheden twee goede kwalificatieruns neer. Ze werd daarmee 27e. De beste zestien gingen na de kwalificatie met elkaar de strijd aan in een knockout-systeem, waarin Nadyrshina uiteindelijk de beste bleek.

Positie Atleet
1 Sofia Nadyrshina
2 Tsubaki Miki
3 Kaylie Buck
27 Jarna Mennens

Parallelreuzenslalom

De tweede competitiedag op de WK Junioren in Lachtal bleek een herhaling van zetten toen de Russische Sofia Nadyrshina haar tweede gouden medaille in Oostenrijk behaalde, dit keer met overwinningen in de parallellreuzenslalom.

Voor de tweede keer dit weekend slaagde de 17-jarige Nadyrshina erin om de Japanse Tsubaki Miki in de grote finale te slim af te zijn en behaalde ze haar tweede overwinning in twee dagen in Lachtal. Het was dan ook de tweede zilveren medaille voor Miki.

De derde plaats op zondag ging naar een andere Russische: Victoria Pukhova, die zegevierde tegen haar jongere teamgenoot Darina Klink in de kleine finale. Jarna Mennens kwam op zondag tot een 29e plek.

Positie Atleet
1 Sofia Nadyrshina
2 Tsubaki Miki
3 Victoria Pukhova
29 Jarna Mennens

Lees de volledige uitslagen van het WK Junioren op de FIS-website of bekijk alle FIS-wedstrijdresultaten van Jarna Mennens.

Mennens werd gesteund door haar achterban

In aanloop naar het WK Junioren zamelde Mennens geld in bij haar achterban om in actie te kunnen komen op het WK Junioren. Ze plaatste zich onverwachts voor het WK door goede resultaten bij FIS-wedstrijden. De teleurstelling was dan ook groot toen het WK in het voorjaar werd afgelast. Afgelopen weekend kwam ze dus alsnog in actie.

Pepijn van Schijndel, coördinator topsport en talentherkenning, stond Jarna Mennens bij in Lachtal en was trots op de prestaties van haar: “Jarna was de jongste van het deelnemersveld. Ze heeft het goed gedaan met goede races in pittige omstandigheden.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.