Glenn de Blois wint World Cup en voldoet aan kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen

MarkVermeulen op 23 januari 2021· geen reacties

Glenn de Blois heeft op zaterdag een knappe zege behaald bij de World Cup snowboardcross in het Italiaanse Chiesa in Valmalenco. Hiermee voldoet hij ook aan de kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen van Beijing in 2022. Een week geleden voldeed ook Adriana Jelinkova al aan de kwalificatie-eisen.

De Blois miste nipt de kwalificatie-eis voor de Winterspelen van PyeongChang 2018, maar kan zich nu dus alsnog op gaan maken voor zijn eerste Olympische Spelen.

Een geweldige start van het seizoen

Het seizoen van Glenn de Blois begon pas afgelopen week met de FIS-wedstrijd Crans Montana. In Zwitserland bleek het goed te zitten met de vorm, want ook die wedstrijd wist hij al te winnen. Op zaterdag stond pas de eerste World Cup van het seizoen op het programma. Op voorhand vertelde De Blois al elke kans op kwalificatie voor de Olympische Spelen te willen aangrijpen: “De wedstrijdkalender is best onzeker. Daarom moet ik elke wedstrijd waar ik me kan kwalificeren nu echt al met beide handen aangrijpen. Kwalificatie voor de Olympische Spelen is nu het belangrijkste.”

Dat De Blois echter de World Cup in Chiesa in Valmalenco winnend zou afsluiten, had hij zelf vast ook niet verwacht. Zijn beste resultaat tot zover op de World Cup was een vijfde plek bij een World Cup in Moskou drie jaar geleden.

In de kwalificatie op vrijdag zette de Nederlander een 18e tijd neer. In de heats op zaterdag liet De Blois zien dat er bij snowboardcross meer gevraagd wordt dan alleen snelle tijden neerzetten. Per heat starten er vier snowboarders en de eerste twee die over de finishlijn komen gaan door naar de volgende ronde. De Blois slaagde hier telkens in en bereikte dus de finale. In die finale kon niemand de Nederlander nog weerhouden van de eerste World Cup-winst in zijn carrière. Bovendien is hij de eerste Nederlander die een World Cup snowboardcross weet te winnen.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Positie Atleet
1 Glenn de Blois
2 Eliot Grondin
3 Lorenzo Sommariva

Lees de volledige uitslagen van de World Cup op de FIS-website of bekijk alle FIS-wedstrijdresultaten van Glenn de Blois.

Morgen staat er nog een World Cup in Chiesa in Valmalenco op het programma.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl. Voor mediaverzoeken kun je contact opnemen met Wopde de Vegt via w.devegt@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.