België op plek 10 van WK alpineskiën

ChristopheJ op 23 februari 2021· 1 reactie

armandmarchant
Jawel, de Belgische vlag prijkt op hoog niveau in skiland. (Foto: FB Armand Marchant)
Toegegeven, moest het over voetbal gaan, dan zou deze titel net zoals het eindresultaat op het WK 2018 héél teleurstellend zijn. Maar het gaat over skiën. En dan mogen we oprecht fier zijn op deze prestatie!

Smaakt naar meer

Het gebeurde zondag in Cortina d’Ampezzo: een unieke prestatie van Armand Marchant in de Belgische skigeschiedenis. Er was geen enkele man die het ooit beter deed op een individuele discipline op een WK alpineskiën. Een twaalfde plek in de eerste manche en na de tweede manche een definitieve tiende plek, historisch!

En voor Marchant houdt het hier niet op. Het volgende doel is al duidelijk: de Olympische Winterspelen in Peking. Hij had zichzelf al eerder op de skikaart gezet met een vijfde plaats op de slalom in Zagreb vorig jaar, dus we mogen ons als Belgen verlekkeren op nog meer topprestaties van onze landgenoot.

Wie is Armand?

Armand Marchant is een Luikenaar van 23 jaar jong. Al op 17-jarige leeftijd behaalde hij brons op het ‘European Youth Olympics Festival’. Eind 2016 werd Armand Marchant de eerste Belg ooit die punten verzamelde op een World Cup alpineskiën. De Winterspelen van 2018 moest hij helaas laten schieten door een zware scheenbeenbreuk.

Maar opgeven stond nooit in zijn woordenboek. Als lid van het jongerenproject ‘Be Gold - samen schitteren op de spelen’ kijken we samen uit naar een succesvolle toekomst voor deze jonge Belgische skiër. Veel succes Armand!

Bron: www.hln.be en www.teambelgium.be

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.
Shane23 februari 2021 · 07:59

En dat na 7 operaties en 3 jaar non stop revalideren. Echt heel erg knap zo’n doorzettingsvermogen.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.