René en ik zijn onderweg in het skigebied van Schladming - Dachstein. Het heeft al ongeveer vier weken niet meer gesneeuwd, er is wél nog wat Saharastof naar beneden gekomen en de zon schijnt uitbundig. Dat betekent dus echte voorjaarscondities: harde pistes in de ochtend en behoorlijke slush in de middag. Toch zijn vrijwel alle pistes en liften open en hebben we een tocht gemaakt waarbij we heen en weer hopten tussen de vier bergen Hauser Kaibling, de Planai, Hochwurzen en de Reiteralm.

Skiën in de lente

Heel druk is het niet meer in het gebied en iedereen lijkt hier wel een goede balans gevonden te hebben tussen lekker doorknallen in de ochtend en misschien wat langer een terrasje pakken in de zon in de middag. Later deze week zijn we nog te vinden in het Silvretta Montafon. Wil je weten hoe de condities daar zijn? Abonneer je dan op ons Youtube kanaal en mis nooit meer een update!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Twee weken terug in dit gebied geweest, wat een leuk gebied zeg! Af en toe wat rare verbindingen, maar je bent echt een beetje op avontuur door het gebied. Leuke, sportieve lange afdalingen en veel minder druk dan in Flachau toen.

Heerlijk gebied! Eens met de verbindingen, die zijn (zeker van links naar rechts) aan vernieuwing toe (2 x een twee persoons stoeltje). Maar het van dal tot dal skiën heeft inderdaad wel wat avontuurlijks, zo langs boerderijen soms (ook op filmpje kort te zien).

Geniet ervan mannen! :)

Ik heb goed opgelet maar jullie niet gezien :). Met deze huidige omstandigheden zijn een paar verbindingspistes wel erg uitdagend, met name van de Reiteralm richting Hochwurzen is dan erg uitdagend lijkt me.

Wij verkennen de bergen voor nu met 1 berg per dag en de pistes in Hauser Kaibling waren lekker en bleven lang goed, iets beter en langer dan in Hochwurzen. Onvoorstelbaar dat je eigenlijk nog prima tot 700m kan skiën, terwijl het 15 graden is en het al lang niet gesneeuwd heeft.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ja dat is zo gemakkelijk nog niet om ze in het gebied te spotten waar je zit. Ik ging speciaal naar Wefenweng toe omdat Arjen daar die week zat maar zelfs in een mini gebied als Werfenweng kon ik hem niet vinden. Begin ernstig te twijfelen of ze niet gewoon alles in een studio opnemen tegen wisselende achtergrond, om Co2 neutraal te zijn ofzo🤣
Nou moet ik zeggen, het werkt ook niet mee dat hij elke keer outfit wisselt. Of wellicht doet hij nu legergroen omdat dat in het voorjaar betere camouflage geeft tegen al het groen naast de piste😉

On topic; ben heel benieuwd naar de snow show, Schladming is een blijvertje voor mij!

*bericht bewerkt door Amelm op 23 mrt 2022 20:22

Hahaha @Amelm goed blijven zoeken dus 😄

Overigens gisteren (woensdag) aanzienlijk rustiger op de piste. Geen idee waarom, maar de pistes bleven daardoor duidelijk ook veel langer goed met deze absurde temperaturen.

Wat ik begrijp wordt Schladming Dachstein de komende jaren het gebied wat gaat investeren. Dit jaar krijgen 2 losse gebieden Rittisberg en Galsterberg een nieuwe gonden. Volgend jaar krijgt Hauser Kaibling een nieuwe megagondel die je 1 een keer van dal naar de top brengt. Daarnaast komt er zeer binnenkort een nieuwe gondel bij Hochwurzen met 5 tussenstations die je in 1 keer naar een verbinding met Reiteralm brengt , vervolgens komt er richting Reiteralm een extra skiverbinding zodat je hoger in het gebied blijft en je sneller door het gebied heen kunt, ski je vanaf Hochwurzen in een keer naar de Pruggerngondel via een skibrug. Feitelijk creeeren ze dan een gebied waarbij je de hele dag boven de 1200 meter kunt skieen, wil je een dalafdaling pakken is dan eigen keus. Dan is het eigenlijk een soort Obertauern, maar dan wel met de knusse Oosternrijkse sfeer.

Ik kom al 5 jaar met veel plezier in Rohrmoos. Vanuit het appartement de piste op. Afwisselend gebied. Gemoedelijke sfeer en zelfs tijdens de krokus qua drukte goed te doen. Ik ben wel benieuwd waar je die vernieuwingen op internet kan vinden. Lijkt me interessant.

Idem hier, ik kom al 20 jaar in Rohrmoos en ben bekend onder de lokale bevolking, maar van deze vernieuwing, die erg goed klinkt overigens, heb ik niets gehoord. Op internet kan ik t ook niet een twee drie vinden. Meestal hoor je t direct als er vernieuwingsplannen zijn. Zo heb ik de ‘geboorte’ van de nieuwe piste op de Hochwurzen meegemaakt vanaf de houtkap ( wat op zich een triest gezicht was dat neergemaaide bos, maar de piste is heerlijk 😊), net als vele andere vernieuwingen, die altijd ruimschoots van te voren werden aangekondigd door de Rohrmosers. Ook dit jaar met hen gesproken over toekomstige vernieuwingen van het gebied, zoals de niet erg comfortabele tweezitter van de Planai naar de Hochwurzen en de verschrikkelijke tweezitter van de Hochwurzen naar de Reiteralm (waar je een flinke klap in je knieën krijgt bij t instappen, waardoor menigeen er uitvalt en je verder onderweg af en toe je skies omhoog moet doen om de grond niet te raken🤔, very outdated). De lokale bewoners vertelden ons dat er op die gebieden zeker vernieuwingsplannen zijn, maar twee grondbezitters van de grond waarover deze liften gaan, zijn er tegen, dus vooralsnog gaan de plannen niet door. Ondertussen wordt ook gezocht naar alternatieven om het veto van deze grondbezitters te omzeilen, maar begin deze maand, toen ik er voor t laatst was, was er iig nog geen akkoord voor deze vernieuwing. Ik ben dus ook erg benieuwd waar dit te vinden is, want we kijken er naar uit😊. Verder is het een heerlijk skigebied waar we steeds maar weer terugkomen. Na ja, voor ons is het ook een beetje thuis, dat geeft het voor ons net dat extra waardoor het lastig te vergelijken is met andere gebieden die ook fijn zijn.

Anne Marie

Van nieuwigheden die ik reeds heb vernomen.
Hauser Kaibling
Dat de 8 persoons gondel wordt vervangen door een 10 persoons en wordt meteen naar de top doorgetrokken. Dit moet de Quatrallpina ontlasten. Ten vroegste in 2023 gaat dit van start.
Hochwurzen - Reiteralm.
Daar zijn idd plannen om een extra verbinding te bouwen hogerop in het dal. Maar nog niks concreet.
Ook voor de situatie onderaan het Rohrmoos plateau denkt men na over verschillende pistes, maar hier ook nog niks concreet.

Idd, niks concreet zolang niet alle grondbezitters akkoord zijn😊

Anne Marie
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie