Divers programma maakt Opleidingendag 2020 tot een succes

MarkVermeulen op 23 september 2020

De snowboardttrainingen werden verzorgd door Remon de Kwant (voorgrond) en Jim Kloosterman (midden)

Op zaterdag 19 september organiseerde de Nederlandse Ski Vereniging de Opleidingendag in SnowWorld Zoetermeer. We kijken tevreden terug op dit jaarlijks terugkerende evenement! Op de dag waren er activiteiten voor onze opleiders, ski- en snowboardleraren en andere geïnteresseerden. Zo werd er natuurlijk geskied en gesnowboard, maar waren er gedurende de dag ook presentaties en inhoudelijke discussies.

Bondsopleiders niet in de sneeuwhal te vinden

Hoewel het bij veel bondsopleiders kriebelde om ski’s of het snowboard onder te binden, hebben zij de hele dag doorgebracht in de Arosazaal van SnowWorld Zoetermeer. Nadat zij door ‘manager Opleidingen’ Kristy van Lieshout waren bijgepraat over de recente ontwikkelingen, gingen de opleiders met elkaar in discussie over de inhoud van de opleidingen van de Nederlandse Ski Vereniging. Na de door SnowWorld verzorgde gezamenlijke lunch gaf opleider Silas Weinert een workshop aan de overige opleiders over de e-learning die in toenemende mate wordt gebruikt in de opleidingen van de Nederlandse Ski Vereniging.

Ski- en snowboardleraren krijgen uitdagende trainingen voorgeschoteld

In de middag was er de mogelijkheid voor zowel ski- als snowboardleraren om trainingen te volgen. Deze trainingen werden verzorgd door opleiders Richard Molenaar, Henk Wijsbeek (beiden ski), Remon de Kwant en Jim Kloosterman (beiden snowboard). Na afloop gaven de leraren aan veel geleerd te hebben van de uitdagende oefeningen die de opleiders hen hadden voorgeschoteld.

SnowPros sluit de dag af met een presentatie over Interski 2023 in Levi

Vanaf 15:30 uur werd de dag afgesloten met een presentatie over het congres van Interski dat in 2023 plaats zal vinden in Levi (Finland). Interski is een congres dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd voor alle sneeuwsportleraren. Deze presentatie werd gegeven door Niels Stam. De presentatie werd bijgewoond door opleiders en skileraren die al aanwezig waren, maar er waren ook genoeg geïnteresseerden die speciaal voor de presentatie naar Zoetermeer kwamen. Het congres in 2023 lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Wil je meer weten over Interski 2023 in Levi? Neem dan een kijkje op de website van SnowPros.

Foto’s

Op 19 september liep fotograaf Ernest Selleger rond in SnowWorld om de Opleidingendag 2020 vast te leggen op beeld. Benieuwd naar zijn foto’s? Klik dan hier.

Opleidingendag 2021

Hoewel de Opleidingendag 2020 net achter de rug is, kijken we alweer uit naar de Opleidingendag 2021. Deze zal plaatsvinden op 11 september 2021, wederom in SnowWorld Zoetermeer. Houd deze datum dus alvast vrij! Dat geldt ook voor alle langlaufers, want de Nederlandse Ski Vereniging is voornemens om de opleidingen op het gebied van langlaufen nieuw leven in te blazen en daarom nodigen we ook langlaufend Nederland uit om de Opleidingendag 2021 te bezoeken.

Vragen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle informatie! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.