Paragliden in de bergen tijdens de wintersport, een échte must do!

Arjen op 23 september 2022· 5 reacties

In de bergen kun je zoveel meer dan skiën en snowboarden. Een echte aanrader is om te keer gaan paragliden. Iedereen die wel eens in de Alpen is geweest heeft ze wel eens gezien. Paragliders die hoog tussen wolken en bergtoppen door zweven. Je kunt paragliden in de zomer of in de winter. Elk seizoen heeft zo zijn eigen voordelen. Maar om met je ski’s van de bergen af te glijden en daarna door de lucht te zweven, dat heeft wel iets heel bijzonders!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Leuk @Arjen, hoop dat je ervan genoten hebt.
En ik snap dat je enthousiast bent, maar loopings zijn het nog lang niet (en je moet je meteen afvragen of je dat als passagier wel zou willen ;)
Werfenweng is inderdaad een hotspot voor paragliden. Andere bekende plekken waar je goed kunt wintervliegen zijn Westendorf en Stubaital, maar in de winter kun je bijna in ieder gebied wel een tandemvlucht maken. De lucht is vaak rustig en stabiel, in tegenstelling tot het voorjaar en zomer, ook in gebieden waar zomers nauwelijks te vliegen valt (zoals Solden bijvoorbeeld).
Het leuke van het voorjaar en zomer is dan wel weer dat je door die instabiele lucht (thermiek of stijgwind) veel langer boven kunt blijven.

Infinity tumble met een passagier, dat lijkt me wel een uitdaging.

Hoop komende winter de combinatie met vliegen en skiën te maken. Afgelopen Pasen wel de spullen, maar helaas was het weer er niet voor (uiteraard wel de dag dat we helaas echt naar huis moesten). In de zomer wel weer wat ingehaald en nu 2 weken in Italië nog wat vliegen. Maar weer valt tot nu toe helaas ook nog wat tegen. We gaan het zien.

@Tiny-M infinity met een tandem kan wel hoor, maar alleen als je in de league van Pal Takats of Theo de Blic zit. En de passagier ook een sterke maag heeft 🤪
Waar vlieg je, Bolzano? Veel plezier in ieder geval.

Een uitdaging inderdaad ;)

Zit nu in Kronplatz, aankomende zaterdag verkassen naar Arabba en daar in de omgeving wat rondkijken.

Haha filmpje gevonden van ene horacio Lorenz op yt. Ik sla ff over als kandidaat-passagier denk ik. @tiny-m veel plezier!

Edwin van Riel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie