Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dwars door Wallis: Roadtrip langs vier Zwitserse wintersportgebieden - Nendaz/Veysonnaz (2/4)

Rene op 23 november 2020· 2 reacties

De bergen in Nendaz
De bergen in Nendaz

Samen met Kristy doorkruis ik het Zwitserse Wallis. Een trip bezaaid met hoogtepunten langs vier opmerkelijke skibestemmingen, ieder week licht ik er er één uit. Na Val d’Herens is deze week Nendaz en Veysonnaz aan de beurt!

Nendaz/Veysonnaz

Moderne vakantiebestemming

We schuiven een dalletje op richting het westen, naar Nendaz en het naastgelegen Veysonnaz. Slechts luttele kilometers, maar wat een verschil met de afgelopen dagen! Van een idyllische vallei naar een van ’s lands drukstbezochte skireuzen: Les 4 Vallées (410 km piste). Vanuit beide dorpjes kun je eenvoudig skiën tot aan Thyon, Bruson, Verbier en La Tzoumaz, die ook onderdeel zijn van de aaneengesloten skigigant. Terwijl het charmante dorpje Veysonnaz vooral bekend is om de rustieke sfeer, profiteren wintersporters in het grotere Nendaz van de gemakken van een moderne vakantiebestemming.

Toerskiën door Nendaz
Toerskiën door Nendaz

Fenomenale vergezichten

Er staat ons een sportief programma te wachten. We beginnen met de verstopte afdaling La Nationale om de beentjes op te warmen alvorens we de nieuwe liften richting de Plan-du-Fou pakken. Eenmaal aangekomen op de Mont Fort (3.330 m), het hoogste punt van het gezamenlijke skiparadijs, kunnen we genieten van fenomenale vergezichten. Met de Mont Blanc en de Matterhorn als twee welbekende hoge pieken!

Kristy’s favoriete piste van de Alpen

De volgende ochtend maken we een fantastische skitoer die ons via een onorthodoxe route de berg laat verkennen. Naast de vele goed geprepareerde pistes vind je hier namelijk ook tal van gemarkeerde freerideroutes: zeven in totaal. De ongeprepareerde maar gemarkeerde en veilige routes zijn speciaal voor gevorderde skiërs en snowboarders. Je vindt ze makkelijk terug op de pistekaart. Als lunchtip verwijzen we je naar Les Chottes onder de gelijknamige sleeplift boven Veysonnaz richting de Greppon Blanc (2.700 m), het hoogste punt van dit deelgebied. Het is een rustiek houten berghutje met zonneterras waar de locals ook graag vertoeven.

Kristy eindigt de dag ietsjes lager op de Piste de l’Ours: haar favoriete piste van de Alpen. En dat zegt wat als skiopleidster zijnde! De legendarische afdaling werd in 1969 aangelegd op een noordhelling midden in het bos. Met een lengte van 2 km en op sommige delen een hellingshoek van 51 procent, is het een officiële wereldbekerafdaling.

Rene: “Kristy eindigt de dag ietsjes lager op de Piste de l’Ours: haar favoriete piste van de Alpen.”

Veysonnaz Piste de l’Ours
Piste de l’Ours: Kristy's favoriete piste in Veysonnaz
Veysonnaz

Klik hier voor meer informatie over Les 4 Vallées.

Reis volgende week met ons mee richting de derde bestemming die onderdeel is van het overkoepelende Portes du Soleil.
Klik hier voor veel meer inspiratie voor een wintersport in Zwitserland.


Coronamaatregelen
Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Nederlandse overheid.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.
BijvanderF23 november 2020 · 18:21

Ondergetekende voelt zich toch iets misleid door de redactie en daarmee ook door de partner. Het gebrek aan

logo terwijl er wel een noot onderaan het berichtje zit.

Maar ik moet wel zeggen dat ik de noot wel netjes vind ! Ik vermoed dat velen dit soort reclame stilletjes er tussen hadden gedrukt.

Reneauteur23 november 2020 · 19:32

@BijvanderF dank voor je inbreng! We vinden zelf belangrijk om specifieker te melden wat er gepromoot is, dan alles onder 1 noemer hangen. Alle info daarover is hier sowieso na te lezen.

Maar ik moet wel zeggen dat ik de noot wel netjes vind ! Ik vermoed dat velen dit soort reclame stilletjes er tussen hadden gedrukt.

BijvanderF op 23 nov 2020 18:21

En om ook open kaart naar jullie te spelen zetten we het er dus altijd bij indien van toepassing. Nogmaals dank voor je feedback en we nemen het zeker mee!

*bericht bewerkt door Rene op 23 nov 2020 19:46

Don't panic, you will always have your towel...

Plaats een reactie