In de schijnwerpers: Epique Mountain Adventures

MarkVermeulen op 23 december 2020

Epique Mountain Adventures

Epique - Mountain Adventures is een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten wintersport- en reisorganisatie. Zij bieden trainingen aan op verschillende locaties in Nederland, waaronder Wolfskamer Wintersport en SnowWorld Zoetermeer, maar organiseren vooral trainingen en reizen aan in het buitenland. Naast de sneeuwsport bieden ze ook mountainbiketrainingen en -reizen aan.

Off-piste skiën en snowboarden voor iedereen

Menig wintersporter kijkt soms jaloers naar off-piste skiërs en snowboarders die genieten van de diepe sneeuw en ruimte die er buiten de piste ligt, maar blijft zelf op de piste. Verstandig, maar onder begeleiding van gediplomeerde leraren en gidsen is het voor skiërs en snowboarders van elk niveau mogelijk om off-piste te gaan. Zo’n off-piste cursus is geschikt voor iedereen die zijn techniek buiten de pistes wil verbeteren. Er is voor elk niveau een groep, van de eerste bochten in de poedersneeuw tot vergevorderde freeriders. Samen met een leuke groep gelijkgestemden werke je aan je freeride en off-piste kennis en techniek.

Epique Mountain Adventures

Hecht team van leraren en gidsen

Met een skigids, snowboardgids of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Alle leraren zijn Nederlands sprekend, waardoor de omgang gemakkelijk is. Het team is in Oostenrijk opgeleid en zeer ervaren. Dit betekent dat ze opgeleid en bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginners tot experts te trainen en te gidsen. Het team staat onder leiding van Michiel de Ruijter, de oprichter en eigenaar van Epique.

Beginners groeien uit tot trouwe klanten en reizen de hele wereld over

Skiërs en snowboarders die onder begeleiding van Epique hun eerste meters buiten de piste hebben gemaakt, zijn vaak terugkerende klanten bij Epique om steeds een stapje verder te gaan en nieuwe gebieden te ontdekken. Zo zijn er meerdere klanten begonnen met een training op de Hintertuxer Gletsjer in Oostenrijk om een aantal jaar later met Epique mee te gaan naar bijvoorbeeld Japan, Georgië of Noorwegen. De organisatie is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en heeft daardoor gunstige reis- en annuleringsvoorwaarden, ook als de reis wordt beïnvloed door corona. Neem een kijkje op de website van Epique voor een overzicht van alle trainingen en reizen die ze organiseren.

Epique Mountain Adventures

Off-piste skigebieden

Bestaat jouw ideale wintersport uit off-piste skiën of snowboarden door de verse sneeuw? Het is natuurlijk ook erg verleidelijk om de piste te verlaten en sporen door de verse sneeuw te maken, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen; ga altijd onder begeleiding en met een lawine-uitrusting, ook voor ‘die paar meter’ naast de piste. Voor de wintersporters die graag met een gids buiten de piste op pad gaan, hebben we een overzicht van skigebieden met toegankelijke off-piste hellingen gemaakt.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Verdient jouw organisatie ook een plekje in de schijnwerpers?

De band met onze aangesloten wintersportorganisaties vinden we erg belangrijk. Daarom komen we graag bij onze organisaties over de vloer en bieden we iedereen de aandacht die ze verdienen. Wil jij ons ook een keer over de vloer hebben? Neem dan contact op met sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.