Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Je herkent het misschien wel: pijnlijke voeten, tintelende tenen of andere klachten na de piste. Een ski- of snowboardschoen die niet goed past is natuurlijk het laatste wat je wilt op een mooie wintersportvakantie. Investeren in een goede schoen verdient zich daarom al snel terug. Je raakt minder snel vermoeid, je techniek gaat erop vooruit, blessures kunnen worden voorkomen én je geniet van warme en comfortabele voeten. Toch is het vinden van de juiste ski- of snowboardschoen makkelijker gezegd dan gedaan: waar moet je beginnen? Onze partner DAKA helpt je op weg:

Ga voor een schoen op maat

Het aanmeten van een ski- of snowboardschoen is maatwerk; het hele plaatje moet kloppen. Bij DAKA staan onze wintersportspecialisten voor jou klaar en hunnen ze een 3D voetscan maken. Hiermee wordt jouw voet tot in het kleinste detail gemeten. Zijn er vervolgens nog pijn- of knelpunten in de ski- of snowboardschoen aanwezig? Dan kan onze wintersportspecialist deze ook nog verhelpen dankzij bootfitting. Iedere voet is uniek en middels deze geavanceerde technologie is het mogelijk iedere voet met precisie in te meten. De combinatie van de juiste vakkennis en de nieuwste technologieën zorgt ervoor dat jij met een gerust hart op wintersportvakantie gaat.

Hoe werkt de 3D voetscan?

Je neemt plaats op het scanstation, waar jouw voet wordt ingescand. De 3D Voetscan meet je voet op diverse punten. Op basis hiervan maakt één van onze wintersportspecialisten een analyse en krijg jij een passend advies voor de beste schoen. De perfecte match gevonden? Dan checken wij tot slot nog één keer vakkundig of er eventuele druk- en pijnpunten zijn. Is dit het geval? Dan kan dit worden verholpen met bootfitting. Wat er precies moet gebeuren, is altijd een kwestie van maatwerk. Dit wordt 100% afgestemd op jouw individuele behoefte.

Ga voor nóg meer comfort

Tijdens de wintersportvakantie krijgen je voeten het zwaar te verduren. Het is daarom belangrijk dat je ski- of snowboardschoen in de basis goed zit. Toch is het voor veel skiërs en snowboarders interessant om een zooltje in de schoen te leggen voor een stukje extra comfort. Je kunt kiezen voor een custom made zooltje, maar je kunt bij DAKA ook terecht voor een corrigerende SuperFeet-zool. Hierdoor profiteer jij van nóg meer ondersteuning, kun je beter druk geven tijdens het skiën of snowboarden én zakt de voetbrug minder in.

Functionele sokken maken het af

Omdat ski- en snowboardschoenen direct in contact komen met sneeuw, koelt het materiaal snel af. Om ervoor te zorgen dat je voeten niet vermoeid raken én lekker warm blijven, is het van belang dat je kiest voor functionele sokken. Een passende sok ondersteunt de doorbloeding in je voet, biedt optimale ondersteuning en geeft bovendien meer energie. Een sok kan de pasvorm van een ski- of snowboardschoen maken of breken.

Wanneer moet ik mijn schoenen vervangen?

Om te voorkomen dat je een afdaling op je sokken moet doen, is het belangrijk om ski- of snowboardschoenen tijdig te vervangen. Weekmakers in het kunststof van je schoen en de zool zijn de twee belangrijkste onderdelen die slijten. Ons advies luidt in de regel: schaf gemiddeld iedere zes jaar nieuwe ski- of snowboardschoenen aan. Bepalend voor het exacte tijdstip is de gebruiksintensiteit, het onderhoud en de omstandigheden tijdens je wintersportvakanties.

Onderhoud van je schoenen

Voor het optimaal behoud van je uitrusting is het aan te readen dat je je wintersportschoeisel droog en afgesloten opbergt. Bij voorkeur op een donkere plek. Tip: haal de binnenschoenen eruit en neem deze én het buitenmateriaal af met een sopje. Laat dit vervolgens goed drogen. Zo’n relatief eenvoudige behandeling doet wonderen voor het behoud van je materiaal. Ook goed om te weten: vergeet niet om de schnallen dicht te doen en het klittenband vast te zetten, anders plakt dit volgend seizoen niet meer zo goed. Bovendien blijft hierdoor de pasvorm van de schoen behouden.

>> Bekijk de collectie ski- en snowboardschoenen van DAKA.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer