Wintersport Experience ingezet als onderdeel van de Johan Cruyff Foundation Open Dag On Tour

MarkVermeulen op 24 september 2020· geen reacties

Soufiane Touzani was aanwezig in Dordrecht

Wij blikken terug op een fantastische dag! Tijdens de Cruyff Foundation Open Dag On Tour brachten wij, samen met andere organisaties, maar liefst 2500 kinderen in beweging. Van tennis tot handboogschieten en natuurlijk wintersporten, op 20 locaties in Nederland konden kinderen nieuwe sporten uitproberen en samen in beweging komen!

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd al meer dan 20 jaar sportactiviteiten voor kinderen. Daarbij focussen zij zich op kwetsbare kinderen. Al jaren zijn wij een trotse samenwerkingspartner.

Geen Olympisch Stadion dit jaar

Normaal gesproken organiseert de Johan Cruyff Foundation een jaarlijkse open dag in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Vanuit het hele land worden de foundation, ambassadeurs, sportorganisaties, scholen en kinderen samengebracht op deze historische plek. Dit jaar was dat niet mogelijk vanwege de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus tegen dienen tegen te gaan en was de dag daarom anders dan normaal. Er werd deze keer niet op één, maar op 20 verschillende locaties gesport door kinderen met een beperking.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Wintersport Experience op het Kiem in Dordrecht

De Nederlandse Ski Vereniging heeft dit jaar bijgedragen door de Wintersport Experience in te zetten op het Kiem in Dordrecht. Kiem is een school voor kinderen met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking en kinderen die langdurig ziek zijn. De school heeft voor deze doelgroep een passend, breed en uniek onderwijsaanbod. Daar hebben we 28 kinderen een leuke ochtend bezorgd en kennis laten maken met wat er mogelijk is op het gebied van wintersporten met een beperking. De ochtend werd bijgewoond door ambassadeur Soufiane Touzani. Hij maakte de kinderen aan het begin van de dag dolenthousiast met enkele van zijn kenmerkende trucjes met een voetbal. Vervolgens gingen de kinderen zelf sporten. Naast de Wintersport Experience konden de kinderen in Dordrecht ook tennissen, handboogschieten en meedoen aan een estafette.

Kinderen proberen biathlon uit op de JCF Open Dag On Tour

Wintersport in de buurt

Er zijn binnen Nederland veel wintersportorganisaties die activiteiten hebben binnen het aangepast wintersporten! Ben je benieuwd welke wintersportorganisaties bij jou in de buurt activiteiten hebben voor mensen met een beperking? Kijk dan eens op Wintersport in de buurt!

Meer weten over de Wintersport Experience?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Wintersport Experience? Neem dan eens een kijkje op de pagina Wintersport@School of neem contact op met ons via sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.