Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

5 bekende skigebieden in Oostenrijk: zoveel liften gaan open

Roel op 24 december 2020· 12 reacties

In Serfaus - Fiss - Ladis gaat niet alles open
Vandaag, 24 december, mogen de Oostenrijkse skigebieden weer opengaan. Niet dat we er veel aan hebben, want ze zijn alleen geopend voor mensen in Oostenrijk, maar toch is het interessant om te zien hoeveel liften er werkelijk gaan draaien in deze coronatijd. We zetten vijf bekende skigebieden op een rij.

Altijd een risico

In tijden van corona een skigebied openen is een risico. Met het negatieve reisadvies vanuit het buitenland moeten de skigebieden het van Oostenrijkers hebben. Dat zijn natuurlijk veel minder mensen dan er normaal in een kerstvakantie komen. Niet alleen levert dit veel minder skipasinkomsten op, ook de horecaomzet in de hutten ontbreekt vanwege de lockdown. We waren dus benieuwd hoeveel energie de skigebieden überhaupt in de opening steken, oftewel hoeveel (en welke) liften en pistes gaan er open in de kerstvakantie? Collega Henri, die woont in Innsbruck en dus mag skiën, had voor zichzelf de geopende liften van vijf bekende skigebieden in een kaartje gezet.

Serfaus - Fiss - Ladis

In Serfaus - Fiss - Ladis opent vandaag (24 december) een beperkt deel van het skigebied, in totaal 105 van de 214 kilometer aan pistes. Met uitzondering van de Möseralmbahn in Fiss zijn alle hoofdliften vanuit de dorpen open, maar in het skigebied zelf zijn diverse liften gesloten. Het Masner-deelgebied is niet toegankelijk. Tot 18 januari, als de lockdown eindigt, zou dit de situatie blijven. Een dagpas kost tot 18 januari slechts 34 euro (normaal €56,00). Meer informatie.

Geopende liften in Serfaus - Fiss - Ladis

Kitzbühel - Kirchberg

Kitzbühel - Kirchberg opent vandaag (24 december) een groot aantal liften. Alle belangrijke liften draaien waardoor je in het hele skigebied kunt komen, tot aan de Resterkogel bij Hollersbach aan toe. De Maierlbahn bij Kirchberg blijft gesloten en ook kun je niet naar Westendorf via de Ki-West. De gehele kerstvakantie gelden laagseizoenprijzen, een dagpas kost €44,50 (normaal €59,50). Meer informatie.

Geopende liften in Kitzbühel - Kirchberg

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental opent 1e Kerstdag de liften. Ook SkiWelt heeft een mooi aanbod. Een groot deel van het gebied is open inclusief bijna alle skiverbindingen. Er kan geskied worden tussen Brixen, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll en Westendorf. De verbinding richting Kirchberg is niet open (zie boven), net als enkele dalafdalingen. Een dagpas kost €43,00 (normaal €55,50). Meer informatie.

Geopende liften SkiWelt

Sölden

Sölden opent vandaag (24 december) het skigebied. In Sölden zijn veel minder liften open, zo is de top van de Gaislachkogel niet bereikbaar net als de gehele Rettenbach- en Tiefenbachgletscher. Een dagpas kost tot 8 januari 35 euro. Meer informatie. Overigens opent het naastgelegen Obergurgl - Hochgurgl, dat valt onder dezelfde meerdaagse skipas, pas eind januari de liften.

Geopende liften Sölden

Zillertal Arena

De Zillertal Arena opent vandaag (24 december) ook de liften. Alsof Henri een bijbaantje heeft bij Zillertal Arena want de geopende liften worden door hen op dezelfde manier gevisualiseerd als wij nu doen. Er gaat 100 kilometer aan pistes open en alle belangrijke verbindingen tussen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten en Hochkrimml zijn geopend. Er wordt echter geen korting gegeven, een dagpas heeft het normale tarief van €57,50. Meer informatie.

Geopende liften Zillertal Arena

Goed aanbod

De skigebieden gaan dus verschillend om met hun seizoensopening. Vooral Kitzbühel - Kirchberg en SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental hebben een sterk aanbod voor ook nog eens een nette prijs. Van de genoemde gebieden valt het aanbod in Sölden nog het meest tegen, al betaal je daar ook het minst. En deze gebieden gaan gewoon open, terwijl Obergurgl-Hochgurgl en Ischgl (al dan niet noodgedwongen moeten) wachten tot de tweede helft van januari. Heb je het geluk in Oostenrijk te wonen of werken, check dan van tevoren wel altijd even de website van het skigebied.

Corona en wintersport

Kan ik deze winter wel op wintersport, welke coronamaatregelen gelden er in de skigebieden, en wat als er onverhoopt een negatief reisadvies komt?

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Pascal624 december 2020 · 11:26

In SHLF zijn alleen liften in Leogang en Fieberbrun open. De liften in Saalbach en Hinterglem zijn vooralsnog gesloten. https://www.saalbach.com/en/winter/ski-resort/current-lift-o…

GeJe24 december 2020 · 11:39

Tja…
Op webcam Flachau, het sneeuwt, de liften draaien, ze zijn aan het skiën
Tja…

alex_barros24 december 2020 · 13:48

Goed stuk Roel!
Wat een zegen om nu Oostenrijks of Zwitsers burger te zijn trouwens… jaloersmakend!!

michelr24 december 2020 · 15:16

Het Skicircus opent ook alleen blijven de pistes van Saalbach en Hinterglemm dicht.

Jaco25 december 2020 · 10:36

Weinig skiërs te zien op de webcams, als je er nu bent dan heb je alle pistes in bijv Solden voor jezelf.

Gerben.t.Z26 december 2020 · 21:42

Lekker druk vandaag in Damuls… (Vorarlberg)

Kasper26 december 2020 · 22:14

Lekker druk vandaag in Damuls… (Vorarlberg)

Gerben.t.Z op 26 dec 2020 21:42

Das toch niet te geloven…
Als je 200 meter doorrijdt kom je op de parking van de Sunneg en de Hasenbuhel.

Gerben.t.Z26 december 2020 · 22:18

Ja klopt, maar je hebt deze verbindingslift soms ook nodig. Vorig jaar waren wij er, erg druk punt. Maar nu met alleen Oostenrijkers en Corona, best druk… 😳

Gerben.t.Z op 26 dec 2020 21:42

Das toch niet te geloven…
Als je 200 meter doorrijdt kom je op de parking van de Sunneg en de Hasenbuhel.

Kasper op 26 dec 2020 22:14
Kasper26 december 2020 · 22:30

Ja klopt, maar je hebt deze verbindingslift soms ook nodig. Vorig jaar waren wij er, erg druk punt. Maar nu met alleen Oostenrijkers en Corona, best druk… 😳

Ja goed, maar dit lijkt me 's ochtends.
plus als je aan de linkerkant zit en je wil richting mellau kan je nog altijd omskiën via bergstation oberdamuls en zo naar hasenbuhel en verder.
Meute volgt meute zeker ;)

*bericht bewerkt door Kasper op 26 dec 2020 22:30

Terdi26 december 2020 · 22:43

Als ze het seizoen nog gaan “redden” krijg je overal dit soort taferelen natuurlijk. Een gigantisch aanbod van mensen die nog iets van dit skiseizoen mee willen pikken. En een beperkte liftcapaciteit. Nee als je nog gaat, moet je dit soort taferelen wel incalculeren, vooral bij the bottlenecks …

Roy8327 december 2020 · 10:07

Ik denk niet dat een foto van een lift, die gemaakt is op een collectieve vrije dag, met uitstekende omstandigheden, bij een gebied dat ongetwijfeld toch nog veel Duitse dagjesmensen trekt, nou echt exemplarisch gaat zijn voor de rest van het (mogelijke) seizoen.

Wannabe Dolomietenkenner...
Pieter23097627 december 2020 · 17:42

Plaats een reactie