Méribel: voor ieder wat wils!

gesponsord op 24 december 2020

Meribel
©Sylvain Aymoz

Als je ‘s ochtends het gordijn opentrekt en je ziet de het besneeuwde Méribel met de omliggende bergen, dan weet je dat je op het punt staat om van een fantastische wintersportvakantie te genieten. Méribel ligt in het hart van de beroemde Trois Vallées: het aller-, allergrootste skigebied ter wereld. De regio biedt naast waanzinnige natuur, ook cultuur, architectuur, gastronomie en nog zoveel meer. Droom je van een uniek verblijf met je familie, je partner of vrienden? Je bent in Méribel op de juiste plaats!

‘s Werelds grootste skigebied

Méribel heeft een uitzonderlijke ligging in het hart van het prachtige uitgestrekte Alpenlandschap. Vanaf de herfst tot de lente ben je hier zeker van sneeuw. Temidden van de 600 km piste stap je in Méribel op je ski’s of snowboard. De vele kilometers piste zijn allemaal met elkaar verbonden, verspreid over 15 toppen die meer dan 2.500 meter de hoogte in reiken. Je kunt genieten van maar liefst 339 gemarkeerde pistes en 28 fun-slopes en snowparks. De 160 skiliften brengen je comfortabel naar boven.

Duizend en één activiteiten

In Méribel vind je duizend en één activiteiten, dit dankzij de enthousiaste inzet van de lokale bevolking. Ontdek naast het skigebied ook de gezellige dorpjes, de betoverende paden in het bos en het natuurreservaat van Tueda in het hart van Vanoise. Dit kan te voet, met sneeuwschoenen, op ski’s, of te paard! Voor iedereen en voor elke familie is in Méribel de perfecte wintersportvakantie mogelijk.

Méribel: voor elke familie

Het hart van Méribel klopt voor peuters, kleuters, kinderen en pubers! Eigenlijk voor de gehele familie. Er is hier voor elk wat wils en het mooie is dat al deze mogelijkheden gecombineerd kunnen worden voor een onvergetelijke vakantie. Om het aanbod van Méribel te ontdekken, is er het HAPPY SKI-aanbod voor jong en oud: boek een week verblijf inclusief accommodatie en arrangementen. Méribel Tourisme geeft je één activiteit per deelnemer cadeau! De regels van het spel vind je hier.

Meribel
©Sylvain Aymoz

  • La Famille Epicurienne Dit is het aanbod voor de lekkerbekken! Dit skigebied heeft een indrukwekkende gastronomische aanbod van de chef-koks van Méribel. Met de lekkere recepten voor jong en oud zijn ze in staan om alle fijnproevers tevreden te stellen. Tip: maak alvast samen met je familie de recepten die op de website van Méribel Tourisme staan. Probeer bijvoorbeeld eens de echte Franse uiensoep met Beaufortkaas!

  • De Sportfamilie : Sportieve families zijn hier op de juiste plek! Naast het skiën, zijn er ook volop andere sportieve activiteiten in deze regio. Zo kun bij Altiport kennis maken met biatlon, is er er een rodelbaan en thrillseekers kunnen een sneeuwscooterrit maken met zonsondergang!

Meribel
©Sylvain Aymoz

  • La Famille Puriste Op zoek naar rust? Ga dan eens met een gids op pad om te toerskiën. Zo kun je op ieder moment van de dag en zelfs 's nachts genieten van de sneeuw. Een aanrader voor de kinderen is het bouwen van een echte iglo, samen met een ervaren professional. Een must voor de traditionele bergvakantie met de kinderen!

  • La Famille Zen: Geniet van de pistes en kom tot rust met een heerlijke zonnige yoga-sessie en lange sneeuwschoenwandeling.

  • La Famille Ecolo Activiteiten in het hart van de natuur zijn er in overvloed in Méribel. Ga bijvoorbeeld vanuit de manege te paard op pad! Ze nemen je het hele seizoen mee op de paden van het natuurgebied van de Tueda. Leuk voor jong en oud. Probeer ook eens skijöring! Een heerlijke manier om de bossen, weiden en de Meribelvallei te ontdekken.

  • La Famille Contemplative Wat is er mooier dan om Méribel en zijn bergen van bovenaf te ontdekken? Vlieg met een klein vliegtuig vanaf de Altiport! De professionele piloten nemen je mee om de vallei vanaf boven te bewonderen. Deze unieke ervaring start direct bij het opstijgen vanaf de besneeuwde startbaan.

COVID-19 informatie

Zelfs als de Covid-pandemie dankzij het vaccin zijn einde nadert, is de grootste voorzichtigheid geboden gedurende de hele winter. Méribel zorgt voor iedereen tot in de kleinste details. Voor een “zero constraints” en “100% veilig” verblijf! Vind hier alle anti-Covid-informatie. Dit wordt continue geüpdate wanneer de Franse overheid aankondigingen doet.

Meribel
©Sylvain Aymoz

Praktische informatie

Aanbevolen route om in Méribel te komen: Snelweg A43 naar Albertville vervolg op de RN90 naar Moûtiers. Dan D90 met nog 18 km naar Méribel. Klik hier voor de actuele wegcondities.
Parkeerplaatsen in Méribel: Voor een rustig verblijf, reserveer je je parkeerplaats in de overdekte parkeergarages via de website.
Shuttles: Voor alle verplaatsingen in Méribel zijn er gratis shuttles. Die brengen je in alle rust door het hele dorp. Dit is een praktische en aangename manier om Méribel te ontdekken.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.