Glenn de Blois behoudt de leiding in het klassement na tweede World Cup

MarkVermeulen op 25 januari 2021· 1 reactie

Copyright: FIS Snowboard. Glenn de Blois in actie op zaterdag

Glenn de Blois staat ook na de tweede World Cup nog aan de leiding in het klassement. Na zijn overwinning op zaterdag werd de snowboardcrosser op zondag negende. De Blois verlaat Chiesa in Valmalenco met Olympische kwalificatie en de leidende positie in het klassement van de World Cup op zak.

De Blois opeens in het middelpunt van de belangstelling

Na de sensationele overwinning op zaterdag staat de snowboardcrosser opeens in het middelpunt van de belangstelling. In een dergelijke positie bevond hij zich nog niet eerder en dus is het behoorlijk overweldigigend laat hij op maandag weten: “Toen ik in de finale als eerste over de streep kwam, was ik alleen blij met de winst. In de uren en dagen na de winst op zaterdag realiseer ik me pas echt goed de impact van de overwinning. Ik heb nog niet alle berichten kunnen lezen en nog steeds word ik constant gebeld. Bizar!”

“Dit is zo mooi! Het was mijn doel om een keer het podium te halen, maar ik heb nu gewoon een World Cup gewonnen. Dat kunnen er niet zo veel zeggen. Dit is echt genieten”, vervolgt De Blois zijn verhaal.

Negende plek maximaal haalbare op zondag

Op zondag stond gelijk de tweede World Cup van het seizoen op het programma en De Blois wilde dan ook graag laten zien dat zijn overwinning op zaterdag geen toeval was. De euforie en adrenaline van zaterdag zorgde er echter voor dat De Blois niet optimaal aan de start stond: “Ik heb de hele nacht wakker gelegen en ik heb ook bijna niks kunnen eten. Anders was het op zondag misschien wel weer gelukt om mee te doen om de dagzege.” De Blois werd uiteindelijk negende op zondag. De winst ging naar de Oostenrijker Alessandro Haemmerle.

Positie Atleet
1 Alessandro Haemmerle
2 Merlin Surget
3 Hagen Kearney
9 Glenn de Blois

De Blois leidt het klassement

Na de eerste twee World Cups, beiden afgelopen weekend in Chiesa in Valmalenco, leidt De Blois het klassement van de World Cup. Hoewel hij de leidende positie nu in handen heeft maakt hij niet direct een doel van het klassement: “Ik ben niet bezig met het klassement, maar concentreer me gewoon op elke wedstrijd nu.” Wel kijkt de Nederlander uit naar de wereldkampioenschappen halverwege februari in Zweden: “Ik wil knallen op het WK in Idre Fjäll, Zweden op 11 februari. Daar ligt nu mijn focus.”

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl. Voor mediaverzoeken kun je contact opnemen met Wopde de Vegt via w.devegt@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.