Knappe prestatie met een Nederlands tintje: Sara Marita Kramer vierde op WK schansspringen

MarkVermeulen op 25 februari 2021· geen reacties


De Nederlandse Sara Marita Kramer is donderdagavond vierde bij het WK schansspringen (HS106) geworden. De negentienjarige Kramer, die uitkomt voor Oostenrijk, won dit seizoen al drie World Cups. De afgelopen weken zat het even flink tegen: ze werd gediskwalificeerd op de World Cup in Hinzenbach wegens een ‘verkeerd zittend’ pak en op de World Cup in het Roemeense Rasnov moest ze noodgedwongen vanaf de kant toekijken door een valse positieve coronatest. In Oberstdorf, op het WK, deed ze weer mee.

De geboren Apeldoornse woont sinds 2008 in Maria Alm, waar haar wintersportgekke ouders met het gezin naar toe verhuisden om een hotel te beginnen. Op de Oostenrijkse basisschool maakte ze kennis met het skispringen en meteen was ze verknocht aan de sport. Niet veel later volgde de aanmelding bij het sportgymnasium van Saalfelden.

Ze bleek genoeg talent te hebben om het tot de Oostenrijkse jeugdselectie te schoppen en voor dat land komt ze nu al jaren uit in wedstrijden. Hoewel ze zichzelf nog altijd een trotse Nederlandse voelt, komt ze ook in de toekomst waarschijnlijk niet voor Nederland uit. Oostenrijk heeft haar van het begin af aan ondersteund gesteund en heeft haar tot het huidige niveau gebracht. Een dergelijk programma had de Nederlandse Ski Vereniging haar niet kunnen bieden. En dus blijft Kramer ook in de toekomst loyaal aan Oostenrijk, maar toch is de sportbond trots op Kramer.

Goede eerste sprong, mindere tweede sprong

Kramer ging na de eerste sprong aan de leiding, maar moest de leiding afstaan na haar tweede sprong. Vlak voor de tweede sprong werd de startbalk lager geplaatst door de jury. Uiteindelijk werd ze vierde nadat Kramer elf meter minder ver sprong dan bij haar eerste sprong. Desondanks toonde Kramer zich een goede verliezer en gaf ze in een interview aan de oorzaken van haar mindere tweede sprong alleen bij zichzelf te zoeken.

Positie Atleet Puntentotaal
1 Ema Klinec 279.6
2 Maren Lundby 276.5
3 Sara Takanashi 276.3
4 Sara Marita Kramer 275.2
MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.