Mountainbiken in de Alpen is populairder dan ooit! René en ik waren in Ischgl en besloten om de mountainbike trails van het populaire skigebied eens te gaan ontdekken. In Ischgl vind je in totaal 752 kilometer aan MTB paden, verdeeld over 37 routes en 7 trails. Het zijn vrijwel allemaal ‘nature trails’, dus net even wat minder aangelegd dan een bike park.

1700 hoogtemeters

Wij startten met onze route op de Flimjoch, precies op de grens met Zwitserland. Via de Idalp en de Paznauner Taja (waar de koeien in de zomer op stal staan) dalen we over de armen en door de bossen af om uiteindelijk weer in Ischgl te eindigen. Meer dan 1700 hoogtemeters waarbij de uitzichten geweldig zijn, maar waar we als beginnend mountainbikers toch ook continue onze aandacht erbij hebben moeten houden.

Ischgl in de zomer: rust

Qua drukte is de zomer in niets te vergelijken met de winter. Het geeft je de kans om de schitterende bergen in het Paznauntal eens op een andere manier te ontdekken. In Ischgl zijn er vijf hotels die ‘ingericht’ zijn op mountainbikers (denk hierbij aan een garage, onderhoudsruimtes, etc) en als je geen fiets hebt dan zijn er twee shops waar je deze kunt huren. En niet geheel onbelangrijk: je spuit je fiets makkelijk weer schoon bij de BikeWash bij het dalstation van de Silvrettabahn.

Hier vind je meer informatie over mountainbiken in Ischgl. Wij komen zeker nog eens terug!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

WOW!

Mooi beelden, hier worden we blij van! Nog een paar weken werken en dan kunnen we zelf ook weer op de pedalen in Oostenrijk😁.

Leuk dat jullie ook aan de zomerfilmpjes doen! Ik zit al weer met smart te wachten op de snowshows:)

Ontzettend gave beelden.

Mooi hoor. Eens kijken of Ischgl een mooie zomerbestemming is (want dan wil ik ook nog klettersteigen :)).

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Heel nice!

Mr. Slow

Hey gaaf. Toeval wil dat ik eind vlg wk een hike/bike heb geboekt in Ischgl. Heerlijke plaatjes.
Weet iemand of Ischgl ook mogelijkheden biedt voor een gravelbike?

@rmgb Het merendeel van de km’s die je kunt fietsen in en rondom Ischgl zijn verharde of gravelwegen. Zo kun je vanaf Ischgl volgens mij best goed richting de Heidelberger Hutte trappen op een gravelbike. De echte mtb routes raad ik je wel af, daar is een full suspension een must.

@rmgb Het merendeel van de km’s die je kunt fietsen in en rondom Ischgl zijn verharde of gravelwegen. Zo kun je vanaf Ischgl volgens mij best goed richting de Heidelberger Hutte trappen op een gravelbike. De echte mtb routes raad ik je wel af, daar is een full suspension een must.

Rene op 28 jul 2021 08:44

Uit ervaring weet ik ook dat er klimmetjes en wegen door het dal zijn waar je op een gravel beter uit de voeten komt dan op een echte racer. Er is daar heel veel te fietsen.

Click. Click. Peace

tnx voor reactie. Komt goed.

Tnx Hendrik, Ziet er veelbelovend uit. Loont zich wel om de gravelbike in de auto te proppen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie