Nieuw seizoen vraagt om flexibiliteit van de afdeling ‘Wedstrijdzaken & Evenementen‘

MarkVermeulen op 25 augustus 2020


Het nieuwe wintersportseizoen staat voor de deur! Dat lijkt ons een mooi moment om terug én vooral vooruit te blikken. Verschillende afdelingen van de Nederlandse Ski Vereniging komen voorbij.

Vandaag nemen we je mee voor een kijkje achter de schermen bij ‘Wedstrijdzaken & Evenementen’.

Abrupt einde van het seizoen
Hoewel het einde van het seizoen in zicht was, heeft het coronavirus toch gezorgd voor een vroegtijdig einde van alle seriewedstrijden. De Kids Cup Baan, de Kids Cup Sneeuw, de Freestyle Tour en de 2R@CE zijn niet afgerond. Het NK Baan is verplaatst naar november 2020 en hebben we gelukkig nog tegoed, maar het NK Freestyle Snowboard & Ski 2020 zal helaas definitief niet doorgaan.

Flexibiliteit gevraagd
Het coronavirus blijft ons voorlopig nog uitdagen en dit brengt ook voor de wedstrijden op de kalender onzekerheid met zich mee. We zijn continu in contact met NOC-NSF en volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. De voorbereidingen op het seizoen 2020-2021 zijn niet anders verlopen dan normaal. Wel is er met organisatoren en accommodaties van wedstrijden afgesproken dat er een maand voor het evenement een Go/No Go-moment wordt ingepland. Op dat moment wordt er besloten of de actuele situatie het toelaat om de wedstrijd door te laten gaan. En omdat de situatie en de bijbehorende richtlijnen bijna dagelijks veranderen, vraagt dit van iedereen meer flexibiliteit dan normaal.

De start van het seizoen 2020-2021
We kijken in ieder geval met plezier uit naar de eerste wedstrijden! Op Skipiste Soesterberg zal met de Otto Zoetelief Cup de eerste baanwedstrijd plaatsvinden en in SnowWorld Amsterdam zal met de NPWS Ski-Pro de eerste sneeuwwedstrijd worden georganiseerd.

Ook kijken we uit naar de Lowland Championships, die dit jaar de 7e editie kent. Vanwege twijfels bij de Britten heeft Nederland de organisatie van Groot-Brittannië overgenomen. Skiërs uit België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken en IJsland zullen de strijd met elkaar aangaan op 26 & 27 september in SnowWorld Landgraaf. WeLoveSnow treed, namens de Nederlandse Ski Vereniging, op als uitvoerende partij voor de organisatie. Voor meer informatie zie: https://www.lowlandchampionships.com.

Platformbijeenkomst en TO/TG
Naast de wedstrijden organiseren we komend seizoen natuurlijk ook weer bijeenkomsten en (bij)scholingen voor Technisch Officials (TO) en Technisch Gedelegeerden (TG).

  • Platformbijeenkomst Alpine: op dinsdagavond 29 september komen we bijeen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd zodat het veld en de Nederlandse Ski Vereniging met elkaar in gesprek kunnen. De focus van de avond is vooral gericht op top- en wedstrijdsport. Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Inschrijven kan hier.

  • Bijscholing TO- en TG-officials: in september is het mogelijk je bij te laten scholen als TO- en/of TG-official. Wil je deze bijscholing(en) volgen? Schrijf je dan hier in.

  • TO- en TG-officials opleiding: De Technisch Gedelegeerde (TG) is, net als de Technisch Official (TO), belast met het toezicht op de strikte naleving van de bepalingen van het reglement op de aan hem of haar toegewezen wedstrijden. In principe hebben de TG en de TO een zelfde soort functie. Het verschil zit echter in het soort wedstrijd waarbij ze worden ingezet. Voor meer informatie klik je hier.

Wil jij meer weten over het komende seizoen?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie! Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.