Wintersporten in Zuid-Tirol: Seiser Alm

gesponsord op 25 augustus 2021· bewerkt op 01 november 2021

©IDM Suedtirol/Harald Wisthaler
©IDM Suedtirol/Harald Wisthaler
Skiën kun je overal in de Alpen. Dus als je toch kan kiezen, waarom niet in een provincie met 300 dagen zon per jaar, een onovertroffen keuken en moderne liftinstallaties? Zuid-Tirol/Südtirol, in het noordelijkste puntje van Italië, geeft je een warm welkom.

Een warm welkom

Naast het aantrekkelijke weer weet de streek – waar men zowel Italiaans als Duits en Ladinisch spreekt en schrijft – je ook op andere manieren te raken. Dit komt door het originele karakter: een mediterraanse Alpenmix van eten en wijnen. Tel daar moderne skifaciliteiten verspreid over een UNESCO Werelderfgoed – de Dolomieten – bij op en je hebt een ware schat voor wintersporters die op zoek zijn naar iets nieuws. Van vrijgezel tot gezin, iedereen valt als een blok voor het Italiaanse dolce vita op de pistes. En niet alleen ’s winters!

Glooiende pistes richting de Schlern. ©IDM Suedtirol/Harald Wisthaler
Glooiende pistes richting de Schlern. ©IDM Suedtirol/Harald Wisthaler

Brede glooiende pistes

Het zonnige Seiser Alm is een geval apart binnen de grillige kalkrotsformaties van de Dolomieten, want het is de grootste bergweide (56 vierkante kilometer) van Europa. Hierdoor is het terrein uiterst vriendelijk. Het ruime plateau ligt vol brede glooiende pistes waarvan het merendeel vooral de beginnende tot gevorderde wintersporter zal aanspreken. In totaal is er 62 kilometer aan piste te vinden op de Seiser Alm. Naast de pistes vind je tal van gezellig berghutten, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat en je kunt genieten van traditionele gerechten en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Je waant je echter wel in een ruige bergwereld dankzij de omringende Dolomietenpieken als de Langkofel, Plattkofel en de Schlern. Alhoewel een overnachting in een van de hotels bovenop het plateau uiteraard een bijzondere ervaring is, zijn er ook genoeg accommodaties te vinden in het dal. Seiser Alm wordt namelijk omringd door de dorpen Kastelruth/Castelrotto, Seis am Schlern/Siusi allo Sciliar, Völs am Scglern allo Sciliar en Tiers am Rosengarten/Tires al Catinaccio.

Zicht op de Langkofel en Plattkofel. ©Seiser Alm Marketing/Helmuth Rier
Zicht op de Langkofel en Plattkofel. ©Seiser Alm Marketing/Helmuth Rier

Skiën, langlaufen en wandelen

Samen met het nabijgelegen Val Gardena is dit met 175 kilomter piste het grootste skidomein binnen de Dolomiti Superski. Er is een heuse heksenskitocht langs zeven themastations vol plezier en actie. Hetzelfde geldt voor het Seiser Alm Snowpark. Het park behoort tot de beste van Italië en is bovendien de grootste in zijn soort in Zuid-Tirol/Südtirol. Vergeet ook niet een filmpje van je run op de Bamby-piste vast te leggen middels Ski Movie Tracks. Na de finish verschijnt deze als download op de Skilineserver.

Het semi-vlakke plateau leent zich ook perfect voor langlaufen. Door de hoge ligging (1.800-2.200 m) kan dit tot laat in het seizoen. Je vindt er 80 kilometer loipes, alle onderdeel van het overkoepelende Dolomiti Nordicski. Zoek je rust en natuur dan maak je een hike over de 50 kilometer gemarkeerde sneeuwschoenpaden of 60 kilometer winterwandelwegen.

TIP: Vertrek 's ochtends op tijd en maak een prachtige dagtocht rondom de Sellaronda.

Plezier voor jong en oud. ©Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier
Plezier voor jong en oud. ©Seiser Alm Marketing/ Helmuth Rier

Meer informatie over Seiser Alm.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.