Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Kitzbühel in oktober alleen open bij natuursneeuw

Henri op 25 september 2020· 6 reacties

Het sneeuwdepot bij de Resterkogel stoeltjeslift in Kitzbühel

De afgelopen jaren is er felle kritiek geuit op de manier waarop het skigebied Kitzbühel - Kirchberg in oktober al een skipiste op de Resterhöhe opent. Een witte sliert in een verder compleet groen landschap zorgden voor verontwaardigde reacties in heel Europa. Vanaf dit jaar moet dit worden vermeden. Het skigebied laat weten dat de rode piste 71 bij de Resterkogel stoeltjeslift alleen open zal gaan wanneer er ook daadwerkelijk natuursneeuw ligt.

Internationale media-aandacht

Vorig jaar opende Kitzbühel de lift op de Resterkogel bij zomerse temperaturen. Er lag nog geen natuursneeuw, maar door snowfarming kon er toch worden geskied. Het skigebied verzamelt in het voorjaar sneeuw op een hoop en bedekt deze met isolatiemateriaal. Ook al past Kitzbühel deze methode nu al een aantal jaar toe, vorig jaar stuitte het skigebied op extra veel kritiek vanuit binnen- en buitenland door de slechte timing met het zomerse weer tijdens het openingsweekend.

Seizoensopening op zijn vroegst eind oktober

Er is besloten om dit seizoen pas op zijn vroegst 24 oktober te openen, zoals je in het blog met alle openingsdata van de herfstskigebieden kunt zien. Wanneer er geen natuursneeuw ligt en de temperaturen nog steeds ver weg van winters zijn, zal de seizoensstart worden uitgesteld. Volgens Anton Bodner, voorzitter van de Kitzbüheler Bergbahnen, zal een uitstel niet heel waarschijnlijk zijn. Doorgaans valt de eerste sneeuw die blijft liggen op de Resterhöhe begin november. Door de noordhelling zal deze sneeuw vervolgens niet snel verdwijnen.

Al veel reserveringen

Voor ons is deze piste de moeite niet waard en lijkt het misschien alleen op een marketingstunt, maar voor veel (lokale) skiteams is het een ideaal alternatief voor de drukke gletsjerskigebieden. Veel skiteams hebben het skigebied al gecontacteerd om op de piste te kunnen trainen. Dit jaar zijn er 30 tot 40 procent meer verzoeken dan andere jaren.

Meer info op Tiroler Tageszeitung en kitzski.at

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

bartvwg25 september 2020 · 14:16

Ik vond het anders wel een leuk zicht.

Without deviation from the norm, progress is not possible.
Quick25 september 2020 · 14:19

Lijkt mij een logische stap.

Mr. Slow
Harry(Winterberg)26 september 2020 · 12:34

Winterberg op 1800 meter, niks mis mee :-)

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?
Leon10026 september 2020 · 12:42

Imagoschade vermijden, heel goed. Het was ook geen gezicht.

Daffie28 september 2020 · 09:51

Tja, Het is natuursneeuw (grotendeels) van vorig jaar en dat wordt uitgereden. Ik zie niet direct in wat daar mis mee is.
Als ze er een hal omheen zetten mogen ze wel het hele jaar open?

Zelf zou ik nooit 40 euro betalen voor een dagkaart om een piste te doen; maar blijkbaar is er toch voldoende vraag (vooral trainingen). Prima toch?

Joy8528 september 2020 · 10:48

Inderdaad, ik vind het voor trainingen een perfecte oplossing. Logisch dat men de prijs zo duur maakt, men wil ook niet te veel drukte, anders is het ook niet meer aangenaam voor de groepen die er trainen. Locals kunnen er gewoon gebruik van maken, met een seizoenspas. Het is niet zo dat men mensen op skivakantie wou lokken met deze actie… Snap de hele commotie erond ook niet, het werkte goed. Nu beginnen ze terug pas tegen eind oktober, zoals men het de eerste keer ook deed een paar jaar geleden. Misschien is het ook wel beter, dan is er minder commotie rond. Nota: Er is een nieuwe chef bij de Bergbahn AG, dit is dus zijn eerste zichtbare wapenfeit.

*bericht bewerkt door Joy85 op 28 sep 2020 10:51

Plaats een reactie