City & Ski in het Berner Oberland - Interlaken (1/2)

Rene op 25 oktober 2021

Interlaken
Het Berner Oberland is het zuidelijke, bebergde gedeelte van het kanton Bern, naar de gelijknamige stad waar de regering huist. Het is een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld en een van de oudste vakantiegebieden van Zwitserland. Samen met Kristy en Arjen bezocht ik Interlaken en de Jungfrau Region: de ideale activiteitencombi in de regio van Rösti en meringue. Deze week vertel ik je alles over onze reiservaring in Interlaken. Stay tuned, want volgende week vervolgt de Jungfrau Region.

Speeltuin van Europa

Vanwege de vele sportieve vrijetijdsactiviteiten die je er kunt ondernemen wordt het Berner Oberland als sinds de 18de eeuw de ‘speeltuin van Europa’ genoemd. De regio is dan ook rijkelijk bedeeld door Moeder Natuur. Wij bezoeken eerst het epicentrum van dit toeristenparadijsje: Interlaken. Glinsterende meren als de Brienzersee en Thunersee weerspiegelen er de magische bergachtige omgeving. Voor veel internationale reizigers is Interlaken een hub om niet alleen de stad zelf, maar ook de vele bezienswaardigheden in de buurt te verkennen, met als hoogtepunt de Jungfrau Region. Een situatie vergelijkbaar met
Innsbruck in Tirol, alleen reiken de Zwitserse bergpieken een stuk hoger. Per trein is Interlaken, net als veel andere Zwitserse bestemmingen, gemakkelijk te bereiken. Je komt binnen op Interlaken West. Een city & skiverblijf is dan ook een logische keus voor een diversere vakantie.

Sfeervol Interlaken
Sfeervol Interlaken

Interlaken

Alhoewel het centrum anders doet vermoeden is Interlaken niet heel groot en gemakkelijk te voet te verkennen. De belangrijkste winkelstraat loopt tussen station Ost en West. Maar vergeet ook zeker niet het historische stadsgedeelte Unterseen, dat uit de middeleeuwen stamt, voor een cultureel tintje aan je verblijf. Aangezien de stad in een vlak gedeelte van het dal ligt is het wandelen verre van vermoeiend. Het internationale karakter is overal merkbaar. Veel baliemedewerkers zijn van ver buiten Europa, en ook de restaurants bieden keukens van over de hele wereld. Zoals Layaly, een Libanees die je smaakpupillen doet ontploffen, of het budgetvriendelijke Aziatische eettentje Little Thai. Het klassieke Stadthaus heeft een meer traditionele keuken van hoge kwaliteit. Qua koffiebreak tippen we het hippe Velo Cafe & Bar met zijn heerlijke gebak. Of Ladelokal, een klein koffietentje met zonneterras aan de Aare, de rivier die op haar weg de Brienzersee en Thunersee met elkaar verbindt.

Interlaken chocola
Chocoladeworkshop vande Funky Chocolate Club

Divers vermaak

Uitgeslenterd? Dan wordt het tijd voor wat sportiever vermaak in hartje Interlaken. Verwissel je wandelschoenen bijvoorbeeld voor een paar schaatsen en betreed de ICE MAGIC Boutique Interlaken. Dit zijn zes aan elkaar gelinkte ijsbanen waar je tevens kan ijsstokschieten en soft ijshockeyen. De deels overdekte banen worden bijgestaan door horecagelegenheden en muziekevents, dus leuk voor jong en oud. Wij gaan echter op de culinaire toer en nemen deel aan de chocoladeworkshop van de Funky Chocolate Club, logischerwijs Kristys highlight van ons bezoek. Hier leer je in anderhalf uur alles over het maken van die geroemde Zwitserse chocolade. En het goede nieuws? Je mag je eigen gemaakte chocolade natuurlijk ook mee naar huis nemen.

Interlaken kajak
Kajakken op de Brienzersee

Sportieve activiteiten

Rondom de stad zijn er nog veel meer (sportieve) activiteiten te doen. De Hightide Kayak School biedt je de mogelijkheid om de Brienzersee te verkennen met een kajak. Hiermee krijg je echt een schitterenduitzicht op de bergen om je heen, dat je alleen vanuit het midden van het meer kan ervaren. De excursie (CHF 130) duurt zo’n drie uur, waarvan twee uur op het water, en de benodigde waterdichte kleding zit inbegrepen in de prijs. Onder begeleiding van een gids van Outdoor Interlaken maken we de tweede dag nog een vijf kilometer lange sneeuwschoentocht vanuit restaurant Jägerstübli op de Lombachalp ten noordoosten van de stad. De besneeuwde heidevelden, kalksteenformaties en eeuwenoude sparren- en dennenbossen zijn onderdeel van het beschermde Moorlandschaft Habkern-Sörenberg en vormen een ideaal wandel- en langlaufterrein waar de rust regeert. De serene schoonheid is indrukwekkend en staat in schril contrast met het bruisende stadscentrum onderaan het 1.560 meter hoge plateau.

Benieuwd naar onze ervaringen in de Jungfrau Region? Lees dan volgende week verder over onze avonturen in Berner Oberland.
Klik hier voor veel meer inspiratie voor een wintersport in Zwitserland.


Coronamaatregelen
Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Nederlandse overheid.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.