Oostenrijkse wereldtitel met een Nederlands tintje dankzij Sara Marita Kramer

MarkVermeulen op 26 februari 2021· geen reacties

FIS-SKI.com. Kramer (2e van links) viert de wereldtitel
Sara Marita Kramer was op vrijdag onderdeel van het Oostenrijkse team bij de landenwedstrijd op de kleine schans. Met 102,5 en 104 meter katapulteerde de 19-jarige, geboren in Apeldoorn, haar team naar de eerste plaats als laatste springster. En dat een dag nadat ze op donderdag al bijna individueel wereldkampioen werd op de kleine schans, maar zich uiteindelijk tevreden moest stellen met de vierde plaats. “Het was alsof ik in een achtbaan zat, zo bitter gisteren, zo cool vandaag”, glunderde Kramer na de winst in een reactie aan de Oostenrijkse media.

Lees hier meer over haar vierde plaats op donderdag.

Wereldkampioene met een Nederlands paspoort

De negentienjarige Kramer, die uitkomt voor Oostenrijk, won dit seizoen al drie World Cups. De afgelopen weken zat het even flink tegen: ze werd gediskwalificeerd op de World Cup in Hinzenbach wegens een ‘verkeerd zittend’ pak en op de World Cup in het Roemeense Rasnov moest ze noodgedwongen vanaf de kant toekijken door een valse positieve coronatest. In Oberstdorf, op het WK, deed ze weer mee.

De geboren Apeldoornse woont sinds 2008 in Maria Alm, waar haar wintersportgekke ouders met het gezin naar toe verhuisden om een hotel te beginnen. Op de Oostenrijkse basisschool maakte ze kennis met het skispringen en meteen was ze verknocht aan de sport. Niet veel later volgde de aanmelding bij het sportgymnasium van Saalfelden.

Ze bleek genoeg talent te hebben om het tot de Oostenrijkse jeugdselectie te schoppen en voor dat land komt ze nu al jaren uit in wedstrijden. Hoewel ze zichzelf nog altijd een trotse Nederlandse voelt, komt ze ook in de toekomst waarschijnlijk niet voor Nederland uit. Oostenrijk heeft haar van het begin af aan ondersteund en heeft haar tot het huidige niveau gebracht. Een dergelijk programma had de Nederlandse Ski Vereniging haar niet kunnen bieden. En dus blijft Kramer ook in de toekomst loyaal aan Oostenrijk, maar toch is de sportbond trots op Kramer.

Positie Land
1 Oostenrijk (o.a met Sara Marita Kramer)
2 Slovenië
3 Noorwegen
MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.