Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ook komend seizoen weer veel opleidingen!

MarkVermeulen op 26 augustus 2020


Het nieuwe wintersportseizoen staat voor de deur! Dat lijkt ons een mooi moment om terug én vooral vooruit te blikken. Alle afdelingen van de Nederlandse Ski Vereniging komen voorbij.

Deze week brengen we je op de hoogte over de ontwikkelingen die bij de afdeling ‘Opleidingen’ van de Nederlandse Ski Vereniging plaatsvinden.

Opleiding tot skileraar niveau 4.1 werd geannuleerd
Helaas is de opleiding tot skileraar niveau 4.1 afgelopen voorjaar geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus in Europa. Van 28 maart tot en met 5 april zouden 10 cursisten onder leiding van opleider Henk Wijsbeek de opleiding volgen in Kaprun, Oostenrijk. We vinden het natuurlijk spijtig dat deze cursisten zich niet hebben verder kunnen ontwikkelen afgelopen voorjaar. In het voorjaar van 2021 staat er wederom een opleiding tot skileraar niveau 4.1 op de planning en we hopen dan wederom met een mooie groep in de sneeuw te staan. Inmiddels heeft Europa zich enigszins uit de houdgreep van corona weten te wurmen en heeft bijvoorbeeld Curio Sport & Bewegen nog een opleiding weten af te ronden voor de zomervakantie. We zijn dan ook positief gestemd over het komende seizoen.

Wintersportend Nederland ontwaakt uit de zomerslaap
Deze week trappen onder andere Ski-Mere en S2X het nieuwe wintersportseizoen af met opleidingen tot skileraar niveau 2. Daarnaast is er een gezamenlijke opleiding van SnowWorld Rucphen, EGO Indoorski en Roundhill gestart, hier zullen we binnenkort meer aandacht aan wijden. Ook start er binnenkort een opleiding bij CIOS Sittard. Verder in het seizoen staan er natuurlijk nog meer opleidingen op de planning. Check voor een overzicht per discipline en niveau onze website.

Onze hoogtepunten komend seizoen
Als Nederlandse Ski Vereniging hebben we zin in het nieuwe seizoen, maar naar enkele momenten kijken we met name uit. Op 19 september organiseren we de Opleidingendag 2020 in SnowWorld Zoetermeer. Dit wordt een dag waarop we zoveel mogelijk opleiders, skileraren en wintersportorganisaties hopen te zien. Daarnaast organiseren we zelf komend seizoen twee opleidingen. Zo starten we 3 oktober met een ski-opleiding niveau 3. Onderdeel van deze opleiding is een sneeuwweek in Oostenrijk. Meer informatie over deze opleiding vind je hier. In het voorjaar van 2021 organiseren we ski-opleidingen niveau 4.1 & 4.2. Ook deze opleidingen zullen in Oostenrijk plaatsvinden. Meer informatie over deze opleiding vind je hier.

Wil jij meer weten over het komende seizoen?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.