Zijn dit de best mogelijke familiegebieden?

gesponsord op 26 oktober 2021· 4 reacties

Perfecte pistes voor iedereen, van jong tot oud
Perfecte pistes voor iedereen, van jong tot oud

Beeld je in: frisse berglucht, een heerlijk zonnetje, geweldig geprepareerde pistes, een fantastisch uitzicht (UNESCO werelderfgoed), een ongekend goede keuken, goede wijnen en heerlijke koffie. Het echte Dolce Vita. Welkom in Val di Fiemme. 5 skigebieden, 110 kilometer aan pistes en oneindig veel winter(sport)plezier. En tijdens de MAGIC WEEKS skiën kinderen tot 12 jaar gratis!

Italië te ver?

Nee! Italië klinkt ver in de oren van veel wintersporters. Maar dat is het vaak niet. Voor Val di Fiemme ga je de Brenner over en je bent er al bijna. Dat maakt dat deze regio qua reistijd niet vele verder is dan veel skigebieden aan de noordkant van de Alpen waar je langer over smalle wegen moet rijden!

Sneeuwzeker van november tot april

De Val di Fiemme heeft 5 verschillende skigebieden die samen 110 kilometer aan pistes hebben. Vijftig moderne skiliften brengen je snel omhoog en regelmatig rijdende skibussen brengen je eenvoudig naar de verschillende dalstations. Dankzij een geavanceerd kunstsneeuwsysteem is sneeuw gegarandeerd van november tot eind april.

Sneeuwzeker van november tot april!
Sneeuwzeker van november tot april!

Alpe Cermis

Alpe Cermis is een leuk skigebied waar je direct vanuit Cavalese naar boven gaat met een gondel. Dit alleen al is een aanrader vanwege het uitzicht, een schitterend 360° panorama. Je vindt hier een aantal mooie sportieve rode en zwarte pistes maar ook een aantal minder steile pistes voor beginners en kinderen.

Ski Center Latemar

Ski Center Latemar is te bereiken vanuit de dorpen Predazzo, Pampeago en Obereggen. Met 48 kilometer aan pistes is dit het grootste gebied van Val di Fiemme. Je vindt hier veel variatie in pistes en het is overal genieten van het natuurschoon. Maar je kunt hier niet alleen genieten van mooie bergen, je vindt hier ook een kunst naast de pistes: ‘Respirart’. Kijk en laat je inspireren. Net als alle gebieden in deze regio is dit een ideaal familiegebied. En de rodelbaan bij Gardonè maakt het helemaal af! Een afdaling om nooit te vergeten. En ook vind je hier een drakenbos. Succes verzekerd.

Alpe Lusia

Alpe Lusia is ideaal voor beginnende skiërs en kinderen. Dit gebied heeft geweldige kinderlanden zoals Lusialand en Laricino Baby Park. Ook zijn de skileraren er perfect op kinderen ingespeeld en lenen de eenvoudige en zonnige pistes zich uitstekend voor de eerste bochten. En even moe of honger? De vele leuke hutten langs de kant van de pistes maken elke pauze aangenaam. Daarnaast vind je er een 2100 meter lange rodelbaan, en, ook hier heb je een geweldig uitzicht op verschillende Dolomietentoppen, waaronder de Pale di San Martino.

Stel je het avondskiën voor: lekker Italiaans eten en drinken in een berghut en daarna onder fonkelende sterren naar beneden skiën. Dat kan in Alpe Cermis en Obereggen.

null

Passo Rolle

Klein maar fijn. Met 15 kilometer piste is Passo Rolle een heel fijn familiegebied. Met 3 kilometer aan zwarte pistes, 7 kilometer rode pistes en 5 kilometer blauwe pistes kan iedereen hier uit de voeten. En zoals altijd in kleine gebiedjes is het hier vaak rustig, liggen de pistes er geweldig bij en in dit gebied is de setting ook nog eens bijzonder fraai. Dit is typisch zo’n gebied waar je denkt dat je in een dag klaar bent, maar graag wat langer blijft hangen.

Beroemde langlaufloipes

We zouden Val di Fiemme tekort doen door het alleen over alpineskiën te hebben. Want dit gebied is een internationaal bekend langlaufgebied. Met 80 kilometer aan langlaufloipes is de Passo Lavazè een absolute must voor iedereen die graag langlauft. Wil een deel van de familie wel alpine-skiën dan kun je hier terecht in het erg leuke gebiedje van Oclini die met vijf liften een verrassend aanbod aan pistes heeft!
En voor langlaufers: vergeet ook de Marcialonga loipe tussen Val di Fiemme en Val di Fassa niet. Hier zullen tijdens de Olympische Spelen van 2026 diverse langlaufwedstrijden worden uitgevochten!

Heerlijk eten en drinken
Heerlijk eten en drinken

Heerlijk eten en geweldig design

Het is ondertussen geen geheim meer dat het eten en drinken in Italië van onovertroffen kwaliteit is. Maar niet alleen het lekkere eten is de moeite waard. Ook het Italiaanse design mag er zijn. Bezoek bijvoorbeeld eens Chalet 44 in Alpe Lusia, architectonisch mooi en wat een uitzicht. Om lekker te eten en van het uitzicht te genieten ga je naar de top van Alpe Cermis waar je de grote Rifugio Pallon vindt of iets lager het witte tafellinnen bij Lo Chalet.

In Ski Center Latemar kun je als je vanuit Predazzo de lift pakt heerlijk eten bij Rifugio Passo Feudo. Op de pistes vind je het Chalet Caserina. Hier heb je een heerlijk zonneterras. En daarna is er ook de Rifugio Oberholz met een design dat je gezien moet hebben. Dit is slechts een kleine greep uit alle geweldige en heerlijke hutten die je langs de piste vindt. Er zijn ook veel kleine hutjes voor een warme ‘bombardino’ die je een heerlijke oppepper geeft. Kortom wintersport in Val di Fiemme is genieten!

Goede deals voor komende winter

Voor komend seizoen zijn er geweldig goede deals te vinden in Val di Fiemme. Wat te denken van de MAGIC WEEKS. Kinderen skiën gratis (!) tot 12 jaar en dat is nog lang niet alles. Kijk hier voor meer details.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Ik vind kronplatz persoonlijk echt een heel mooi gebied voor mensen met kinderen, je ziet er ook veel skischooltjes met jonge kinderen in de vakanties. Het grootste voordeel vind ik dat je niet makkelijk verloren kunt skiën omdat je steeds terug naar de top van de kronplatz moet en niet ver weg kan skiën. En toch is het geen klein gebied met zijn 119km piste.
Evengoed hebben ze een oefenpiste in het dal, als moeilijkere zwarte dalafdalingen en de erta zwarte world cup piste. ze hebben ook voldoende heel maar dan ook heel brede blauwe pistes als belvedere met heel moderne liften. (Voor alle duidelijkheid ik heb geen aandelen bij kronplatz xd)

*bericht bewerkt door JonasM op 26 okt 2021 19:18

Italie staat zeker op ons lijstje in de toekomst. Uitdaging is dat dochters graag andere nederlandssprekende kindjes in hun klasje willen.(Wat de skileraar spreekt is op zich minder belangrijk, maar dat de andere kindjes dochter niet verstaan vond ze erg frustrerend. Dus dit jaar toch maar weer Gerlos.

Dus als iemand weet waar in Italie de kans op Nederlandse kindjes het grootst is, dan graag.

Italie staat zeker op ons lijstje in de toekomst. Uitdaging is dat dochters graag andere nederlandssprekende kindjes in hun klasje willen.(Wat de skileraar spreekt is op zich minder belangrijk, maar dat de andere kindjes dochter niet verstaan vond ze erg frustrerend. Dus dit jaar toch maar weer Gerlos.

Dus als iemand weet waar in Italie de kans op Nederlandse kindjes het grootst is, dan graag.

Suuski op 29 okt 2021 12:37

In kronplatz stikt het allenzinds van de belgen (ben zelf belg)
Het is zowat de thuisbasis van de belgen in de dolomieten dus ik vermoed veel nederlands sprekende kindjes ook. misschien wel les met enkel nederlandstalige kindjes, dat zou ik eens moeten nakijken

*bericht bewerkt door JonasM op 29 okt 2021 14:21

We zijn drie jaar geleden met onze dochter van toen 8 jaar naar Seiser Alm geweest. Prachtig skigebied, goed te bereizen en niet druk op de pistes. Wat voor de ouders een voordeel was was voor onze dochter een nadeel. Namelijk bijna geen Nederlanders te bekennen. Dus ook geen enkel ander Nederlands kindje in de skiklas, alleen maar Italianen. Voor kinderen is het toch echt een must dat ze kunnen optrekken met iemand die dezelfde taal spreekt. Dus we doen sindsdien gebieden aan waar in ieder geval Nederlanders komen zoals Lofer en Nauders maar niet de drukte en heisa van de massa. Maar we gaan over een aantal jaar zeker weer naar Italie!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie