Zwitserland stelt reisbeperkingen in voor Belgen

ChristopheJ op 26 november 2021· 26 reacties

null

De vierde golf slaat om zich heen in België en ook de nieuwe variant ‘Omicron’ werd vandaag bij ons voor het eerst in Europa gedetecteerd. Frankrijk en Zwitserland reageren meteen, met in Zwitserland zelfs reisbeperkingen voor Belgen.

Zwitserland: 10 dagen quarantaine

Op de website van de Zwitserse overheid staat te lezen dat de nieuwe virusvariant werd vastgesteld in Zuid-Afrika, Hong Kong, Israël en België. Reizigers uit deze regio’s moeten bij aankomst een negatieve coronatest kunnen voorleggen, ook wanneer ze gevaccineerd of genezen zijn. Bovendien wordt een quarantaine van 10 dagen opgelegd. De maatregel zal toegepast worden op elk land waarin de nieuwe variant is ontdekt, behalve de buurlanden. Dit heeft dus grote impact op Belgen die in Zwitserland op wintersport willen gaan.

Frankrijk: extra grenscontroles

Ook in Frankrijk worden maatregelen genomen. Zo meldt vrt.be dat Gabriel Attal, woordvoerder van de Franse regering, heeft verklaard dat de controles aan de Belgische grens zijn aangescherpt. Dit was al zo door de vierde golf die in ons land heerst, maar ook de nieuwe variant baart onrust.

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Plaats een reactie

Ronduit belachelijk. Hopelijk gebruiken ze elders hun verstand maar de kans is bijzonder klein. Mja.

Bla, bla, bla.

Weet er iemand al of een transit (naar Breuil-Cervinia) met de wagen nog kan voor ons Belgen ? Wij vertrekken vannacht… En wat op de piste zondag: kan skiën in Zwitserland nog voor een dag (weliswaar zonder raclette want ik vermoed dat ze ons niet meer willen in de skihutten).

O nee… een nieuw euvel wat roet in het eten kan gooien. Eerst de Oostenrijkse lockdown, omboeken naar Zwitserland… dan onze pers conferentie, waarna we ons toch blij stemden om donderdag een paar dagen te gaan skiën in Davos.
En nu voor ons Nl hopen dat die variant buiten de grens blijft.
Allemaal erg genoeg maar ik verlang echt naar skiën in de bergen ipv snowworld. Met ons velen…
En dan nog de mogelijkheid dat het te hard gaat sneeuwen;) blijft spannend tot dat we echt op de krakende sneeuw staan. Ergens zal het toch lukken deze winter…

En vanmiddag was ik nog speculatief en werd ik quasi voor gek uitgemaakt dat deze nieuwe mutatie gevolgen kon hebben voor onze wintersport vakanties. Het kan snel lopen, hopelijk weten ze snel meer over deze mutatie en vallen de gevolgen mee en kunnen reisverboden en worden quarantaines weer afgeschaft.

Born to Ride

Nah

*bericht bewerkt door bartvwg op 26 nov 2021 21:40

Bla, bla, bla.

Nu staat het zo op de website van de Zwitserse Federal Office for Public Health :
Since 8pm on 26.11.2021, the following countries have been on the list of countries with a variant of concern: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambique, Namibia, South Africa, Zimbabwe, Belgium, Hong Kong and Israel. Anyone (in het vet) entering Switzerland from these countries must present a negative test result and quarantine for 10 days. This also applies to vaccinated and recovered persons.

Voelt heel vreemd aan om België in dit lijstje te zien…
Dan maar door de Mont-Blanc tunnel.

*bericht bewerkt door viske op 26 nov 2021 21:42

En vanmiddag was ik nog speculatief en werd ik quasi voor gek uitgemaakt dat deze nieuwe mutatie gevolgen kon hebben voor onze wintersport vakanties. Het kan snel lopen, hopelijk weten ze snel meer over deze mutatie en vallen de gevolgen mee en kunnen reisverboden en worden quarantaines weer afgeschaft.

Matthias123 op 26 nov 2021 21:30

Niemand heeft je voor gek uitgemaakt, je plaatste het alleen compleet off-topic. Wat voor verwarring kon zorgen en het desbetreffende topic niet duidelijker maakte.

*bericht bewerkt door Rogier op 26 nov 2021 21:59

Click. Click. Peace

Binnen 3 weken ook naar Breuil Cervinia…zit met zelfde vragen als hierboven reeds beschreven…
Naartoe rijden zal wel lukken via de Mont Blanc tunnel.
Een dagje vanuit Cervinia naar Zermatt gaan skien is al riskanter, alhoewel ik me niet kan voorstellen dat men boven op de grenspas gaat kontroleren of er wel een ‘Belg’ de oversteek gaat maken.
Echter gaan lunchen in een berghut is misschien wel een probleem…Alhoewel : klopt het wat ik lees op de site van 'matterhorn skiparadise ’ : Dat men ENKEL in het matterhorn glacier paradise restaurant een ‘gruner pas’ moet laten zien :

citaat bij meest gesteld vragen op de site;

GIBT ES EINE ZERTIFIKATSPFLICHT?
Im Restaurant Matterhorn glacier paradise besteht für Gäste ab 16 Jahren eine Zertifikatspflicht.

Ebenso gilt im gesamten Skigebiet Breuil-Cervinia Valtournenche eine Zertifikatspflicht. Mehr Informationen hier.

Het lijkt erop dat men dit niet vraagt in een ‘ander gewone berghut’ . Indien dit zo is, kan men volgens mij als Belg gewoonweg vanuit Cervinia gaan skien in Zermatt, als men maar niet gaat eten in het Matterhorn glacier paradise restaurant .

Iemand hier meer uitleg over ? of is er iemand 1 van de volgende weken in Cervinia om dit te bevestigen ?

@Dirk9

Als Belg raak je NIET meer binnen in Zwitserland. Of je moet 10 d. binnen gaan zitten😥

*bericht bewerkt door dan58 op 27 nov 2021 08:53

Born to run. B.S.

@Dirk9

Als Belg raak je NIET meer binnen in Zwitserland. Of je moet 10 d. binnen gaan zitten😥

dan58 op 27 nov 2021 08:51

Het zal je misschien nog stiekem lukken via da liften naar Zermatt, maar dat wil je bij de Zwitsers echt niet proberen, zulke grapjes worden daar echt niet geapprecieerd.

Over de restaurants: 3G is overal van toepassing ik neem aan dat ze gewoon dat ene restaurant specifiek benoemen omdat dat het enige zal zijn dat uitgebaat wordt door dezelfde maatschappij als de liften.

Hoe ze het gaan controleren is maar de vraag, maar gezien dit om ‘inreisbeperkingen’ gaat gelden die normaal gezien toch ongeacht de manier van reizen > dus of je nu met de auto de Zwitserse grens oversteekt of per ski’s maakt daarbij geen verschil >> Zwitserland binnen komen is verplichte test + 10d quarantaine.

Als je straks vanuit Cervinia even via Zermatt wil skiën … zal je in theorie, strikte interpretatie vd regels, dus 10d op hotel moeten in Zermatt zonder dat je je kamer verlaat.

Maarja, vraag is hoe ze het gaan controleren > wat gaat de regering eisen van grensoverschrijdende skigebieden inzake controle? Zo moet je in Oostenrijk ondertussen met de 2G regel al op vele plaatsen je skipas eerst activeren dmv. vaccinatie-certificaat of genezen-verklaring aan je skipas te linken via website of door te passeren aan de kassa (of ticket-computer). Dan kan je bedenken dat ook je nationaliteit aan je skipas is gelinkt en kunnen ze - als ze het eens in hun hoofd halen - bepaalde liften uitsluiten van je pas.

Voor mezelf is het ook nogmaals voor de zoveelste keer balen en bang afwachten. Vorig seizoen 5x skitrip gepland (en vaak ook geboekt, mits gratis of quasi gratis annuleren) en maar ééntje kunnen doen, al de rest werd onmogelijk gemaakt door die achterlijke regeringen aller landen (maar vaak toch onze eigenste Belgische/Vlaamse regering die het meeste moeilijkheden opleverde). ter verduidelijking: mijn plan was (en is ook dit jaar) telkens om alleen te reizen, met eigen wagen, appartement/huisje en zelfs eigen lunch in de rugzak mee op de piste … corona-veiliger kan het niet, thuis loop ik meer risico

Dit seizoen weliswaar in de herfstvakantie al kunnen gaan, maar als het daarmee ook gedaan is, dan is die seizoenspas een hele dure aankoop geweest voor een handvol skidagen.
De week voor de kerstvakantie heb ik wat boekingen staan in Oostenrijk, gratis te annuleren weliswaar, maar toch … die nieuwe lockdown kwam (emotioneel) weer hard binnen en de alarmbelletjes van vorig jaar gingen weer af. “Dan maar naar Zwitserland, die houden hun skigebieden wel open zoals vorig jaar …” dacht ik. Nog maar net 24/36u geleden geboekt en dol enthousiast om Graubunden eens te gaan verkennen … mag dat plan ook al weer de vuilbak in.

Waar kunnen we als Belg wel nog terecht? Frankrijk of Italië zijn ook aan het verstrengen … ik weet het allemaal niet meer. Maar ik weiger op te geven! Tenzij alle opties uitgeput zijn, ga ik echt geen enkele skidag meer opgeven voor dat ****virus!!

Waar kunnen we als Belg wel nog terecht? Frankrijk of Italië zijn ook aan het verstrengen … ik weet het allemaal niet meer. Maar ik weiger op te geven! Tenzij alle opties uitgeput zijn, ga ik echt geen enkele skidag meer opgeven voor dat ****virus!!

Steven_817 op 27 nov 2021 09:04

Ik heb Italië over een weekje opstaan al begin ik er meer en meer voor te vrezen. 😒
Enig alternatief Duitsland of Frankrijk. Voor zolang het duurt.

Bla, bla, bla.

Zelfde situatie hier, m’n backup in Zwitserland zonet maar geannuleerd.

Italië blijf ik nog wel in geloven dat het kan doorgaan, en daar moet ik wel redelijk zeker van blijven, want maandag laatste kans om te annuleren.

Duitsland zal niet lang meer een optie blijven, want de cijfers in de regio’s waar de gebieden open zijn/gaan de verkeerde kant uit.

Frankrijk, Spanje en Andorra blijven dan nog over :)

Steven_817 op 27 nov 2021 09:04

Ik heb Italië over een weekje opstaan al begin ik er meer en meer voor te vrezen. 😒
Enig alternatief Duitsland of Frankrijk. Voor zolang het duurt.

bartvwg op 27 nov 2021 09:12

*bericht bewerkt door FORZAM op 27 nov 2021 09:23

Ik wacht nu al bijna 3 jaar om nog eens op de piste te staan. Maar vrees dat het weer niets gaat worden. Wie geloofd er nog in dat we binnenkort nog kunnen skien? Ik vrees dat alleen als je in het land zelf woont je nog zal kunnen skien…

Dat gaat voor mensen uit Nederland dan ook niet lang meer duren vrees ik :(

Het is misschien wrang, maar uit bovenstaande reacties lijkt wel of we samenwerken met het virus in plaats van ertegen. Ik ben zelf overigens net zo schuldig; na bijna 2 jaar thuis zitten ga ik ook skien zodra het kan.

Spanje en Andorra zie ik echt niet zitten, ik ga alleen en heb maar 6 dagen (incl. reistijd) … toch net te ver met de wagen.

Frankrijk, gaat het daar de week voor kerst niet mega-druk zijn? Dan hebben vele Fransen vakantie en mij lijkt het dat die dan eerder voor de kerst gaan skiën dan in die week tussen kerst en nieuw, of ben ik mis?

Italië ga ik - mits ik wat kan vinden dat nog enigzins gratis of goedkoop te cancellen valt - op gokken als nieuwe backup ipv. Zwitserland. Aosta zal misschien ook wat drukker zijn door misschien wat Fransen die daar gaan skiën? Maar betere covid-cijfers en sneeuwcondities voorlopig dan Zuid-Tirol/Dolomieten, toch?

Ik heb nog tot 13dec gratis annuleren op mijn locaties in Zwitserland, en hoop ergens dat tegen dan er meer bekend is van Oostenrijk en ik alsnog daar heen kan. Wegvallen vd quarantaine-verplichtingen voor Belgen in Zwisterland tegen 13/12 zal er ook niet in zitten vrees ik.

Frankrijk, Spanje en Andorra blijven dan nog over :)

Steven_817 op 27 nov 2021 09:04

Ik heb Italië over een weekje opstaan al begin ik er meer en meer voor te vrezen. 😒
Enig alternatief Duitsland of Frankrijk. Voor zolang het duurt.

bartvwg op 27 nov 2021 09:12
FORZAM op 27 nov 2021 09:22

Die versie is ook in Duitsland al opgedoken.

Maar wat een paniek en angst gelijk, g’dumme hee.

Not all who wander are lost

Die versie is ook in Duitsland al opgedoken.

Maar wat een paniek en angst gelijk, g’dumme hee.

Edwin. op 27 nov 2021 11:44

Verschrikkelijk, overhaaste acties weer met elkaar. Wie weet komt men t.z.t. nog terug op het beleid…

Zo halen we als mini staat toch nog eens de internationale pers. Dikke 👍 aan de man/vrouw die zo fier was om als 1 van de eersten bekend te maken dat we de Timboektoe variant in ons land hebben. Je hebt zonet weer m’n jaar verknald… . Maar laat ons eerlijk zijn, de berichtgeving is copy/paste van 2020. Benieuwd of die kleine Nederlandse reisorganisator dit een 3x op rij kan overboeken. Ik vrees ervoor. Tot volgend jaar, dan kunnen we hier terug onze ontgoocheling ventileren.

De eerste sneeuw valt altijd te laat

null

De eerste sneeuw valt altijd te laat

Altijd leuk, een satirisch artikel. 🙂

Omi zit intussen ook in de UK en Duitsland, nu zijn ze niet meer zo happig op verbieden die kaasfondue’s. 🤬

Bla, bla, bla.

Op NOS.nl:
Het Zwitserse ministerie van Volksgezondheid heeft vanwege de omikronvariant meer landen op een quarantainelijst gezet. In een Twitterbericht staat dat reizigers uit Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Egypte, Malawi en ook Nederland voortaan een negatieve test moeten overleggen en tien dagen in quarantaine moeten. Opvallend genoeg wordt erbij vermeld dat in deze landen de omikronvariant is aangetroffen, terwijl in Nederland daarvan nog geen bevestiging is gegeven.

*bericht bewerkt door JeroenS op 27 nov 2021 19:34

Op NOS.nl:
Het Zwitserse ministerie van Volksgezondheid heeft vanwege de omikronvariant meer landen op een quarantainelijst gezet. In een Twitterbericht staat dat reizigers uit Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Egypte, Malawi en ook Nederland voortaan een negatieve test moeten overleggen en tien dagen in quarantaine moeten. Opvallend genoeg wordt erbij vermeld dat in deze landen de omikronvariant is aangetroffen, terwijl in Nederland daarvan nog geen bevestiging is gegeven.

JeroenS op 27 nov 2021 19:34

Inmiddels heeft RTL nieuws geschreven dat de variant in Nederland is aangetroffen.

Dus alle Belgen naar Italie, content da die zèn. ikke van 8/12 tot 12/12

Tja blijkbaar hebben ze toch niet zoveel vertrouwen in de vaccinaties

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie