Ook Nienke Poll en Youri Zorge ervaring rijker na deelname JWK in Krasnoyarsk

MarkVermeulen op 27 maart 2021· geen reacties

Nienke Poll bij het in ontvangstnemen van de bokaal voor de vierde plaats
Afgelopen week kwamen Nienke Poll en Youri Zorge deel aan het JWK in het Russische Krasnoyarsk. Poll kwam uit op het onderdeel snowboardcross, terwijl Zorge in actie kwam op zowel de parallelslalom als de parallelreuzenslalom. De negentienjarige Poll werd knap vierde, terwijl de zestienjarige Zorge zeventiende werd op de parallelreuzenslalom en achttiende op de parallelslalom.

Nienke Poll vierde op snowboardcross

Nienke Poll overtuigt dit seizoen met goede uitslagen op meerdere FIS-wedstrijden en Europa Cups. Ze had ook een succesvolle dag in Krasnoyarsk op de snowboardcross waarop ze overtuigde in kwalificatie en haar heats. Uiteindelijk behaalde ze de finale waarin ze als vierde over de streep kwam.

Positie Atleet
1 Sara Strnadova
2 Margaux Herpin
3 Anna-Maria Galler
4 Nienke Poll

Youri Zorge zeventiende op parallelreuzenslalom

Youri Zorge in Krasnoyarsk
Youri Zorge is bezig aan een sterk eerste seizoen op internationaal niveau. Op de parallelreuzenslalom kwam hij met een zeventiende plek net te kort voor een plek in de knockout-fase.

Parallelreuzenslalom

Positie Atleet
1 Iaroslav Stepanko
2 Ole-Mikkel Prantl
3 Vsevolod Martynov
17 Youri Zorge

Zorge heeft veel getraind op de parallelslalom en was vol zelfvertrouwen op dat onderdeel dus. Helaas kwam hij niet tot een goede eerste run. Zijn tweede run was beter, maar het was niet voldoende om zich alsnog te plaatsen voor de finale. Uiteindelijk was een achttiende het maximaal haalbare voor de Nederlander. De eerste zes plekken werden zonder uitzondering ingenomen door Russen.

Parallelslalom

Positie Atleet
1 Vsevolod Martynov Iaroslav Stepanko
2 Iaroslav Stepanko
3 Vladimir Pnev
18 Youri Zorge

Wil jij actief worden in de wedstrijdsport?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Nienke Poll of Youri Zorge actief wil worden in het snowboarden? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Nienke en Youri ooit uit op (jeugd)wereldkampioenschappen of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.