Noordse verenigingen om de tafel bij platformbijeenkomst Noordse disciplines

MarkVermeulen op 27 augustus 2020


Verschillende Noordse verenigingen hebben woensdag 26 augustus samen met de Nederlandse Ski Vereniging om de tafel gezeten om de ontwikkelingen binnen de Noordse disciplines te bespreken. Hierbij waren Matti Baggerman (voorzitster van het platform & Langlaufvereniging Bedaf), Peter de Wit, Jos Verest, Chris Kluiters (Stichts Langlaufteam), Do Witteman (Langlaufvereniging Gouda), Peter Janssen (DSC) en Annemijn Cappenberg (RW Rottemeren) aanwezig. De Nederlandse Ski Vereniging was in de personen van Herbert Cool, Kristy van Lieshout en Mark Vermeulen vertegenwoordigd.

De vorige platformbijeenkomst Noordse disciplines vond plaats op 18 november 2019. Door de uitbraak van het coronavirus in Nederland werd de geplande bijeenkomst van 25 mei 2020 geannuleerd.

Een diverse agenda
Er is tijdens de platformbijeenkomst over uiteenlopende dingen gesproken. Uiteraard is aan bod gekomen hoe de verenigingen en de Nederlandse Ski Verenigingen omgaan met corona. Veel activiteiten bij de verenigingen zijn weer opgestart, al dan niet in aangepaste vorm. Bijvoorbeeld door de groepsgroottes kleiner te maken of de koffie na afloop te schrappen. Enkele wedstrijden zullen echter niet gaan plaatsvinden, met als gevolg dat de Holland Cup Noords uit waarschijnlijk zes wedstrijden zal bestaan dit seizoen. Het Noords Festival staat gepland voor januari 2021 in Ramsau.

Verder is er gesproken over opleidingen en bijscholingen. Deze winter zullen deze verder ontwikkeld worden, zodat ze in het seizoen 2021-2022 kunnen worden uitgerold. Ook zal er deze winter gewerkt worden aan een promotievideo voor biatlon. Overigens is het plan om deze video’s voor alle disciplines die onder de Nederlandse Ski Vereniging vallen te maken.

Notulen
Benieuwd wat er exact is besproken? Je leest het in de notulen!

Platformbijeenkomsten
De Nederlandse Ski Vereniging organiseert voor aangesloten wintersportorganisaties diverse platformbijeenkomsten om de relatie met diverse doelgroepen te onderhouden. Naast een platformbijeenkomst Noordse disciplines zijn er ook bijeenkomsten voor alpine, wintersportaccomodaties en aangepast wintersporten. Het doel van de platformbijeenkomst is vanuit de gezamenlijkheid en het netwerk uitdagingen en kansen op te pakken. Elke doelgroep kent daarin zijn eigen dynamiek en onderwerpen.

Wil jij meer weten over de platformbijeenkomsten?
Voor vragen over de platformbijeenkomsten kan je contact opnemen met Herbert Cool of Mark Vermeulen via sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.