Live: seizoensopening in Sankt Anton am Arlberg

Henri op 27 december 2020· 11 reacties

Een koude en zonnige start van het seizoen in Sankt Anton

Terwijl veel andere skigebieden in Tirol al op 24 december hun liften openden, besloot Sankt Anton pas op Tweede Kerstdag te beginnen. Gisteren heb ik een kijkje genomen bij de seizoensstart en werd positief verrast. Achteraf bleek dat de “Einheimischen” uit Vorarlberg niet de moeite hadden genomen om door te rijden naar de Arlberg, want terwijl het behoorlijk druk was in skigebieden zoals Mellau – Damüls waren de pistes in Sankt Anton bijna verlaten! Terwijl dit skigebied normaal bekend staat om de poederstress kon je nu tot laat in de middag volop verse poeder vinden. Wat een bizarre tijden…

De groen gemarkeerde liften zouden volgens de planning gisteren opengaan. Alleen de Kapallbahn bleek op de dag zelf nog gesloten.

Prima aanbod

Het skigebied opende met een degelijk aanbod. De verbinding met Lech-Zürs was weliswaar dicht, maar een aaneengesloten skigebied van Stuben am Arlberg tot aan Sankt Anton bood toch veel afwisseling. Het deelgebied Rendl bleef gesloten, maar in de Kapall en Galzig deelgebieden was er genoeg open om jezelf goed te vermaken. Op veel geopende en gesloten pistes stonden de sneeuwkanonnen de hele dag aan, een teken dat het skigebied er nog graag een succesvol seizoen van maakt. Laten we hopen dat velen van ons er alsnog in het vroege voorjaar gebruik van kunnen maken.

Coronamaatregelen

Verspreid door het hele gebied was aardig wat personeel in de weer om alles in goede banen te leiden. Het verliep overal vlekkeloos, mede doordat het behoorlijk rustig was. Het dragen van een FFP2 masker in de gondels en stoeltjesliften is zeker even wennen en niet altijd even handig (zeker tijdens koude weersomstandigheden als je sowieso een buff draagt), maar uiteindelijk bederft dit natuurlijk niet de pret van het skiën. In de komende week volgt van mijn kant nog veel meer informatie over de getroffen maatregelen in de Tiroolse skigebieden.

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

Gerrit9127 december 2020 · 10:41

Hoe zit het met de verkrijgbaarheid van de FFP2 maskers? Zijn die in de gebieden goed verkrijgbaar?

Henriauteur27 december 2020 · 11:40

@Gerrit91 Deze kun je bij de kassa’s in de skigebieden kopen voor 3 à 4 euro. Ook in de meeste apotheken/drogisterijen/supermarkten zijn ze (ondanks de stormloop van vorige week) te verkrijgen voor rond de 3 euro per stuk.

Pieter23097627 december 2020 · 14:34

Is het eigenlijk rendabel voor open te doen nu zonder toeristen

SG15027 december 2020 · 15:13

Beste Henri,

Ik mis volledig de context in dit artikel en in de reactie op een vraag. De fanaten die (nu) jullie website bezoeken zijn de wintersporters die in Nederland en Belgie wonen en dan is de verkrijgbaarheid van een FFP2 masker wel laatste maatregel die relevant is!

Bruuuno27 december 2020 · 15:51

@Gerrit @SG150

In de lage landen zijn deze bij sommige apothekers, de zorgwinkels en bij bepaalde bouwmarkten te verkrijgen…

Uiteraard zijn deze ook online te bestellen bij de betreffende partijen.

Succes!
@Henri: lekker bezig! ik heb groot respect voor jullie allemaal in deze waardeloze tijd. Waarbij jullie iedere keer rekening moeten houden met de verschillende opvattingen van jullie lezers en gebruikers van dit forum met het schrijven van jullie artikelen.

Hooykaas27 december 2020 · 19:49

@Bruuuno
Zo erg is het toch niet.
En het is per slot van rekening hun vak.
Ik heb bijvoorbeeld groot respect voor de IC verpleegkundigen van deze wereld.

Bruuuno27 december 2020 · 21:35

@Hooykaas ik ben zo respect vol! Ik heb respect voor iedereen in de zorg van schoonmakers, ondersteunend personeel, verplegend personeel en artsen. Zij doen echt goed werk en in deze tijd van extra gas geven stellen ze niet teleur en blijven ze leveren en daar is idd groot respect op zijn plaats!

Hetzelfde is natuurlijk van toepassing op de medewerkers van het hart van de samenleving, zoals bijvoorbeeld leraren en leraressen vuilnismannen, transporteurs, medewerkers van de supermarkten! Stuk voor stuk mensen die groot respect verdienen. Zonder te noemen horen daar natuurlijk veel meer mensen bij.

Verder waardeer ik ook mensen die gewoon hun werk doen. Ik zie alleen in deze periode ook dat het voor mensen die normaal werk doen allemaal niet mee valt! Dan is het ook wel eens op zijn plaats om hierover een compliment te maken. Ondanks dat mensen het normaal vinden.

Kortom: geef respect en waardering! Misschien gaat de wereld er een klein beetje mooier uitzien, indien iedereen dit gaat doen.

So Long…❤️

*bericht bewerkt door Bruuuno op 27 dec 2020 21:35

DrPhil27 december 2020 · 21:55

Wat kost de skipas nu?

Henriauteur28 december 2020 · 12:27

@DrPhil t/m 1 januari zijn er Schneekristall/Crystal Snow dagpassen beschikbaar, dus 41,50 euro.

*bericht bewerkt door Henri op 28 dec 2020 12:30

Hooykaas28 december 2020 · 12:34

Mooi beschreven @Bruuuno 👏
Het mag inderdaad wel eens uitgesproken worden.
Zijn we eindelijk serieus.

Kom die vraag van @DrPhil er achteraan
“Wat kost een skipas eigenlijk” 😄😄
2x de helft Phil.
So Long ⛷

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.