Outdoorbanen en rolbanen werken samen: Outdoor Valley Wintersport en S2X

MarkVermeulen op 28 januari 2021


Nu het sporten in binnenlocaties niet mogelijk is hebben de indoorrolbanen en de sneeuwhallen van Nederland hun deuren moeten sluiten. De outdoorbanen kunnen nog wel sporters ontvangen, als de coronamaatregelen bij het sporten maar in acht worden genomen. Wintersportend Nederland is een hechte gemeenschap en de organisaties werken in veel gevallen al vele jaren samen, maar nu binnenlocaties gedwongen de deuren gesloten houden worden sommige samenwerkingen geïntensiveerd. Deze week is er aandacht voor de samenwerking tussen Outdoor Valley Wintersport en Ski & Snowboard Xperience (S2X).

Een mooie combinatie voor klanten

De samenwerking van Outdoor Valley Wintersport uit Bergschenhoek en Ski & Snowboard Xperience uit Alphen aan den Rijn is ergens rond oktober 2020 begonnen. Er is toen eerst gesproken over het aanbieden van clinics en trainingen op de locatie in Bergschenhoek. Het leek beide organisaties namelijk een mooie combinatie voor klanten. Het gesprek verliep soepel, beide partijen waren enthousiast en er was een goede klik. Na dit gesprek zijn Joop van Lienden en Lazlo Post (Ski & Snowboard Xperience) in Bergschenhoek op locatie geweest om de borstelbaan uit te proberen en te kijken hoe het voor hun klanten zou zijn om eens op een andere ondergrond te skiën. Daarna is Jasper Rotgans (Outdoor Valley Wintersport) met een groepje leraren in Alphen aan den Rijn op de baan geweest om de rolbanen uit te testen.

Klanten S2X kunnen blijven skiën tijdens lockdown

Vanwege de coronamaatregelen kan het wintersportseizoen helaas niet zoals andere jaren doorgaan. En ook liet de samenwerking door deze maatregelen even op zich wachten: tot het moment van de lockdown in december. Aangezien sporten op buitenlocaties onder bepaalde voorwaarden nog wel toegestaan is, heeft Outdoor Valley Wintersport toen Ski & Snowboard Xperience uitgenodigd om les te komen geven aan hun eigen klanten op de outdoorbaan in Bergschenhoek.

Inmiddels komt de skischool uit Alphen aan den Rijn wekelijks op bezoek met een groepje klanten en hun leraren. Het niveau van de klanten verschilt soms, maar met de twee pistes, met verschillende moeilijkheidsgraden, is daar goed op in te spelen. De klanten skiën in groepjes van twee en de leraar is er om overzicht te houden en om vragen te beantwoorden. Het was aan het begin erg wennen voor de klanten die een rolbaan gewend zijn, omdat de ondergrond met een borstelbaan verschilt en ook anders voelt dan in de sneeuw. De klanten pikken het echter snel op en hebben het over het algemeen erg naar hun zin. Zo genieten de klanten van S2X van de mogelijkheid om toch ook tijdens de lockdown te kunnen skiën en tegelijkertijd te genieten van het prachtige uitzicht over Rotterdam vanaf de pistes van Outdoor Valley Wintersport.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan of een outdoorbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan en een outdoorbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw en de echte sneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Volgende week: Skicentrum Hoofddorp en SkiDiscovery

Volgende week zullen we aandacht besteden aan de samenwerking van Skicentrum Hoofddorp en SkiDiscovery. Ken jij een andere toffe samenwerking op het gebied van wintersport? Laat het ons dan weten via communicatie@wintersport.nl.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.