Eindelijk kunnen de ski- en snowboardteams weer de sneeuw op!

Veel blije gezichten bij IPCO tijdens de eerste sneeuwtraining
Veel blije gezichten bij IPCO tijdens de eerste sneeuwtraining
Maandenlang was het niet toegestaan om binnen te sporten, waardoor de indoorrolbanen en de sneeuwhallen noodgedwongen de deuren dichthielden. Een aderlating voor veel ski- en snowboardteams, die met name de sneeuwhallen regelmatig opzoeken om te trainen. Vanaf woensdag 19 mei is het echter weer mogelijk om te wintersporten bij de indoorrolbanen en de sneeuwhallen. Het team van IPCO Ski Racing trok er gelijk op uit en genoot met volle teugen van de eerste teamtraining bij SnowWorld Amsterdam in lange tijd.

Heropening van de wintersport!

Het aantal besmettingen met COVID-19 neemt af en dus is er steeds meer ruimte om weer te wintersporten. Outdoorbanen bleven de hele winter open, maar de binnenlocaties konden vijf maanden lang geen mensen ontvangen. Sinds woensdag 19 mei is dit dus wel weer mogelijk, al is dit nog altijd met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Wil jij weten met welke coronamaatregelen je rekening dient te houden tijdens het sporten? Klik dan hier.

De Nederlandse Ski Vereniging is continu in overleg met NOC*NSF en andere sportbonden. De verwachting is dat de coronamaatregelen op korte termijn verder versoepeld kunnen worden.

IPCO Ski Racing weer gezamenlijk de sneeuw op

IPCO Ski Racing, een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten wedstrijdteam, kon voor het eerst in lange tijd gezamenlijk weer de sneeuw op en dat beviel erg goed. Lotte Wijker, trainer bij IPCO, vertelt over de eerste training: “De kinderen waren in het begin onrustig en zelfs een beetje zenuwachtig. We hebben er gewoon een leuke, gezellige training van gemaakt. Zo kon iedereen weer wennen aan de sneeuwhal. Aan alles merkte je dat iedereen het leuk vond om weer samen te zijn en ook weer samen plezier te kunnen maken.”

Waar sommige van de kinderen de afgelopen maanden de mogelijkheid hadden om op outdoorbanen in het buitenland op de ski’s te staan, was het voor Wijker zelf de eerste keer op de latten sinds december. "Het was wel weer lekker om voor het eerst in lange tijd weer eens een paar bochtjes te maken!", aldus Wijker. Verder beschouwt ze het afgelopen seizoen niet perse als verloren: “Aan alles zit een positieve kant. Natuurlijk zitten we liever in de sneeuw en focussen we ons bijvoorbeeld op een NK, maar ik heb ook gemerkt dat de kinderen zich nu op andere vlakken beter hebben kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld op school. Nu ze zich de afgelopen maanden op andere dingen hebben gefocust, realiseren ze zich nu ook extra hoe leuk het skiën is. Ze waarderen het skiën daardoor nu nog meer.”

Tot aan het begin van de zomervakantie zal het team van IPCO Ski Racing de sneeuwhal blijven opzoeken. Ze hebben goede hoop dat ze na de zomer weer het reguliere programma kunnen draaien.

Wil jij ook bij een wedstrijdteam?

Ben jij of ken jij iemand die later net als leden van IPCO Ski Racing actief wil worden als skiër? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als skiër (of als snowboarder). Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt! Nu alle outdoorbanen, indoorrolbanen en de sneeuwhallen weer mensen mogen ontvangen, is er altijd weer een organisatie bij jou in de buurt die je graag ontvangt.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie