Melissa Peperkamp vijfde op World Cup slopestyle in Silvaplana

MarkVermeulen op 29 maart 2021· geen reacties

Melissa Peperkamp in Silvaplana
Bij de laatste World Cup snowboard freestyle in het Zwitserse Silvaplana heeft Melissa Peperkamp een vijfde plaats behaald. De zestienjarige Peperkamp zette zo een grote stap naar de Olympische Spelen van Beijing in 2022. Plaatsing voor de Olympische Spelen kan ze afdwingen door tweemaal een top tien te behalen of bij de beste achttien op de internationale locatielijst te staan. Voor beide scenarios is de prestatie van Peperkamp in Silvaplana een belangrijke stap. Ook Sam Vermaat (24e) en Casper Wolf (35e) sloten het seizoen, met mijlpalen voor beiden, af in Zwitserland.

Nadat de oorspronkelijk geplande laatste World Cup van het seizoen in Spindleruv Mlyn (Tsjechie) was geannuleerd vanwege beperkingen in de regio met betrekking tot COVID-19, stapte Silvaplana op het laatste moment naar voren met een aanbod om de FIS Snowboard World Cup-finale te organiseren.

Silvaplana is een gunstig gelegen plaats vlakbij het skigebied Corvatsch-Furtschellas. Het is prachtig gelegen aan de Silvaplanersee en wandelen of langlaufen naar Sankt Moritz is goed te doen. Verder overheerst vooral de rust in dit dorp, het is niet te vergelijken met Sankt Moritz.

In het Zwitserse gebied stonden dus ook drie Nederlanders aan de start, kort nadat zij duizenden kilometers verderop in actie waren gekomen. Sam Vermaat deed vorige week mee aan het JWK in het Russische Krasnoyark, terwijl Melissa Peperkamp en Casper Wolf meededen aan het WK en de daaropvolgende World Cup in het Amerikaanse Aspen.

Vijfde plaats beste prestatie op de World Cup voor Peperkamp

De zestienjarige Peperkamp presteerde nog niet eerder zo goed als afgelopen weekend op een World Cup. In 2020 behaalde ze een zesde plek bij de World Cup slopestyle Mammoth Mountain Resort. Afgelopen weekend verbeterde ze in Zwitserland dus haar beste prestatie. Voor Peperkamp is de vijfde plek een opsteker richting het volgende seizoen. De zestienjarige, die vorig jaar twee medailles won op de jeugd Olympische Spelen (YOG), blijft zich dus goed doorontwikkelen.

De winst in Silvaplana ging naar de Japanse Reira Iwabuchi, terwijl de Oostenrijkse Anna Gasser het klassement op haar naam schreef.

Positie Atleet Score
1 Reira Iwabuchi 91.00
2 Kokoma Murase 88.75
3 Tess Coady 86.25
4 Melissa Peperkamp 69.25

Ook Wolf en Vermaat na succesvolle weken in actie op World Cup slopestyle

Casper Wolf behaalde bij het wereldkampioenschap in Aspen de finale op de slopestyle, terwijl Sam Vermaat een bronzen medaille behaalde op de slopestyle en vierde werd op de Big Air bij het jeugd wereldkampioenschap in Krasnoyark. In Silvaplana wisten beide mannen zich niet te plaatsen voor finale, maar desondanks hebben ook zij de afgelopen weken laten zien een goede ontwikkeling door te maken. Zowel de zege in Silvaplana als de klassementoverwinning gingen naar de Noor Marcus Kleveland.

Positie Atleet Score
1 Marcus Kleveland 96.00
2 Liam Brearley 89.00
3 Chris Corning 83.25
24 Sam Vermaat 62.00
35 Casper Wolf 44.00

Wil jij ook snowboarder worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Melissa Peperkamp, Casper Wolf en Sam Vermaat actief wil worden als snowboarder? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Melissa, Casper en Sam ooit uit op World Cups of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.