Update met betrekking tot het wedstrijdseizoen 2020/2021

MarkVermeulen op 29 maart 2021· geen reacties

Na verschillende overleggen met NOC*NSF en aangesloten organisaties heeft de Nederlandse Ski Vereniging besloten dat er in het seizoen 2020/2021 geen wedstrijden onder auspiciën van de bond meer worden georganiseerd. Het besluit volgt op de meest recente mededelingen dat er op korte termijn geen versoepelingen in de coronamaatregelen voor het organiseren van competities zullen plaatsvinden. Er is nog onderzocht of het mogelijk was om het NK indoor te laten plaatsvinden. Helaas zien NOC*NSF en de Nederlandse Ski Vereniging (in overleg met SnowWorld) hier geen mogelijkheid voor, mede omdat het toestaan van competities niet een eerste versoepeling zal zijn.

Focus op het wedstrijdseizoen 2021/2022

De Nederlandse Ski Vereniging geeft nu prioriteit aan het zo snel mogelijk opstarten van de mogelijkheden tot (indoor) trainen en de voorbereidingen van het wedstrijdseizoen 2021/2022. Het is belangrijk dat de sneeuwsport weer volledig wordt opgestart en dat atleten weer structureel kunnen gaan trainen. De outdoor borstelbanen hebben de afgelopen maanden wel mensen kunnen ontvangen. Belangrijk zal het zijn om zo snel mogelijk ook de indoor wintersportlocaties weer te openen.

De eerstvolgende wedstrijden op de sneeuw zullen, als de maatregelen dit toelaten, in september plaatsvinden. Het Nederlands kampioenschap Indoor zal op 6 & 7 november 2021 plaatsvinden in SnowWorld Landgraaf. In het najaar van 2021 zal tevens een plek op de kalender worden gezocht voor het NK Baan bij Il Primo. Het NK alpine zal van 26 februari tot en met 5 maart 2022 plaatsvinden in Maria Alm.

Blijvend in overleg met NOC*NSF en aangesloten organisaties

Ook de komende tijd blijft de Nederlandse Ski Vereniging op regelmatige basis in overleg treden met NOC*NSF en aangesloten organisaties met betrekking tot wat er wel en niet mogelijk is binnen de coronamaatregelen. Daarbij wordt er gewerkt aan het zo snel mogelijk verantwoord heropenen van de wintersport.

Afronding seizoen 2020/2021

De Nederlandse Ski Vereniging gaat nu in samenwerking met het CTW onderzoeken en uitwerken hoe het seizoen afgesloten gaat worden. Hierbij valt te denken aan de gevolgen voor de puntenlijsten, limieten en wedstrijdreglementen. Zodra hier meer over bekend is, volgt een uitgebreid bericht.

Vragen?

Mochten er nog vragen zijn, staan wij natuurlijk heel graag ter beschikking. Zoals altijd zijn we goed bereikbaar via sport@wintersport.nl voor algemene vragen. Voor vragen met betrekking tot wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.