Een mooi wedstrijdweekend met de Otto Zoetelief Cup en SnowWorld Race Series

MarkVermeulen op 29 september 2020

Blije gezichten bij de deelnemers van de SnowWorld Race Series. Fotograaf: Ernest Selleger

Afgelopen zaterdag en zondag boden Skiteam Soesterberg en SnowWorld Landgraaf de mogelijkheid om weer deel te nemen aan wedstrijden. We praten je graag bij over deze wedstrijden!

Otto Zoetelief Cup

Skiteam Soesterberg nodigde licentiehouders op zaterdag 26 september uit om deel te nemen aan een nationale puntenwedstrijd baan. Natuurlijk werd hier van alle deelnemers verwacht dat alle deelnemers zich aan de richtlijnen hielden van het RIVM en NOC*NSF. Wil je meer weten over coronaprotocollen? Je vindt alle informatie op onze website!

We feliciteren Isabel Hoekstra, V. Althof, Jacky Verweij, Hugo van der Stok, Fien Hulsenboom, Teun Sengers, Dieke van Zuijlen, Jayden Zingel, Nienke Dost, Paco Dannenburg, Britt van Winsen en Jamie de Leeuwe met de winst in hun categorie bij de Otto Zoetelief Cup!

Klik hier voor alle uitslagen.

Succesvolle start van de SnowWorld RACE SERIES seizoen 2020-2021

Met gepaste maatregelen en uitdagende piste condities is er afgelopen weekend weer geraced in de sneeuw op de FIS-piste van SnowWorld Landgraaf. Zowel zaterdag als zondag stonden er meer dan 130 skiracers van 15 verschillende Nederlandse skiteams aan de start. Dit waren de eerste twee wedstrijden in een serie van acht. De pistecondities waren, met een harde en ijzige piste, voor sommige skiërs uitdagend en voor andere perfect om zo hard mogelijk van start naar de finish te racen.

In alle categorieën werd er fanatiek gestreden voor een plekje op het podium voor de dagprijs en tevens om de eerste punten voor het serieklassement te scoren. Deze wedstrijdserie biedt de jeugd in Nederland de mogelijkheid zich te ontwikkelen als skiracer en wedstrijdervaring op te doen. Voor de ervaren junioren, senioren en masters werd er op het scherpst van de snede geskied. Dit alles onder het motto: HAVE FUN & GO FAST! Zowel zaterdag als zondag lieten Ella Dusseau en Jannes Beuker (van HPC Racing Nederland) zien de snelste dame en heer van de dag te zijn en daarmee waren zij ‘FASTEST IN THE FRIDGE’ afgelopen weekend. Zaterdag 7 november is de eerstvolgende race van de serie, in SnowWorld Amsterdam.

Bij de wedstrijd was geen publiek toegestaan, wel was de wedstrijd te volgen via een livestream op YouTube, waar de wedstrijd ook is terug te kijken. Het kabinet heeft op de persconferentie van 28 september aangekondigd dat er voorlopig bij geen enkel sportevenement publiek aanwezig mag zijn. Dit is een maatregel op de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De livestream werkte uitstekend en blijkt daarmee een prima alternatief binnen de huidige situatie.

We feliciteren Mickey Ansell, Babette van Daalen, Maximilian Eschgfaller, Luna Verwijst, Thijn Prummel, Anouk van Maren, Djai Denneboom, Noa Selleger, Luca Hutten, Ella Dusseau, Jannes Beuker, Esmee Scheltema, Ruben Loos, Gwyneth ten Raa, Sven Cornelisse met de winst in categorie bij de SnowWorld Race Series!

Podiumceremonie met gepaste afsatand. Fotograaf: Ernest Selleger

Klik hier voor alle uitslagen.

Klik hier voor meer informatie over de SnowWorld Race Series, zoals klassementen en resterend programma.

Vragen?

Wil jij meer weten over het komende seizoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie. Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.